18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Erősíti a szexuális kötődést, fokozza a bizalmat: a szexoktató egyszerű, mégis hatásos módszere
A kiegyensúlyozott szexuális élet egy boldog kapcsolat alapja is lehet.

szexuális-kötődés2

Bár sokan sokféleképpen látják a dolgot, a legtöbb párkapcsolati szakértő egyetért abban, hogy a jó szex is ugyanolyan fontos része egy jól működő kapcsolatnak, mint például az őszinteség vagy a hűség. 

Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy nemcsak a megfelelő partnert fontos megtalálni, hanem vele egy szexuális kötődést is érdemes kialakítani. Erre a holisztikus szexuális oktató, Taylor Sparks kifejlesztett egy módszert, ami szerinte sok párnak segíthet a hálószobában elérni a kívánt hatást.

Mik a szexuális kötődés alapjai?

Egy kapcsolat elején szinte teljesen természetes, hogy a feleknek idő kell ahhoz, hogy egymásra hangolódjanak, sok a bizonytalanság a teljesítménnyel és az orgazmussal kapcsolatban, akár néhány alkalomnak is el kell telnie ahhoz, hogy a partnerek érezzék egymást szexuálisan is. Ám abban az esetben, ha már régóta együtt van a pár, de az aggodalmak még mindig fennállnak, akkor lehet a szexuális kötődés hiányáról beszélni. 

szexuális-kötődés1
Fotó: Image Source / Getty Images Hungary

A szexoktató szerint van egy módszer, ami segíthet ennek leküzdésében, és mindkét fél sokat tanulhat belőle. Ennek az a lényege, hogy megbeszélés alapján az egyik fél beleszólás nélkül hagyja, hogy a partnere irányítsa, és úgy csinálja az aktust, ahogy szerinte mindkét félnek jó. Ez nemcsak a felek egymás iránti bizalmát erősíti, hanem arra is jó, hogy gondolkodás nélkül legyen élvezhető a szex. A szakember elmondta, hogy így az „irányított” nagyobb figyelmet fordíthat a testében lévő érzésekre, és teljesebb kapcsolatba lép a partnerével, mert nem azon gondolkodik, hogy mit kellene tennie, vagy hogy megpróbál elérni bármilyen eredményt - egyszerűen csak átadja magát az érzésnek. Mivel sokan szeretnek irányítani egy kapcsolatban, nekik is kihívást jelenthet ezt elengedni, de pont emiatt lehet hatékony a módszer.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Taylor Sparks elmondta, hogy a módszer kipróbálásának alapja a kommunikáció, szex előtt mindenképp érdemes tisztázni a partnerrel, hogy ő is ugyanúgy érez-e a kötödés hiányával kapcsolatban. Arról is ajánlott beszélni, hogy a kontroll teljes hiánya mit is takar pontosan, a szakértő szerint egy biztonsági szó is sokat segíthet, ha valaki bizonytalanabbá válik annak hallatán, hogy nem az övé lesz a teljes irányítás. Természetesen nem kell minden alkalommal bevetni a módszert, de néhány irányításmentes együttlét már sokat segíthet a szexuális kötődés kialakításában vagy megerősítésében.

8 szexpóz, ami visszahozza az elveszett intimitást és a vágyat: nem csak gyönyört adnak, az összetartozást is erősítik

Ha a kapcsolatotok nem is szenved hiányt, ezek a pózok segítenek fenntartani a köztetek lévő erős, mély intimitást.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük