A tökéletes, omlós linzer alapreceptje - Sokféleképpen variálható

A vajas tésztából sokféle sütemény készülhet, lehet pitealap, de omlós aprósütinek is tökéletes.

A tökéletes, omlós linzer alapreceptje - Sokféleképpen variálható
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A linzer klasszikus süti, ami az ünnepeken is fontos szerepet kap. Ha figyelsz néhány apróságra, biztosan tökéletes lesz. A lényeg, hogy a liszt, a vaj és a cukor 3:2:1 arányban kerüljön a tésztába. Fontos továbbá, hogy hideg hozzávalókkal dolgozz, és gyúrás közben a vaj ne olvadjon meg a kezed melegétől. Figyelj arra is, hogy ne süsd túl magas hőfokon, és túl sokáig. Összeragaszthatod a sütiket lekvárral, csokival, mogyorókrémmel, de önmagában, kiszúrva is díszítheted vagy megszórhatod dióval. Nem kell vele sokáig várni, nagyon hamar omlós lesz. 

Linzer alapreceptje

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, dobd hozzá a sót, majd morzsold össze jól a kis darabokra vágott hideg vajjal. Amikor elég morzsalékos, tedd hozzá a kétféle cukrot, a tojássárgát, a citrom reszelt héját. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze, de ezt a műveletet a robotgépre is bízhatod. Formázz belőle gombócot, és fóliába csomagolva tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Pihentetést követően nyújtsd ki három-négy milliméter vastagra, majd tetszés szerinti szaggatóval szúrd ki a kívánt formára. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 10 perc alatt. 
A pufi mandulás kekszek amellett, hogy nagyon finomak, jól mutatnak az ünnepi asztalon. 

Ezt is szeretjük