Hogy hat napi két orgazmus a bőrre? A nő saját arcán mutatta meg
Mindennap lefotózta az arcát, hogy megmutassa, mi történik a bőrrel, ha napi kétszer jut valaki a csúcsra. Látványos a változás.

par agyban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az orgazmus pozitív hatásainak egy részét mindenki ismeri. Köztudott ugyanis, hogy nemcsak javítja a párkapcsolatot, és erősíti a kötődést, intimitást, hanem az egészséget is több módon befolyásolja.

Fokozza a boldogságérzetet, erősíti az immunrendszert, csökkenti és megszünteti a fejfájást, sőt, állítólag még a bőrt is feszesebbé, ragyogóbbá és egyenletesebbé teszi, valamint késlelteti annak öregedését is. Ezt a hatását tesztelte le egy fiatal nő, az eredményt pedig az interneten mutatta meg.

A rendszeres orgazmus hatása a bőrre

Jessica Defino észrevette, hogy szex után mindig sokkal élettel telibb az arca, sőt, úgy érezte, hogy még valahogy a piros pöttyei is halványabbnak tűnnek. Az egyébként problémás bőrrel küzdő nő ezen felbuzdulva utánajárt a tudományos bizonyítékoknak, és érdekes dolgokra bukkant. Egy kutató, David Weaks például egy 3500 fős kutatása során arra mutatott rá, hogy azok a nők, akik legalább heti háromszor élik át az orgazmust, akár tíz évvel is fiatalabbnak tűnhetnek az átlagnál. Más tanulmányok pedig azt bizonyították, hogy az együttlétek során felszabaduló hormonok kedvező hatással vannak a bőrre, felpezsdítik a vérkeringést, és csökkentik a hibákat.

A bőre az első és a harmadik napon.
A bőre az első és a harmadik napon.

Ezen felbuzdulva úgy gondolta, személyesen is megnézi, mi történik akkor, ha rendszeresebben jut a csúcsra. Elhatározta, hogy egy héten keresztül mindennap kétszer éli majd át a gyönyört: reggel önkielégítés során, este pedig a férjével való szeretkezés alatt. Kísérletének eredményeit képekkel dokumentálta az amerikai Marie Claire oldalán. 

Az egyhetes kísérlet

Elárulta, fakó, élettelen és pattanásos bőrrel vágott bele a tesztelésbe, sőt, néhány pattanás után maradt sebet is felfedezni vélt rajta. Már az első nap után látta magán a változást, szerinte ugyanis észrevehetően ragyogóbb és egyenletesebb lett az arca. Azt azért bevallotta, a napi két orgazmust jóval nehezebb volt bezsúfolni a napjába, mint gondolta, mert nem volt egyszerű összeegyeztetni az időbeosztásukat a férjével.

Az arca a negyedik és a hetedik napon.
Az arca a negyedik és a hetedik napon.

Napról napra szebb lett a bőre, és még a közelgő menstruációja sem okozott pattanásokat nála, mint máskor. A kísérlet végén pedig tényleg erős különbségeket vett észre a kiinduló állapothoz képest, ez a szelfiken is jól látszik. Elmesélte, mennyire megdöbbent, amikor összehasonlította a fotókat, mert a gyulladások látványosan halványultak, sokkal kevesebb volt a piros pötty, és egységesebb, élettel telibb lett a bőre. 

Egyértelműen úgy érezte, hogy megérte belevágni a kísérletbe, és kiemelte: a szép bőr még egy nyomós érv a több szeretkezés mellett. De persze, nem kell feltétlenül napi kétszer a csúcsra jutni a hasonló hatásért. Bőrgyógyásza szerint a rendszeres szex is meghozza az eredményt, azonban a leglátványosabb változást napi egy összebújás hozza meg.

Erős vágyfokozó fűszerek

Néhány ételről már az ókorban észrevették, hogy képes felkorbácsolni a vágyat, azóta pedig a tudatos megfigyeléseknek és tapasztalatoknak köszönhetően tovább bővült az afrodiziákumok listája. Ha egy forró éjszakára vágysz, akkor a következő fűszerekkel ízesítsd a vacsorát, de néhányat akár egy kávéba is belekeverhetsz, mert nemcsak az ízét, hanem a hangulatot is felturbózza majd.

Ezt is szeretjük