18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Miért nem merik kimondani a nők, mire vágynak az ágyban? Ez a 4 legfőbb oka a kutatás szerint

A kutatás során a szakértő arra volt kíváncsi, sokan miért nem mernek beszélni a szexuális vágyaikról. Ezek a legfőbb okok.

beszelgeto par agyban

A jó szex nélkülözhetetlen a boldog kapcsolathoz, hiszen enélkül meggyengülhetnek az érzelmek, az intimitás, eltávolodhatnak egymástól a felek, és az elégedetlenség is felerősödhet. Ahhoz azonban, hogy a pár mindkét tagja számára igazán élvezetesek legyenek az együttlétek, beszélni kell arról, hogy mi okozza számukra a legnagyobb gyönyört, mi az, amin változtatni szeretnének, vagy épp mi az, amit szívesen kipróbálnának.

Sokan viszont még a társuk előtt sem képesek megnyílni, nem osztják meg vele a vágyaikat annak ellenére, hogy ez mindkettejük számára fontos lenne. Egy kutatás során arra keresték a választ, hogy mi ennek az oka, miért nem beszélnek a nők arról, hogy mit szeretnének az ágyban.

Miért nem beszélnek a nők a vágyaikról?

Debby Herbenick szexszakértő és -oktató ezer nőt kérdezett meg arról, hogyan kommunikálják párjuk felé a vágyaikat. Kiderült, hogy a vizsgálatban résztvevők 55%-a rendszeresen került olyan helyzetekbe, amikor beszélni szerettek volna róluk a partnerrel, de végül mégsem hozták fel a témát. Ötből egy nő azt felelte, borzasztóan kényelmetlenül érzi magát akkor, ha az intim kívánságait kell megosztani párjával. 

A szakértő arra is kíváncsi volt, miért van ez így, és négy fő okot sikerült felfedeznie a jelenség hátterében.

  • Nem akarják megbántani párjuk érzéseit.
  • Kényelmetlenül érzik magukat, ha részletekbe kell bonyolódniuk.
  • Kínosan, szégyenkezve érezték magukat.
  • Nem tudták, hogy kérjék a párjuktól azt, amire vágynak.

A legtöbben, a megkérdezettek 42%-a az első indokot jelölte meg, tízből egy alany pedig bevallotta, nem érezte úgy, hogy a gyönyöre igazán számítana a partnerének. A kutatás vezetője kiemelte, ezek az adatok is rámutatnak, hogy a nők még mindig nem mernek beszélni vágyaikról, nem mernek kérni semmit a párjuktól. Ennek több dolog is állhat a hátterében: egyrészt a gyermekkori minták, a felvilágosítás és az őszinte beszélgetések hiánya, illetve, hogy a társadalom a nők orgazmusát sokszor még mindig tabuként kezeli. Még ma is sokakban él a nézet, hogy a nők romantikus lények, akiknek nem illik ilyesmiről beszélnie. De az is hozzájárulhat, hogy a férfiak egy része valóban nem fordít elég figyelmet arra, hogy örömöt szerezzen párjának vagy úgy gondolja, hogy amit csinál, az jó.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Hogy érdemes beszélni a szexről?

A szexről nagyon is fontos lenne beszélni, hiszen több vizsgálat is rámutatott már, hogy a kommunikáció nagy szerepet játszik abban, hogy élvezetesek-e a szeretkezések vagy sem. És az is bebizonyosodott, hogy akik rendszeresen, nyíltan megosztják a másikkal az igényeiket, sokkal intenzívebb, szenvedélyesebb és gyönyörtelibb szeretkezésekről számolnak be. Szerencsére viszont azok számára is létezik néhány rávezető módszer, akik szégyenlősek a témában.

Andrea Glik szexoktató és pszichoterapeuta szerint kezdetnek jó technika lehet, ha az egyik fél együttlét közben ad jelzést a párjának arról, hogy mi az, ami igazán jó számára. Kifejezheti ezt szóban, vagy akár a testével is rávezetheti azokra a mozdulatokra, amiket élvezetesnek talál. „Nagyon szeretem, amikor ezt csinálod.”, „Annyira jó, amikor így/ott érsz hozzám.” - az ezekhez hasonló mondatok a szakértő szerint remekül beválhatnak.

Jessa Zimmerman szexterapeuta azt javasolja a pároknak, hogy intim környezetet teremtve idézzék fel azokat a szeretkezéseket, amiket igazán emlékezetesnek, intenzívnek találtak, és szép lassan próbálják kiemelni azokat a részleteket, amik miatt olyan jó volt akkor a szeretkezés. Akár a filmek erotikus jelenetei kapcsán is szóba hozhatják a témát, ezek is segítenek ugyanis elindítani egy beszélgetést, amely során könnyebben szóba kerülnek a vágyak, a fantáziák. Ezenkívül jó módszer lehet, ha a változatosság és az izgalom fenntartásának kedvéért javasolnak a felek újdonságokat, vagy egyéb, változtatásra irányuló javaslatokat tesznek óvatosan. A „Mit szólnál, ha most…” felütés tökéletes lehet ebben az esetben. 

A lényeg tehát, hogy nem ajánlott senkinek magában tartani azt, hogy mire vágyik az ágyban: mindkettejük érdekében a legjobb átbeszélni a dolgokat őszintén, kedvesen, a vádaskodást vagy a sértő hangnemet mellőzve. Ha feloldódnak a gátlások, és elhárulnak az akadályok, nemcsak a szexuális élet, de a kapcsolat is boldogabb, kiegyensúlyozottabb lesz.

Mitől lesz jobb a szex?

Egészen szokatlannak tűnő apróságok is jobbá tehetik a szexet. A következő képeken tíz olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amik - bár kevesen tudják - élvezetesebbé teszik az együttléteket.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük