5 szokás, amit azonnal felejts el, ha sikeres akarsz lenni - Meggátolnak céljaid elérésében

A következő szokásokat érdemes minél hamarabb elhagyni, ha sikerre vágysz. Károsak, és hátráltatnak a karrieredben.

Sikert akadályozó szokások
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A siker kulcsa nem csupán a kitartás, a kemény munka és esetleg egy kis szerencse. Vannak ugyanis olyan szokások, melyek ellehetetlenítik a céljaid megvalósítását, és ha ragyogó karrierre vágysz, ezeket gyorsan el kell felejtened.

Ha meg akarod valósítani álmaidat, akkor a következőket próbáld meg minél hamarabb, tudatosan elhagyni: nélkülük sokkal könnyebben haladhatsz majd előre a vágyaid felé vezető úton, és persze a ranglétrán is.

A sikert akadályozó szokások

Kifogáskeresés

Ha valaki állandóan csak azt boncolgatja, hogy mit miért nem tud megcsinálni, mi lehet a rossz kifejlet, vagy másokat hibáztat azért, amiért nem halad előre az életében, az borzasztóan káros. Ha ugyanis meg sem próbálod, akkor biztosan nem sikerül - bármiről is legyen szó. Mind a magánélet, mind a munka terén el kell felejteni a kifogáskeresést, ha meg szeretnéd valósítani az álmaidat. Gondold át, mi a legjobb opció, hogy kerülheted el a hibázást, de ne félj belevágni abba, ami elvezethet a céljaidhoz!

Negatív dolgokra fókuszálás

Mindenki életében vannak olyan negatív történések, amik felett nincs befolyása, és amiket sehogy sem tud kikerülni, megelőzni. Nehéz nem ezekre koncentrálni, de ha sikereket akarsz elérni, akkor nem fókuszálhatsz állandóan a rossz dolgokra, és nem agyalhatsz azon, hogy mi sül majd el balul. Persze nem szabad figyelmen kívül hagynod a negatívumokat, de nem is gondolhatsz állandóan ezekre. Minden fontos döntésnél mérd fel a terepet, a lehetséges kimeneteleket, de ne hagyd, hogy csakis a kedvezőtlenek jussanak az eszedbe!

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kritizálás

Mások indokolatlan kritizálása általában a bizonytalanság ellensúlyozásaként, önkompenzációként, önbizalomnövelőként szolgál, de valójában semmi haszna nincs. Csupán rövid ideig érzed magad jobban tőle, hosszú távon viszont elveszi az idődet, az energiádat. Próbálj csak építő kritikákat megfogalmazni!

Hasonlítgatás

Mindenkinek megvannak a saját problémái, sikerei, mindenki élete különböző, így semmi értelme másokhoz hasonlítgatnod magad, hiszen ez csak elbizonytalanít, hátráltat, vagy rombolja az önbizalmadat. És ne felejtsd el, hogy amit az interneten, főleg az Instagramon látsz, az nem a valóság, hanem annak egy-egy kiragadott, megszépített változata! Koncentrálj inkább a saját életedre, és ne érezd magad kevésbé tehetségesnek, sikeresnek vagy értékesnek más miatt!

Félelem a bukástól

Szinte mindenki fél valamennyire a bukástól, de nem szabad hagyni, hogy ez a félelem megbénítson vagy visszatartson. Inkább törekedj a racionalitásra, gondold át, mit hogy érdemes megvalósítani, igyekezz mindenből a legjobbat kihozni, de ne hagyj ki lehetőségeket csupán azért, mert tartasz tőlük! Bizony, még a leggazdagabb emberek is hibáztak, buktak már párszor, de ez nem tántorította őket el, nem adták fel, és tovább próbálkoztak.

A milliárdosok reggeli szokásai

A sikeres, gazdag emberek néhány dolgot másképp csinálhatnak az átlaghoz képest. A mindennapi szokások hozzájárulnak a kiegyensúlyozottsághoz, a produktivitáshoz és a boldogsághoz, valamint a sikerhez is.

Így indítják a napjukat a milliárdosok: 7 fontos reggeli szokás, amit nem hagynak ki

Ezt teszik a milliárdosok minden reggel, hogy energikusan indítsák a napjukat, és produktívak legyenek.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük