4 edény, amivel felére csökkentheted a főzés idejét

Egy gyorsan elkészíthető recept, egy megbízható edény vagy serpenyő, és szinte percek alatt kész az étel.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg korábban csak néhány zománcozott vagy agyagból készült edény állt a háziasszonyok rendelkezésére, addig ma már számtalan edénytípus között válogathatsz, attól függően, hogy milyen ételt hogyan szeretnél elkészíteni.

Az egytálételekhez elengedhetetlenek a magas falú tepsik vagy hőálló üvegedények, a pörköltekhez a kukták, a sültekhez pedig a serpenyők.

A gyorsan elkészíthető, mégis látványos ebédekhez vagy vacsorákhoz pedig a következő edények. Bármelyiket is választod az alábbiak közül, a főzés nemcsak gyerekjáték lesz, de jóval rövidebb időt is vesz majd igénybe.

Főzéshez, sütéshez egyaránt: Ingenio Inox serpenyő

Ha azt gondolnád, hogy a serpenyők terén nem lehet újat mutatni, tévedsz. A Tefalnak néhány évvel ezelőtt ugyanis sikerült, amikor a piacra dobta különleges termékcsaládját.

Az Ingenio-serpenyők titka a strapabíró, az ételek letapadását gátló teflonbevonat mellett az úgynevezett Thermo-spot™ hőindikátor: ez a serpenyő közepén elhelyezett piros kis kör jelzi, ha az edény elérte a sütéshez optimális hőfokot. Amint a kör mintázata eltűnik, színe pedig mélybordóra vált, máris kezdheted a sütést - így biztosan nem fordul elő, hogy a langyos olajban ázik majd a hús.

Az Ingenio-serpenyők további előnye, hogy nyelük egyetlen mozdulattal levehető: ez megkönnyíti az edények sütőbe helyezését és kivételét is, ráadásul helytakarékos tárolást tesz lehetővé. A nemesfém bevonattal ellátott edények mosogatógépben is moshatók.

A két serpenyő és a nyél ára: 16 866 forint.*

Egészségesen és gyorsan: Hot Pan elektromos serpenyő

A Hot Pan különleges tagja lehet az edénygyűjteményednek. Sem sütő, sem tűzhely nem kell hozzá, elég csak bedugnod a konnektorba, és az elektromos serpenyő másodpercek múlva üzemkész. A Studio Moderna 2000 termékének további előnye, hogy használatához sem olaj, sem bármilyen más zsiradék nem szükséges, a minőségi teflonbevonat miatt ugyanis nem ég le benne az étel. A hő egyenletesen oszlik el a sütőfelület alatt, minek köszönhetően az étel minden része egyenletesen átsül vagy átfő.

Az elektromos serpenyőben húsokat és zöldségeket is süthetsz, használhatod grillként, főzhetsz is benne, sőt, a hőálló üvegfedőnek köszönhetően párolásra is alkalmas.

Kíváncsi vagy a teflon, avagy a világ legcsúszósabb anyagának izgalmas történetére? Ha igen, akkor nézd meg videónkat!
(%videobox(id: 60802)%)
Ára: 17 990 forint.*

A kukták királya: Future kukta

A kukta nélkülözhetetlen tagja a konyhának. Egyrészt ötször gyorsabban megfő benne az étel, amivel időt spórolhatsz, másrészt kevesebb energia is szükségeltetik ezáltal az ételek elkészítéséhez. Utóbbiak ráadásul jóval zamatosabbak is lesznek, mint a hagyományos lábasban készült ételek.

Ha sikerült meggyőznünk, és szívesen beszereznél egy kuktát, a Fagor Future fantázianévre hallgató termékét jó szívvel ajánljuk. Az automatikusan záródó fedőnek köszönhetően biztonságosan használható, a rövid fogó pedig könnyű tárolást tesz lehetővé. Szelepe öntisztító, a gőzt pedig függőlegesen, közvetlenül az elszívó felé továbbítja.

A Fagor terméke mellett szól, hogy speciális, többfunkciós kosár is jár hozzá, mellyel egyszerre több ételt is főzhetsz vagy párolhatsz az edényben.

Ára: 12 200 forint.*

Az öntöttvas reneszánsza: Favorit tűzálló edény

Az öntöttvas edények, a kuktákhoz hasonlóan, szintén nagyon hasznosak: egyenletesen vezetik a hőt, ráadásul sokáig megtartják, így különlegesen finom ételek készíthetők bennük, ráadásul gyorsan. Arról nem is beszélve, hogy félteni sem kell őket, hiszen az öntöttvas rendkívül kemény és strapabíró anyag.

Az IKEA Favorit öntöttvas edénye is kiváló minőségű, melyet használhatsz gázzal működő és elektromos, sőt, indukciós főzőlapon is, és bátran beteheted a sütőbe is. Az edényben egyenletesen sül vagy fő át az étel anélkül, hogy leégne.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mivel belül zománcbevonattal látták el, könnyű tisztítani, és olajozásra sincs szükség. A rozsdamentes acélból készült tetőn pedig gőzelvezetőt helyeztek el, így attól sem kell félned, hogy túlfőzöd benne az ételt.

Ára: 12 990 forint.*

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Ezt is szeretjük