A rettegett karácsonyi húzás: így szerezz örömet az ismeretlen kollégának!

Nem menekülhetsz a kollégákkal való közös karácsonyozástól, így jobb, ha felkészülsz.

munkahelyi ajándékozás nyitó
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb munkahelyen karácsony derekán előkerül az egyik kolléga sapkája, melynek belseje apró kis cetliket rejt. Ez önmagában nem egy ijesztő szituáció, ám az ezt követő rágódás, hogy vajon melyik kolléga neve lesz a papírfecnire rávésve, és az őrült hajsza, hogy mi az, aminek valóban örül, és hasznát veszi, már annál inkább.

Most adunk néhány tippet, hogyan tudnál a körülményekhez képest igazán nagy örömet és meglepetést okozni.

Ms. Scherlock

Jóllehet, a nyomozótörténetek főhősei néhány kivétellel általában férfiak, jobb, ha előveszed a képzeletbeli pipádat és kalapodat, valamint a detektívek elmaradhatatlan kellékét, vagyis a jegyzetfüzetet, ugyanis itt az idő, hogy te is kiéld ilyen hajlamaidat. Hála a közösségi oldalaknak, most már anélkül is szaglászhatsz húzottad után, hogy annak bármiféle sejtése lenne róla.

munkahelyi ajándék kémkedés
Fotó: Image Source / Getty Images Hungary

Nézz utána, milyen zenét, milyen sorozatokat kedvel, betűmoly-e, és ha igen, akkor a krimikért rajong-e, esetleg a rongyosra olvasható ponyvaregényekért. Előfordulhat, hogy megemlíti, melyik a kedvenc csokoládéja, vagy szót ejt a hógömb- vagy porcelánfigura-gyűjteményéről, tehát az alapok adva vannak, neked csak tudni kell gazdálkodni ezekkel az információkkal. Ez pláne népes cégek esetében jön jól, ahol számtalan osztály van, és ahol a legtöbbeket csak látásból ismered.

Mission impossible

Ha úgy érzed, hogy tudsz elég körültekintő és sejtelmes lenni, akkor a közeli kollégájától is kérdezősködhetsz. Persze ez egy szigorúan titkos akció, ahol semmi nem szabad, hogy kitudódjon. Ezért elsősorban az e-mailes tudakozódás lehet praktikus megoldás, így elkerülheted, hogy együtt lássanak benneteket, és gyanakodni kezdjenek rád. Kérd meg, hogy írjon néhány lényegi információt jövendőbeli ajándékozottadról, ebből kiindulva ugyanis már tökéletes ajándékot vásárolhatsz.

nyomozás munkahelyi ajándék
Fotó: Pekic / Getty Images Hungary

De az is jó megoldás lehet, ha valamilyen ürüggyel ellátogatsz az asztalához, így láthatod, hogy szentimentális fajta-e, aki szeret minden emléket megőrizni, vagy kizárólag az akták és tűzőgépek hozzák lázba.

Nem foghatsz mellé

Vannak, mondhatni, sztenderd ajándékok, melyekkel nem igazán lehet melléfogni. Persze ez nők és férfiak esetében is változó, sőt, az sem mindegy, hogy megállapodtatok-e valamilyen maximális összegben az ajándékok árának tekintetében, vagy sem. Ugyanakkor a következőkkel általában nem lehet melléfogni, még akkor sem, ha nincs semmi információd húzottadról.

munkahelyi ajándék
Fotó: Vladimir Vladimirov / Getty Images Hungary

Nők esetében általában könnyebb dolgod lehet, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a szebbik nem képviselői jobban tudnak örülni a meglepetéseknek, mint ellenkező nemű társaik. Attól függően, hogy mennyit akarsz és tudsz rászánni a dologra, érdemes a következőkben gondolkodnod.

Az édesség mindig nyerő, még aki azt állítja, hogy márpedig ő a legelszántabb fogyókúrázó, annak is jólesik egy doboz egészen egyedi csokoládé, amit dugiban, az éj leple alatt elfogyaszthat. Sőt, ugyanez elmondható a kávé- és teakülönlegességekről is, persze csak akkor, ha húzottad koffeinfogyasztó. De megfigyelheted, hogy szokott-e kiegészítőket hordani, lakozza-e a körmét. Próbálj egészen egyszerű dolgokban gondolkodni, de ennek ellenére ne valami bóvlival lepd meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Férfiak esetében a number one ajándék valamilyen jobb minőségű alkohol, legyen az bor, pálinka vagy egy egészen különleges konyak. Egy szép díszdobozban - amit sokszor már közvetlenül a szeszes italok súlya alatt roskadozó polc mellett megtalálsz - nagyon mutatós tud lenni az egyszerű üveg, de ha ennyire már nem futja, akkor sem kell aggódnod, mert úgyis az üveg tartalma az, ami valóban érdekli. Amennyiben egy egészen alacsony árlimitről van szó, például jó ötlet lehet valamilyen pókeres dolog is, hiszen ez a kártyajáték most nagy népszerűségnek örvend.

Ajándékcsomagolás az utolsó pillanatban: meseszép és végtelenül egyszerű megoldások

Összeállításunkban egyszerű, néhány perc alatt elkészíthető változatokat mutatunk, melyekhez nem kell különösebb kézügyesség.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük