Ennek az ajándéknak az az egy rokon is örülni fog, akinek sosem tudod, mit vegyél

A fa alól nem hiányozhatnak az érdekes regények: ezekkel biztosan nem lősz mellé, akármilyen személyiségű is az ajándékozott.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsonyi ajándék megtalálása nehéz diónak bizonyul minden évben. Szerencsére azonban a nemzetközileg elismert, remek írók új kötetekkel készülnek az ünnepekre, egy kis segítséget nyújtva ezzel azoknak, akik az utolsó hétre hagyták az ajándékok beszerzését.

Nicholas Sparks amerikai bestselleríró legújabb, immár huszadik könyve is folytatja a szerző sikersorozatát: a Séta a múltba alkotója ismét egy menthetetlenül romantikus regénnyel jelentkezett az ünnepekhez közeledve, de nem ő az egyetlen, aki könyvet kínál a fa alá.

Váratlan szerelem és szívszorító döntések: a kényelmes kapcsolattól a mindent elsöprő románcig

Hope Anderson nagy döntés előtt áll. Habár már hat éve él együtt a barátjával, a férfi még mindig nem kérte meg a kezét, és a 36 éves nő nem tudja, mitévő legyen. A családja Sunset Beach-i nyaralójába utazik, hogy összepakoljon, miután eladták a tengerparti házikót, és az ott töltött egy hét alatt akarja átgondolni, merre is tart a kapcsolata. 

Tru Walls viszont egy egész óceánt szelt át, hogy Sunset Beach-re érkezzen. A férfi Zimbabwében született, és ott is dolgozik túravezetőként, ám most egy levél ide hívta: találkozóra készül a sosem látott apjával. Tru azt reméli, az idős férfi segít neki az anyja életét beárnyékoló rejtély megoldásában, ám az utazás más irányba viszi a sorsát. 

Amikor Hope és Tru útja keresztezi egymást, olyan erős, egyszeri és megismételhetetlen szerelem születik köztük, mely talán örökké tart. Ám az élet szívszakajtó döntés elé állítja őket... Vajon létezik olyan szerelem, mely túlélheti az idő múlását és a szív meghasadását? 

Minden szívdobbanással, General Press Kiadó, 2792 forint.

Két ember, tíz esély: egy feledhetetlen szerelem története Josie Silver tollából

Laurie szinte biztos benne, hogy csak a filmekben létezik a szerelem első látásra. De egy havas, decemberi napon buszra száll, a bepárásodott üvegen át meglát egy férfit, és rögtön tudja, hogy ő az igazi. Egy varázslatos pillanatra összekapcsolódik a tekintetük… aztán a busz továbbhajt. 

Laurie úgy érzi, meg van írva a csillagokban, hogy viszont kell látniuk egymást, ezért a következő évet azzal tölti, hogy London minden buszmegállóját és kávézóját tűvé teszi a férfi után. De nem sikerül időben megtalálnia. Egy karácsonyi bulin találkoznak újra - Laurie legjobb barátnője, Sarah boldogan mutatja be Laurie-nak az új pasiját… Ő az. A férfi, akit a busz ablakából látott. 

Aztán eltelik újabb tíz év, és ezalatt Laurie, Sarah és Jack sorsa barátság, kihagyott lehetőségek és szívfájdalmak háromszögében rendeződik újra. 

Josie Silver: Egy decemberi nap, 21. Század Kiadó, 3990 forint.


Kepes András új regénye, az Istenek és emberek a Tövispuszta és a Világkép drámai folytatása

Három magyar házaspár egy svájci luxusvillában reked. A természet fenyegető árnyékában, a válogatott gasztronómia finomságok mellett terítékre kerül a múltjuk és a jelenük, miközben konfliktusaikban felsejlik napjaink emberének drámája az erkölcsi és szellemi kapaszkodóit vesztett világban.

Nemcsak az emberek esnek csapdába, hanem kelepcébe kerül a szerelem és a szexualitás, a barátság és a gyanakvás, a bírvágy és a hatalom, és talán még a párbeszéd esélye is...

Kepes András: Istenek és emberek, Libri Kiadó, 3499 forint. 

Háború kívül-belül: egy szokatlan szerelmi történet, melyben az egyik fél szíve biztosan megszakad

1937-ben a 28 éves Martha Gellhorn egyedül utazik Madridba, hogy tudósítson a spanyol polgárháború szörnyűségeiről: írásai a hétköznapi emberek küszködését tükrözik e rettenetes konfliktus fogságában. Munkájával sikerül elismerést kivívnia a férfiak uralta újságíró szakmában. Mindeközben váratlanul és önmaga számára is meglepetésszerűen, beleszeret az akkor már élő legendává váló íróba, Hemingway-be.

A második világháború előestéjén, Madrid és Kuba zűrzavaros díszletei között, Martha és Ernest kapcsolata és szakmai karrierje fellángol. Ám, amikor Ernest publikálja élete legnagyobb sikerét, az Akiért a harang szólt, megbillen az egyensúly, és Marthának választania kell: aláveti magát a híres ember feleségét jelentő, korlátozott szerepnek, vagy kockáztatja Ernest elveszítését azzal, hogy mind nőként, mind íróként alakítja a saját útját...

Szerelmünk romjai, Alexandra Kiadó, 3399 forint. 

Francia elegancia és orosz románc: a szerelem illatához rögös út vezet, éppúgy, mint az igaz szerelemhez

1919. Párizs. Coco Chanel, a párizsi divat nagyasszonya szép szakmai sikereket ért már el, mikor a magánélete szörnyű válságba jut. Szerelme autóbalesetben életét veszti, és a boldogtalan nő képtelen a gyásszal megbirkózni. Támogató barátnője segítségével idővel új életcélt talál, amikor a szeretett férfival közös ötletüket, egy Chanel-parfüm megalkotását veszi tervbe.

A nagy csoda, a Chanel No 5 megálmodása az első lépés egy olyan úton, melynek a vége a szerelem illatának felfedezése. A gyötrelmes útra a saját múltjának árnyaival is küzdő Coco szerető lelki társat kap a sorstól, a karizmatikus Dmitrij Romanov herceget.

Coco Chanel és a szerelem illata, Kossuth Könyvkiadó, 3190 forint.

A cikk az ajánló után folytatódik

Fotózás könyvvel

Te is valóságos könyvtárral rendelkezel otthon? Az olvasás valóban fejleszti a kreativitást: ez a modell végtelenül egyedit alkotott.

Ezt is szeretjük