18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A szexcoach elárulta, milyen kérdésekkel fordulnak hozzá a leggyakrabban

A szakértő tapasztalatai szerint ezek foglalkoztatják a legtöbb embert a szexszel kapcsolatban.

beszelgetes pszichologus

A párkapcsolati és szexszakértők rengeteg párkapcsolati és intim problémával találkoznak a pályafutásuk során. Gigi Engle coachként és online tanácsadóként is dolgozik, így rengetegen fordultak már hozzá segítségért. Azonban bevallotta, hogy őt is meglepte, mik az emberek leggyakoribb kérdései a szexről.

Elárulta, meglepően hétköznapinak és egyszerűnek tűnő témákban faggatják a legtöbbször, ezért úgy döntött, csokorba szedi ezeket, hogy ne csak pácienseinek, hanem másoknak is segíthessen. A Mindbodygreen oldalán írta le, milyen kérdésekkel fordulnak hozzá általában, és az ezekre adott válaszait, tanácsait is megosztotta.

„Honnan tudhatom, hogy mit szeretek az ágyban? Orgazmusom sem volt még soha”

A coach szerint rengetegen nem tudják, mire vágynak az ágyban, mit élveznek a legjobban, és nem ismerik saját testüket. Úgy véli azonban, hogy ahhoz, hogy ez megváltozzon, az önkielégítés a legjobb megoldás. Sokan sajnos még mindig szégyenletes, titkolnivaló dolognak tartják, pedig valójában teljesen normális és egészséges: nemcsak az örömszerzés egyik fajtája, de nagyon hasznos is. Ha az ember sosem érintette még meg önmagát, nem tapasztalta meg, mi okoz számára gyönyört, akkor egy partnerrel még nehezebb dolga lesz.

Mindenkinek azt tanácsolja, hogy fedezze fel a testét, találja meg, mi adja a legnagyobb élvezetet, kísérletezzen bátran, később pedig ne féljen a párjával is megosztani ezeket.

„Miért nem vagyok elég nedves szex közben?”

A szakértő elárulta, a második leggyakoribb kérdés, amivel a nők fordulnak hozzá, az az, hogy miért nem nedvesednek kellőképpen az együttlétek előtt, illetve alatt. Úgy véli, a legfőbb gond itt nemcsak az, hogy nem elég hosszú az előjáték, hanem az is, hogy nem megfelelő. A nők orgazmusának és izgatásának kulcsa ugyanis a csikló, nem pedig a hüvely: a legtöbb nőnek a klitorisz ingerlésére van szükség ahhoz, hogy izgalmi állapotba kerüljön, sőt nagy részüknél ez a csúcsra jutáshoz is nélkülözhetetlen. Ha az itt található idegeket stimulálja a partner, akkor az egész nemi szerv izgalmi állapotba kerül, így beindul a nedvesedés is. Ennek hiányában azonban nemcsak utóbbi marad el, hanem fájdalmas, kellemetlen és kevésbé élvezetes is lesz az együttlét. Ha viszont így sem oldódik meg a helyzet, a síkosító használata megkönnyítheti a helyzetet.

A cikk az ajánló után folytatódik

„Miért van az, hogy vibrátorral van orgazmusom, szex közben viszont nincs?”

A coach hangsúlyozta, a vibrátorok jó részét direkt a test és nemi szerv igényeihez tervezték, ráadásul, mivel használója saját maga irányítja, sokkal könnyebben átélheti így a gyönyört, mint szex közben. Arra hívja fel azonban mindenki figyelmét, hogy nem az orgazmust kell hajszolni, hanem igyekezni kell átélni az egész folyamatot, figyelni a test minden rezdülésére, arra, hogy mi jó, és mi kevésbé. Elárulta, teljesen normális, ha valakinek vibrátorra van szüksége a csúcsra jutáshoz, ez az eszköz viszont segíthet abban is, hogy megtudja, mi okoz számára örömet, és a partnert is rávezesse erre a szeretkezés közben. 

„Mit lehet tenni egy kapcsolatban libidókülönbség esetén?”

A felek eltérő libidója sok párnál okoz problémákat. Sajnos a szakértő szerint nincs rá egyszerű, gyors vagy mindenkinél működő megoldás, de ami leginkább segíthet, az az őszinte kommunikáció. Kevesen merik felhozni a témát, ha pedig mégis szóba kerül, gyakori, hogy a partner védekező vagy támadó üzemmódba kapcsol, ez azonban csak még több konfliktust okoz. A legfontosabb, hogy nyíltan beszéljenek a helyzetről, a nehézségekről, és igyekezzenek mindkettőjük számára megfelelő változtatásokat keresni, kompromisszumokat kötni. A szeretkezés ugyanis a párkapcsolatok egyik alappillére, és fontos, hogy mindkét fél elégedett legyen a szexuális életével.

A szakértő szerint a fenti kérdések rávilágítanak arra, hogy alapvetően mindenkinek többet kellene beszélnie a szexről. Nemcsak az iskolákban kellene nagyobb szerepet szánni a felvilágosításoknak, de a párkapcsolatokban sem számíthatna semmi tabunak, ami az intim együttlétekkel és a felek vágyaival kapcsolatos. A kérdésekkel, bizonytalanságokkal, problémákkal pedig nemcsak egymáshoz, hanem egy szakértőhöz is bátran lehet fordulni.

A szex hatása a testre

A szeretkezés nemcsak a párok közötti kapcsolatot erősíti, és teszi boldogabbá, hanem a testedre nézve is rengeteg pozitív következménye lehet. Ezekről még biztosan nem hallottál.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük