10 éves kislányokat kényszerítenek prostitúcióra a világ legnagyobb bordélyában - Belső képeken Daulatdia
A bangladesi Daulatdiában az örömlányok átlagéletkora 14 év. A legtöbbjüket családjuk vagy férjük adta el szexmunkásnak, és aki egyszer ide került, az általában sosem szabadul a bordélyból.

daulatdia cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Létezik egy falu a bangladesi Rajbari településen, a Padma folyó mellett, amely minden szempontból teljesen más, mint a többi. Ez Daulatdia, a világ legnagyobb bordélya.

Szinte minden nő, aki itt él, prostituáltként dolgozik, de a legtöbben nem önszántukból álltak szexmunkásnak: sokan közülük még gyermekek vagy éppen tinédzserek. Az 1600-2000 örömlány átlagosan 3000 férfit szolgál ki naponta.

Gyermekeket kényszerítenek prostitúcióra Daulatdiában

A poros, forró és párás levegőjű település állandóan nyüzsög. A rossz állapotban lévő épületek mellett folyamatos a forgalom, ám a beérkező járművek leginkább csak kuncsaftokat szállítanak. A város gyermekzsivajtól is hangos, hiszen a nők nem csupán itt dolgoznak, de itt is élnek. Vannak, akik már a kicsikkel együtt kerültek ide, ám a legtöbb gyermek a védekezés nélküli együttlétek során fogant a vendégektől. Így a nem kívánt terhességek mellett a szexuális úton terjedő betegségek száma is igen magas a faluban. A szükséges orvosi ellátást azonban nem kapják meg a prostituáltak.

Bangladesben a szexmunka legálisnak számít, de van néhány kikötés, aminek teljesülnie kell. Elméletben minden nőnek rendelkeznie kell egy, a rendőrség által kiállított igazolással, hogy elmúlt 18 éves, és saját akaratából választotta ezt az utat. Ez azonban pusztán egy látszatként szolgáló szabály, hiszen a korrupt rendszerben általában egyik tényező sem teljesül. Az itt dolgozók átlagéletkora körülbelül 14 év, de számtalan olyan lány is van, aki tízévesen került Daulatdiába, és már ekkor ki kellett szolgálnia a kuncsaftokat. Ebben az esetben a gyermek prostituáltakat sokszor szteroidok szedésére kényszerítik, hogy idősebbnek nézzenek ki a koruknál, és gyorsabban fejlődjenek.

Családjuk, férjük adja el a lányokat a bordélyoknak

A nők és lányok egy részét családjuk vagy a férjük adja el prostituáltnak, általában körülbelül 250 dollárért, azaz körülbelül 76 ezer forintért. Mások pedig ide születnek, és a sorsuk ezzel meg is pecsételődik. Az itt élő nők teljesen ki vannak szolgáltatva az őket foglalkoztatóknak, illetve a vendégeknek, akik bármit megtehetnek velük. Előfordul, hogy a nők a bordélyokban is házasodnak. Ritkán az ott élő kevés férfi egyikével, általában azonban az egyik kuncsaftjukkal. Ez azonban nem jelenti azt, hogy megállapodnak, és többé már nem kell prostituáltként dolgozniuk: inkább egy vendég melletti elköteleződést, rendszeres látogatásokat takar.

A cikk az ajánló után folytatódik

Azoknak, akik egyszer idekerültek, már nincs kiút. Ha menekülni próbálnának, úgyis megtalálnák őket, és büntetést kapnának, de a legtöbbjüknek nincs is hová menniük. A prostituáltak nem telefonálhatnak haza, nem találkozhatnak a családtagjaikkal, életük szinte teljesen reménytelen, ezért gyakran kábítószerekkel próbálják elviselni helyzetüket. A különböző jogvédő szervezetek és alapítványok próbálnak tenni az ellen, ami a bordélyban folyik, ám sajnos nem sok lehetőségük van arra, hogy valódi változásokat érjenek el. Egyelőre egészségügyi ellátással próbálják segíteni a prostituáltakat, illetve sikerült nyitniuk egy iskolát, mely esélyt ad az ott élő gyermekeknek a tanulásra, így remélhetőleg arra is, hogy később más utat választhassanak maguknak.

Belső képeken Daulatdia

Néhány fotósnak volt lehetősége belülről megörökíteni Daulatdiát. A megrázó felvételek megmutatják, milyen is az élet a világ legnagyobb bordélyában.

Képek: Getty Images Hungary / Lisa Wiltse.

Ezt is szeretjük