18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Ilyen Ázsia legnagyobb bordélya, Sonagachi: napi 20 ezer kuncsaft látogatja a kizsákmányolt prostituáltakat

A kalkuttai bordélynegyedben, Sonagachiban nők és gyermekek ezrei dolgoznak, közülük sokan szexrabszolgaként.

sonagachi cover

Ázsia legnagyobb bordélynegyede többszintes piros lámpás házak százait rejti magában. Az Észak-Kalkuttában található Sonagachiban nők és gyermekek ezrei szolgálják ki a kuncsaftokat.

Az örömlányok közül rengetegen a szexkereskedelem áldozatai, míg mások a megélhetésért árulják testüket. Nemcsak felnőttek, hanem hat év feletti gyermekek is dolgoznak a bordélyban.

Sonagachi, Ázsia legnagyobb bordélya

Bár Indiában hivatalosan illegális a prostitúció, a hatóságok szemet hunynak afölött, ami Sonagachiban folyik. A magyarul az aranyfa nevet viselő negyed körülbelül egy kilométerre helyezkedik el a kalkuttai Márvány Palotától, bejáratánál pedig általában kígyózó sorokban állnak a férfi vendégek.

A területen több száz, emeletes bordélyház található, melyekben összesen körülbelül 11-12 ezer prostituált szolgálja ki a kuncsaftokat. Néhányan önként, szabad akaratukból vállalták ezt a munkát, de ez igencsak ritka: a legtöbben rákényszerültek, sokakat pedig rákényszerítettek arra, hogy prostituáltként dolgozzanak. Számos nőt átveréssel, jó állás ígéretével csábítottak ide, míg mások szexrabszolgaként kerültek a piros lámpás negyedbe. Az is gyakori, elrabolják a fiatal lányokat, és Sonagachiban kényszerítik őket prostitúcióra: a statisztikák szerint Indiában évente 3-9 millió ember válik a szexkereskedelem áldozatává. Rengetegen vannak azonban olyanok is, akiknek nem volt más választása: csak úgy tudnak pénzhez jutni, ha áruba bocsátják a testüket. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Sonagachiban nemcsak felnőttek nyújtanak szexuális szolgáltatásokat, hanem akár 6-10 éves gyerekek is. Ők általában stricik és gyermekkereskedők által kerülnek ide, és sokszor brutális módszerrel törik be őket. Kezdetekben hetekig egy sötét szobába zárva élnek, rendszeres szexuális erőszakot elszenvedve egészen addig, amíg bele nem egyeznek abba, hogy szexmunkásként dolgozzanak. Az sem ritka azonban, hogy az itt élő prostituáltak gyermekei hamar a szüleik útját követik: ebben a rendszerben nőnek fel, így valójában nem nagyon van más választásuk. Aki ugyanis egyszer bekerült Sonagachiba, annak kevés esélye van kitörnie onnan.

A bordély területén egyébként férfiak is élnek: az úgynevezett „babuk”, az itt dolgozó nők párjai, férjei, a stricik és a szolgák, akinek feladata a főzés és a takarítás.

Törvényen kívüli terület

A negyedben határtalan a bűnözés, a fizikai és lelki erőszak, a bántalmazások, a hatóságok pedig nem mernek, vagy nem akarnak beavatkozni. Sok rendőrt megvesztegetnek azért, hogy szemet hunyjon minden felett, ami Sonagachiban történik. Számos fiatal nőt bezárva tartanak, de szinte minden szexmunkás borzalmas körülmények között, omladozó házakban, apró szobákban él, és minimális bevételért zsigerelik ki őket. Az anyák gyakran az ágy alatt vagy a szekrényben rejtegetik gyermekeiket, amíg dolgoznak, ugyanis nincs más helyiség, ahol biztonságban tudhatnák őket.

A nemi betegségek megállíthatatlanul terjednek, mivel a legtöbb prostituált nem használ óvszert. A Sonagachiban dolgozók több mint 5%-a HIV-pozitív, de az AIDS is súlyos problémát jelent a bordélynegyedben. 

A civil szervezetek igyekeznek megfékezni a betegségeket, és segíteni az ott dolgozó nőket, gyermekeket többek között egészségügyi ellátással, oktatással, gyermekfelügyelettel vagy házépítéssel, felújítással. Természetesen a szexrabszolgák felszabadítása és a prostituáltak alapvető jogainak érvényesítése is a kitűzött célok között szerepel, azonban az ottani rendszer, a korrupció és a bűnhálózatok miatt ez rendkívül nehéz, és egyelőre lehetetlennek tűnő feladat.

Képeken a világ legnagyobb bordélya, Daulatdia

Létezik egy falu a bangladesi Rajbari településen, a Padma folyó mellett, amely minden szempontból teljesen más, mint a többi. Ez Daulatdia, a világ legnagyobb bordélya. Szinte minden nő, aki itt él, prostituáltként dolgozik, de a legtöbben nem önszántukból álltak szexmunkásnak: sokan közülük még gyermekek vagy éppen tinédzserek. Az 1600-2000 örömlány átlagosan 3000 férfit szolgál ki naponta.

Képek: Getty Images Hungary, Northfoto.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük