Karácsony közeledtével egyre többeket foglalkoztathat annak a gondolata, hogy mi legyen az ünnepi menüsor, ami lehetőleg megfizethető áron kivitelezhető.
Sokak ilyenkor legalább háromfogásos vacsorával vagy ebéddel készülnek, melynek része a melengető leves, egy laktató főfogás és egy ínycsiklandó desszert is.
Olcsó karácsonyi menü
Az alább látható képes válogatásban olyan ételeket gyűjtöttünk össze, amiknek alapanyagai könnyen és olcsón beszerezhetők, mégis kiadósak. Háromféle levest, főételt és édességet mutatunk, melyek kombinációiból felejthetetlen ünnepi menüt állíthatsz össze - érdemes végiglapozni, ha szeretnél inspirálódni!

Céklát érdemes télen rendszeresen fogyasztani, akár ínycsiklandó ünnepi levest is kreálhatsz belőle. A
gyömbéres céklakrémleves amellett, hogy nagyon laktató fogás, alapanyagai sem terhelik meg a pénztárcát, és nem telik sok időben elkészíteni sem.

Második fogásként jó választás a különleges ízvilágú
spenótos, fetás pite amiből 4 ember is jól tud lakni, és garantáltan mindenki az összes ujját megnyalja utána. A nem mindennapi egytálételt nagyon egyszerű elkészíteni is.

Hogyha valamilyen húsosabb fogásra vágynál, akkor próbáld ki a laktató,
sűrű savanyúkáposzta-levest, ami olyan filléres alapanyagokból áll, mint a káposzta vagy a krumpli.

A maradék káposztából második fogásként pedig a szívmelengető
töltött káposzta mindig jó választás, ami egy-két szelet kenyérrel és egy kanál tejföllel tálalva garantáltan a család kedvence lesz.

Hogyha valami különlegesebbre vágynál, készíts
ünnepi borlevest, mely méltatlanul feledett előétel annak ellenére, hogy nagyon finom, csak néhány alapanyagból áll és könnyű elkészíteni is.

A
csirkepaprikásnak is helye lehet az ünnepi asztalon. A finom pörköltet legjobb
nokedlivel együtt fogyasztani, abbahagyhatatlanul finom, és jó áron beszerezhető alapanyagokból áll.

Utolsó fogásként érdemes kipróbálni a
karácsonyi mákosgubát amihez a legjobb szikkadt kiflit használni. Nagyon finom, és mindenkinek jut belőle bőven, ár-érték arányban az egyik legjobb választás, ha valami finomsággal szeretnéd zárni a lakomát.

A
linzer jóformán nem hiányozhat a karácsonyi sütemények közül. Desszert gyanánt is megállja a helyét az omlós, lekvárral megkent édesség, de önmagában, natúran is nagyon finom.

A porcukorral megszórt
töltött hókifli nagyon gyorsan elkészül, és csak három fő alapanyagból áll, az ízesítése pedig az egyéni ízlésen múlik. A
töltetlen változata is kiváló arra, hogy lefojtsd vele az ünnepi vacsorát vagy ebédet.
(Cikken belüli képek forrása: Szász Eszter/Sóbors, Ács Bori/Sóbors, borító-és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary.)