18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

5 szexpóz, ami az intenzív gyönyör mellett a stresszt is csökkenti: a szexológus ajánlja őket
A szakértő szerint ezek a könnyen megvalósítható, élvezetes szexpózok hatékonyak a feszültség és a szorongás oldásában is.

par agyban cover

A szex azon kívül, hogy erősíti a párkapcsolatokat és az intimitást, valamint intenzív gyönyört ad, számos egyéb pozitív egészségügyi hatással is bír. Többek között csökkenti a fájdalmat, javítja a hangulatot, erősíti az immunrendszert, és a feszültségtől is segít megszabadulni.

Vannak olyan pózok, amelyek esetén a szeretkezés még erőteljesebben képes csökkenteni a stresszt, így különösen hatékonyak lehetnek a nehezebb, megterhelőbb időszakok esetén. A Bustle oldalán dr. Megan Stubbs szexológus és párkapcsolati szakértő közreműködésével vették sorra ezeket.

A kifli és a híd

Ha oldalra fekve, kiskifli-nagykifli pozícióban helyezkednek a felek úgy, hogy a nő csípője egy kissé feljebb van, mint a férfié, és felemeli a felső lábát, párja pedig így hatol belé, az nagyon bensőséges és intenzív együttlétet eredményez. Ez a testhelyzet stimulálja a G-pontot, nem igényel túlzottan nagy erőfeszítéseket, így egy nehéz nap után is tökéletes megoldásnak bizonyul, ráadásul a szoros összebújás fokozza a szorongásoldó oxitocin felszabadulását.

A hídpozitúra esetén a nő a hátára fekszik, felhúzza a lábait úgy, hogy a talpain támasztja meg őket, és megemeli a csípőjét, miután a férfi beléhatolt. A szeretkezés ebben az esetben nagyobb energiabefektetést és koncentrációt igényel, ezért is olyan hatásos a stressz levezetésében.

A cikk az ajánló után folytatódik

A misszionárius variációi

Lassú, kényeztető és mindful szexre ad lehetőséget, ha a misszionáriusban a férfi feltérdel, a nő pedig felemeli a lábát, és a férfi vállaira teszi. A mély behatolás intenzív gyönyört nyújt, az óvatos mozgás és a fekvő helyzet pedig lehetőséget ad arra, hogy a fekvő helyzetben lévő fél a szemeit becsukva teljesen átadja magát az élménynek.

Hasonló eredmény érhető el akkor is, ha úgy variálja meg a pár a misszionáriust, hogy a férfi nem térdel fel, hanem továbbra is a kezein támaszkodik, partnere pedig így teszi mindkét lábát a vállára. Ez a póz hajlékonyságot igényel, így ha valaki kényelmetlennek, fájdalmasnak érzi, érdemes inkább egy másikkal kísérletezni.

Ülő pozíció

Szintén nagyon jó stresszlevezető, ha a férfi az ágy szélén vagy egy székben ül, a nő pedig úgy helyezkedik az ölébe, hogy lábait átfonja a dereka körül. Így az irányítás teljesen az ő kezébe kerül, a mozgás és a koncentráció pedig teljesen eltereli a figyelmet az aggodalmakról, és ellehetetleníti, hogy bármi másra gondoljon az együttlét során megtapasztalt érzéseken, gyönyörön kívül.

Szexpózok, amik erősítik az intimitást

Dr. Holly Ritchmond pszichológus és szexterapeuta szerelmet fokozó szexpózokat ajánl azoknak, akik növelnék kapcsolatukban az intimitást. A testtartások több szemkontaktusra, érintésre vagy tantrikus összekapcsolódásra adnak lehetőséget.

(Képek: Getty Images.)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük