A legegyszerűbb karácsonyi habcsók receptje
Kövesd te is a régi hagyományt, és készíts habcsókot saját kezűleg.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt akár az utolsó pillanatban is megsütheted, hisz nagyon gyorsan végzel vele. Ízesítheted kávéval, dióval, darált mogyoróval, díszítheted dekorcukorral, gyöngyökkel. Ez a habcsók rögtön puha, és hosszú ideig az is marad. Sütisdobozban sokáig eláll.

Habcsók

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • pár csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű tojásfehérjéket kezdd el felverni a citromlével, majd, ha már félig kemény, add hozzá fokozatosan az átszitált cukrot. Verd tovább, egy pillantig se hagyd abba. Ha szeretnél színes habcsókokat, akkor adj egy részéhez sütés előtt pár csepp szörpöt.

A kemény, selymes fényű masszát tedd nyomózsákba, majd nyomj kis kupacokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Vigyázz, hogy a halmocskák ne folyjanak össze. Ha szeretnél belőle a karácsonyfára is tenni, formázz a habból karikákat. Told 170 fokra előmelegített sütőbe, és tíz perc alatt süsd meg, majd szárítsd további öt percen át a sütőt kikapcsolva.

Ezt is szeretjük