18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Meddig tart átlagosan a szex és az előjáték? A szexterapeuta meglepő válaszai

A szakértő elárulta, milyen hosszan szeretkeznek átlagosan a párok. Sokan nem erre a válaszra számítottak volna.

par agyban

A szexszel kapcsolatos kérdések szinte mindenkit foglalkoztatnak. A legtöbben kíváncsiak arra, hogy más párok milyen gyakran vagy milyen hosszú ideig szeretkeznek, és sokaknak határozott elképzeléseik vannak arról, hogy meddig tart átlagosan egy együttlét.

A témát természetesen már a kutatók is vizsgálták, felméréseik pedig érdekes eredményekre jutottak. Egy szakértő megválaszolta a kérdést, a pontos számok viszont valószínűleg sokakat meglepnek, de meg is nyugtatnak.

Meddig tart átlagosan a szex és az előjáték?

Az emberek jellemző rossz szokása, hogy gyakran hasonlítgatják magukat másokhoz. A tanulmányok rámutattak, hogy számtalan pár úgy véli, a környezetükben élők sokkal aktívabb szexuális életet élnek, és jóval többször szeretkeznek náluk. Tévhitek az együttlétek hosszát illetően is élnek: Isadora Alma párkapcsolati és szexterapeuta a Psychology Today oldalán oszlatta el őket.

A szakértő elmondta, minden egyén és minden szerelmespár igényei eltérnek egy kicsit, így valójában nincs olyan, hogy normális vagy minimális időtartam. Az átlagot viszont meg lehet határozni: ez a behatolástól számítva nem több mint 3-5 perc. A vizsgálatok során megkérdezettek a 2 percnél kevesebb ideig tartó együttléteket túl rövidnek, a 10-30 percig tartókat viszont túl hosszúnak találták. Az adatok az előjáték terén is változóak, de a legtöbben a 3-15 percnyi kényeztetést tartják ideálisnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ami az időtartamnál sokkal fontosabb

A szexterapeuta hozzátette, a számok rengeteg mindentől függenek, így arra, hogy meddig tartson a szex, a legjobb válasz a következő: addig, ameddig a felek igénylik, élvezetesnek tartják. Az időtartamnál ugyanis sokkal fontosabb, hogy a férfi és a nő számára is kielégítőek legyenek az együttlétek. És az is lényeges, hogy ne foglalkozzanak más párokkal, hiszen mindenki különböző, és mindenkinek más az igazán jó.

Ha valaki úgy érzi, nem elégedett a szexuális életével, a kulcs a kommunikáció kell, hogy legyen. Fontos, hogy a felek ne titkolják el a vágyaikat, leküzdjék a szégyenlősséget, a félelmet: ideális esetben a partnerek nyíltan beszélnek az igényeikről, nem félnek a kísérletezéstől, a változtatástól. Az őszinteség ugyanis nélkülözhetetlen eleme a boldog, hosszú távú szerelmeknek. 

Így szexelhettek az emberek a középkorban

A középkorban az egyház az emberek életének szinte minden területét erőteljesen szabályozta. Nem volt kivétel ezalól a szexualitás sem, amit ma már igencsak bizarrnak tűnő kikötések öveztek. Úgy vélték, a szex egyáltalán nem örömszerzésre szolgál, hanem arra, hogy a felek gyermeket nemzzenek. Ezért szigorú feltételeket kellett betartaniuk ahhoz, hogy együttléteik miatt ne kövessenek el bűnt. Nem volt mindegy, mikor hogyan hol, vagy miért bújnak össze a párok.

Képek: Getty Images Hungary.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük