A gésák szextitka
A japán gésáknak van egy láthatatlan, de annál szexibb titka: a hihetetlenül erős és érzékeny hüvelyizomzat. Párodnak is és neked is tetszeni fog, ha ott is edzel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerelemizom

A szerelemizom másik rövidebb elnevezése a PC-izom, ami az alhasi szervet, azaz a méh és a hüvely felfüggesztését szolgálja.
Egy amerikai nőgyógyász, dr. Arnold Kegel vizsgálta ezeket az izomkötegeket, és állapította meg, hogy mekkora fontossággal bírnak a szexuális öröm szerzésében és elérésében.

A jól működő szexualitás egyik mérföldköve, hogy a nők használják ezen izomfajtát, amiről sokan még azt sem tudják, hogy létezik.

Milyen célt szolgál ez az izom, és hol van?

A szerelemizom, köznyelven PC-izom a méh és a hüvely felfüggesztését szolgálja. Egy amerikai nőgyógyász bukkant rá a Tahiti szigeteken arra a szokásra, miszerint az anyák lányaikra örökítik az izmok használatának tudását. Kegel doktor felfedezése óta terjedt el Amerikában és Európában is a hüvelyizom tudatos tréningje, ezért is hívjuk ezeket Kegel-gyakorlatoknak.

A japán gésák már régóta tudják, hogy a titkos izmok edzése fokozza az élvezetet. Nem csak a nőkét, hanem a férfiakét is, hiszen egy feszes, erős hüvely nagyobb élvezetet nyújt behatoláskor. A gyakorlatokat a gésák képzésük alatt sajátították el. Nem csak a saját izmaikat, hanem különböző apró golyókat is használva az erősítésre.

Miért érdemes a PC-izmokkal foglalkozni?

Általában azon nők számára szokták az orvosok a Kegel-gyakorlatokat előírni, akiknek vizelettartási problémáik vannak. Azok a nők, akik ilyen problémával küzdenek, nevetéskor, köhögéskor kisebb mennyiségű vizeletet eresztenek ki. Általában még terhes nőknek szokták javasolni ezen izmok erősítését, mert sokat tud segíteni a szülés közben, és utána a hüvely könnyebben visszanyeri a rugalmasságát.

Mikor érdemes még erősíteni ezt az izmot?

Orvosi vizsgálatok bebizonyították, hogy a PC-izmok erősítése elősegíti a női orgazmus elérését. A vizsgálatok azt is kiderítették, hogy azon nők, akik képtelenek eljutni az orgazmusig, igen enyhe PC-izommal rendelkeznek. Akik képesek csiklón keresztüli orgazmust átélni, azoknak valamivel erősebb ez az izomzatuk.

Miért érdemes megedzeni a szerelemizmot?

A nők legfontosabb izomzata a PC. Rendszeres tornáztatása serkentőleg hat a hasüregben elhelyezkedő szervek működésére, így többek között a hüvelyre is, ami igen jó hatással van mindkét fél szexuális élvezetére, különösen a női orgazmus kiváltására.

Hogyan lehet edzés alá venni ezt az izmot?

A szerelemizom tornáztatásához nem szükségeltetik konditerem, otthon is könnyen és egyszerűen kivitelezheted a gyakorlást. Az első feladat, hogy megtaláld, pontosan melyik izomkötegről is van szó. Ahhoz, hogy minél könnyebben megtaláld ezt az izomköteged, a WC-n ülve a pisilést kell megszakítanod. Amennyiben ez sikerül, úgy máris érezheted, hogy melyik izmod megfeszítését kellett alkalmaznod a sikerhez. Fontos ilyenkor megjegyezned, hogy melyik izom összehúzásával sikerült megszakítanod a pisilést, hogy később egyszerűen bármikor megismételhesd a gyakorlatot.

Amennyiben a későbbiekben gyakorlásra is sort tudsz keríteni, álljon itt egy példa, miként kell az első pár edzést felépíteni:

  • Feszítsd meg PC-izmod három másodpercig, majd lazítsd el szintén három másodpercig, de úgy, hogy a hasi izomzatot ne használd. Lehet, hogy az elején nem megy még három másodpercig sem; nem gond, fő a kitartás.
  • Most pedig feszítsd-lazítsd tízszer egymás után, amilyen gyorsan csak tudod.
  • Ezután az izmot lassan, hosszan húzd össze, mintha valamit a hüvelybe szívnál. Tartsd így három másodpercig.
  • Végül nyomd, mintha székelnél, de a nyomás a hüvelyedre irányuljon. Maradj így is három másodpercig.

A gyakorlatot érdemes naponta legalább egyszer elvégezni mindenkinek, aki orgazmus zavarral küzd.

A tréning sokkal izgalmasabbá válhat, ha a férfi partner is segítséget nyújt ebben, és ingerli a hüvelyed alsó falát, míg a PC-izmaid gyakorlatban vannak. Ebben az esetben, ha a hangulat és a környezet megfelelően nyugodt, akkor még az orgazmusig is eljuthatsz.

Ezt is szeretjük