A házak oldalára fest táblákat a tanár, mert bezárt az iskola: az utcán tart órákat az indiai szegény gyerekeknek
Deep Narayan Nayak az utcát változtatta osztályteremmé azért, hogy tovább taníthassa az indiai gyerekeket.

indiai tanar cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus szinte a világ összes országában megváltoztatta egy időre az életet, ezzel együtt pedig a tanulást is. Rengeteg iskola bezárt, és digitális távoktatásra állt át, ám sajnos nem mindenhol olyan szerencsések a kicsik, hogy minden eszközük meglegyen ehhez.

India egyes területein például csak vágyálom az, hogy minden tanulónak legyen saját számítógépe, sőt sok településen az internet sem elérhető. A 34 éves Deep Narayan Nayak azonban úgy döntött, ezek a hiányosságok nem akadályozhatják meg őt a tanításban, a gyermekeket pedig az alaptudás megszerzésében.

Az utcákon tanít az indiai tanár

A férfi, aki egyébként 11 éve van tanári pályán, tavaly először a parkokban, a fák alatt tartott órákat, de ez az ötlet hosszú távon nem működött túl jól, ezért elhatározta, hogy az utcákon alakít ki rögtönzött tantermeket. Ezért Joba Attpara több területén is létrehozott tanításra alkalmas részeket, hogy a falu különböző részein lakó gyerekeknek ne kelljen találkozniuk egymással, és minél kisebb csoportokat alakíthasson ki. Táblákat, betűket festett a házak falaira, és a járványügyi előírásokra figyelve oktatja ezek segítségével a kicsiket.

Képek: Northfoto.

Ezt is szeretjük