Egy hónapon keresztül mindennap szexelt a házaspár: a nő elmesélte tapasztalatait a kísérlet után

A négygyermekes anya több fontos dologra rájött az egy hónapos kísérlet alatt.

par agyban
beauty and style
Top olvasott cikkek

Köztudott, hogy a szex az egészségnek és a párkapcsolatoknak egyaránt jót tesz. Segít, hogy megerősödjön a kötődés, az intimitás, és nélkülözhetetlen a boldog, hosszú távú és kiegyensúlyozott viszonyokhoz. 

Az elmúlt időszakban több pár is kipróbálta, mi történik, ha a megszokottnál sokkal többször bújnak össze, közülük pedig néhányan az interneten is elmesélték tapasztalataikat. Chaunie Brusie a hasonló beszámolók olvasása után döntött úgy, hogy ő is belevág a kísérletbe férjével. A YourTango oldalán mesélte el, mire jött rá az egy hónap alatt.

Az egy hónapos szexkihívás tapasztalatai

A nő elárulta, mindkettejük számára nagyon élvezetes volt a kihívás, és több érdekes dologra is ráébredt a harminc nap alatt. Bár őt is meglepte, észrevette, hogy nagyon bizonytalan a testét illetően, és jóval kevesebb az önbizalma, mint kellene. Legkisebb gyermekük kilenc hónapos volt ekkor, ő pedig nagyon kényelmetlenül érezte magát a bőrében, akárhányszor csak összebújtak. Próbálta elrejteni a hasát, kövérnek nevezte magát, vagy épp kibúvót keresett az együttlétek alól - bármit megtett, csak ne kelljen meztelenre vetkőznie. 

Úgy érzi, a kihívás ráirányította a figyelmét a problémáira, arra, hogy mennyire eltorzult a testképe, és hogy ez milyen hatással is van valójában a szexuális életükre. A kísérletnek hála azonban elkezdhetett tudatosan dolgozni a gondon, valamint önbizalmán. Emellett belevágott az edzésbe, és rájött, mennyire élvezi a rendszeres mozgást, sőt arra is, hogy ennek hatására egészségesebben étkezett, jobban odafigyelt magára, és sokkal több energiája lett. Ráadásul a sporttól, valamint attól, hogy formálódott a teste, egyre szexibbnek érezte magát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Fontos a hangulat és a spontaneitás

Bevallotta, volt néhány nap, amikor egyáltalán nem volt kedve szerelmeskedni férjével, néha arra gondolt, hogy a legjobb lenne gyorsan túlesni az együttléten. A kihívás során rájött, mennyire fontos az ilyen napokon tudatosan dolgozni azon, hogy hangulatba kerüljenek: a flörtölés, a beszélgetés és az intimitás kialakítása nélkülözhetetlen a szexhez. 

Mindemellett ez az egy hónap arra is megtanította, hogy mennyire jót tesz, ha néha kitörnek a mindennapi rutinból, és megpróbálnak több időt, energiát szánni egymásra. Persze, beismerte, hogy négy gyermek mellett egyáltalán nem volt egyszerű dolguk, de másoknak is azt tanácsolta, hogy ne görcsöljenek rá a dologra. Ha a hosszú nap végén semmi másra nem vágynak, csak arra, hogy lehunyják a szemüket, akkor se ostorozzák magukat azért, mert nincs kedvük a szeretkezéshez.

Végül elmondta, ezek után nem fognak ragaszkodni a mindennapos együttlétekhez, de megtanulta, hogy ha a felek életében prioritást élvez a szex, és közben még jól is érzik magukat, a nagyon jó hatással lesz a kapcsolatukra.

Intimitást fokozó szexpózok

Dr. Holly Ritchmond pszichológus és szexterapeuta a szerelmet fokozó szexpózokat ajánl azoknak, akik növelnék kapcsolatukban az intimitást. Ezek a pozitúrák több szemkontaktusra, érintésre vagy tantrikus összekapcsolódásra adnak lehetőséget. 

Ezt is szeretjük