Szilvalekváros hókifli: ettől a hozzávalótól még omlósabb a tészta
Idén nem kell attól tartanod, hogy kemény lesz a hókifli. A recept nagyon egyszerű, és sokszor bizonyított.

Szilvalekváros hókifli: ettől a hozzávalótól még omlósabb a tészta
Ez is érdekelhet

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Le az impulzusvásárlással! Válts át online-ra (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

beauty and style

Az ásványvíz, vagy a csapvíz fogyasztása tesz jobbat a bőrnek? 7 napig teszteltük, van-e különbség közöttük »

Ezért a hátsóért rajong a fél internet: a 26 éves fitneszmodellnek eszméletlen alakja van »

Az 51 éves Christy Turlington nem kér a Photoshopból: így is gyönyörű »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bejgli mellett sok családban hókifli is kerül az ünnepi asztalra. Lehet mandulás, diós vagy akár lekvárral töltött. Utóbbit sem kell keleszteni, gyorsan összeállítod a tésztát. Nagyon fontos, hogy pihentesd, mielőtt elkezded formázni. A sok tejföltől finom puha és omlós lesz. Csak arra ügyelj, hogy ne süsd túl. 

Szilvalekváros hókifli

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csipet
  • szilvalekvár

A forgatáshoz

  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, add hozzá a sót, a szoba-hőmérsékletű vajat, és morzsold össze. Rakd hozzá a porcukrot, a tejfölt, és gyúrd össze a tésztát. Tedd a hűtőbe legalább négy-öt órára, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, és nagyobb pogácsaszaggatóval szúrd ki. Mindegyik közepére rakj egy kávéskanál szilvalekvárt, és csavard fel. A széleket nyomkodd össze. 

Pakold a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon 12-14 perc alatt. Amikor a süti elkezd színesedni, vedd ki a sütőből. Ezt a mennyiséget csak több adagban tudod kisütni. Még melegen forgasd a kifliket vaníliás porcukorba. 

Ezt is szeretjük