Ilyen az élet Los Angeles leghíresebb nyomornegyedében: megrázó képeken a Skid Row lakói

A fotós tíz éven keresztül látogatta a Los Angeles-i nyomornegyed lakóit, hogy megismerje őket, és elkészíthesse ezeket a képeket.

skid row cover2
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Skid Row Los Angeles legnagyobb nyomornegyede, ahol közel 5 ezren élnek borzalmas körülmények között. A körülbelül 52 háztömbnyi részen rengeteg a hajléktalan, akik közül sokan sátrakban laknak, de még többen vannak, akik az utcákon, a járdán alszanak. 

A területen nemcsak a szegénység, hanem a bűnözés és a droghasználat is hatalmas problémát jelent, nem beszélve az egészségügyi ellátás hiányáról és az olyan betegségekről, mint a tífusz, ami nagyon gyakori az itteni lakosok között.

Ilyen az élet a Los Angeles-i nyomornegyedben

Egy Suitcase Joe néven ismert fotós tíz éven keresztül folyamatosan látogatta a Skid Row lakóit, és egyre közelebb került hozzájuk, egyre jobban megismerte őket, valamint az életüket. Miután elnyerte a bizalmukat, engedélyt kért arra, hogy megörökíthesse mindennapjaikat. Erőteljes, megrázó képeit a Sidewalk Champions című könyvében jelentette meg. A húsba vágó felvételek nemcsak bemutatják a nyomornegyedet, hanem a lakosok életébe is bepillantást adnak. Fotóival a súlyos problémára szerette volna felhívni a figyelmet. Suitcase Joe és alapítványa egyébként rengeteget segít a Skid Row hajléktalanjainak.

Képek: Northfoto.

Ezt is szeretjük