A legegyszerűbb karácsonyi habcsók receptje
Kövesd te is a régi hagyományt, és készíts habcsókot saját kezűleg.
- A 86 éves Julie Andrews évtizedek óta ragaszkodik ehhez az elegánsan letisztult összeállításhoz: a nadrágkosztüm az egyik nagy kedvence »
- Nadrágban léptek a vörös szőnyegre, mégis mindenkit lenyűgöztek nőiességükkel: 7 híresség, aki nem csak estélyiben elegáns »
- Finomítják a barázdákat, fenntartják a rugalmasságot: 6 házi alapanyag ráncok ellen, melyek késleltetik a bőröregedést »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
Ezt akár az utolsó pillanatban is megsütheted, hisz nagyon gyorsan végzel vele. Ízesítheted kávéval, dióval, darált mogyoróval, díszítheted dekorcukorral, gyöngyökkel. Ez a habcsók rögtön puha, és hosszú ideig az is marad. Sütisdobozban sokáig eláll.

Habcsók
Hozzávalók 16 darabhoz
- 10 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű tojásfehérjéket kezdd el felverni a citromlével, majd, ha már félig kemény, add hozzá fokozatosan az átszitált cukrot. Verd tovább, egy pillantig se hagyd abba. Ha szeretnél színes habcsókokat, akkor adj egy részéhez sütés előtt pár csepp szörpöt.
A kemény, selymes fényű masszát tedd nyomózsákba, majd nyomj kis kupacokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Vigyázz, hogy a halmocskák ne folyjanak össze. Ha szeretnél belőle a karácsonyfára is tenni, formázz a habból karikákat. Told 170 fokra előmelegített sütőbe, és tíz perc alatt süsd meg, majd szárítsd további öt percen át a sütőt kikapcsolva.
Még több recept