Szilvalekváros hókifli: ettől a hozzávalótól még omlósabb a tészta

Idén nem kell attól tartanod, hogy kemény lesz a hókifli. A recept nagyon egyszerű, és sokszor bizonyított.

Szilvalekváros hókifli: ettől a hozzávalótól még omlósabb a tészta
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bejgli mellett sok családban hókifli is kerül az ünnepi asztalra. Lehet mandulás, diós vagy akár lekvárral töltött. Utóbbit sem kell keleszteni, gyorsan összeállítod a tésztát. Nagyon fontos, hogy pihentesd, mielőtt elkezded formázni. A sok tejföltől finom puha és omlós lesz. Csak arra ügyelj, hogy ne süsd túl. 

Szilvalekváros hókifli

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csipet
  • szilvalekvár

A forgatáshoz

  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, add hozzá a sót, a szoba-hőmérsékletű vajat, és morzsold össze. Rakd hozzá a porcukrot, a tejfölt, és gyúrd össze a tésztát. Tedd a hűtőbe legalább négy-öt órára, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, és nagyobb pogácsaszaggatóval szúrd ki. Mindegyik közepére rakj egy kávéskanál szilvalekvárt, és csavard fel. A széleket nyomkodd össze. 

Pakold a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon 12-14 perc alatt. Amikor a süti elkezd színesedni, vedd ki a sütőből. Ezt a mennyiséget csak több adagban tudod kisütni. Még melegen forgasd a kifliket vaníliás porcukorba. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük