18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

913 nőt kérdeztek meg arról, miért nincs orgazmusuk: a 11 leggyakoribb ok

A kutatók a megkérdezett nők válaszai alapján kiderítették a 11 leggyakoribb okot, ami az orgazmus hiánya mögött áll.

problema agyban

Sajnos a nőknek nem mindig jön olyan könnyen a gyönyör, mint a férfiaknak általában. Sokan vannak, akiknek soha nem sikerül a csúcsra jutniuk, és szintén számtalan olyan hölgy akad, akinek ritkán végződnek teljes kielégüléssel az együttlétek.

A szakértők régóta vizsgálják a női orgazmust, többek között azt is, hogy miért nem élik át sokan, melyek azok a tényezők, amelyek a hiányát okozhatják, és gátolhatják a csúcsra jutást. Rengeteg okot sikerült már felderíteni, de, hogy még jobban feltárhassák a problémát, nemrég 913 nőt kérdeztek meg arról, melyek a legfőbb okai annak, hogy egyáltalán nem, vagy csak ritkán élveznek el szex közben.

Az orgazmus hiányának okát vizsgálták

Az indianai Valparaiso Egyetem pszichológia tanszéke David L. Rowland vezetésével 18 év felettieket faggatott a kérdéskörről. A 913 alanyból 452-en vallották azt, hogy súlyosabb problémákkal küzdenek a szexuális kielégülés terén. Ennek a csoportnak ráadásul a 45%-a az együttlétek felénél tapasztalt nehézségeket, míg 30%-uk majdnem minden egyes szeretkezés alkalmával.

gondterhelt no

A vizsgált nőknek egytől egyig feltették azt a kérdést, hogy mit gondolnak, mi lehet a legfőbb oka annak, ha nem sikerül a csúcsra jutniuk. Természetesen számtalan válasz született, de voltak olyanok, melyek sokaknál megjelentek. A kutatóknak végül ezek alapján sikerült megállapítaniuk a 11 legtöbbször előforduló orgazmusgátló tényezőt, a listát pedig nyilvánosságra is hozták.

A legfőbb orgazmusgátló okok

Gyakori ok volt a partner iránti érdeklődés elvesztése, de a férfi vágyának hiányát is jó néhányan említették. Sokan jelölték még meg azt, hogy nem élvezik a szexet a jelenlegi párjukkal, valamint azt is, hogy a másik félnek nem jó az együttlét. A nők 48%-ának szintén problémát jelent, hogy nem izgatják, kényeztetik az együttlét közben a megfelelő módon vagy helyen, valamint a síkosság, a nedvesedés hiánya is szerepelt a listán.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezeken az orgazmusgátló tényezőkön kívül többen felsorolták a szex közben tapasztalt fájdalmat, illetve irritációt, az időhiányt, a bizonytalanságot és az önbizalomhiányt, de többen válaszolták azt is, hogy az általuk szedett gyógyszerek, kezelések tartják vissza őket a csúcsra jutástól. De a leggyakoribb ok egyértelműen a stressz és az állandó idegeskedés volt: a válaszolók 50%-a szerint ez okozza a legtöbb problémát az ágyban.

A kutatók kiemelték, hogy sokszor nem csupán egy ok szerepel a nehézségek mögött: számtalanszor előfordul, hogy a felsorolt dolgok közül egyszerre több is közrejátszik. De természetesen bármilyen eredetű is a gond, nem szabad annyiban hagyni. Nyílt és őszinte kommunikációval, változtatásokkal, szakértői segítség bevonásával vagy fájdalom, irritáció esetén orvosi vizsgálatokkal igyekezni kell megoldani a problémákat, hogy a nő is élvezhesse a szeretkezéseket.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük