Közel 200 milliomost kérdeztek meg: egyvalamit mindenki kiemelt, miért lett sikeres

Egy szakértő öt éven keresztül vizsgálta azokat a milliomosokat, akik saját erőből gazdagodtak meg. Fontos egyezést talált köztük.

cegvezeto no
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan igyekeznek megfejteni a gazdag emberek titkait, de az egyértelmű, hogy a sikernek nincs pontos, minden esetben működőképes titka. Ám az is biztos, hogy vannak bizonyos szokások, tényezők, melyek hozzásegíthetik az embereket a feljebb jutáshoz és az anyagi gyarapodáshoz. 

Thomas C. Corley könyve írása közben végzett egy ötéves kutatást, mely során 177 olyan milliomost vizsgált, akik saját erőből gazdagodtak meg. Egy fontos dolgot talált, amit mindannyian kiemeltek, és amiben eltérnek a szokásaik a másokétól.

Ez a közös a sikeres, gazdag emberekben

A szakértő rámutatott, hogy a tehetős személyek másképp válogatják meg közeli barátaikat, mint a legtöbben. Az emberek jó része olyanokkal is fenntart szoros kapcsolatokat, akikkel valójában egyoldalú, negatív vagy mérgező a viszonyuk: például, akik lehúzzák vagy hátráltatják őket, irigység miatt próbálják lebeszélni őket a céljaikról, esetleg elszívják az energiáikat, pozitivitásukat.

A vizsgálat viszont rávilágított, hogy a sikeres emberek nem engednek teret az ilyen kapcsolatoknak, hanem elengedik őket, és tudatosan építik ismertségi körüket. Igyekeznek csak olyanokkal barátságban maradni, akik valóban pozitív hatást gyakorolnak rájuk, inspirálják őket. Mindemellett pedig olyanokkal is próbálnak közelebbi viszonyt kialakítani, aki hasonlít a vágyott, jövőbeli énjükre. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az inspiráló barát tulajdonságai

A szakértőnek sikerült összegyűjtenie azokat a tulajdonságokat, szokásokat és jellemzőket is, melyekből a milliomosok szerint legalább eggyel - de optimális esetben többel - rendelkeznie kell a közeli barátnak ahhoz, hogy a kettejük viszonya inspiráló, fejlesztő és valóban pozitív hatással legyen a felekre. Ezek pedig többek közt a következők:

  • pozitív gondolkodás és személyiség,
  • megbízhatóság,
  • ösztönző hozzáállás,
  • hűség,
  • magas munkamorál,
  • erős akarat és fegyelem,
  • szenvedély és lelkesedés,
  • anyagi stabilitás.

Thomas C. Corley kutatása szerint tehát ezeket érdemes keresni a másikban, ha valóban nemcsak egészséges, hanem előnyös kapcsolatokat is szeretnél kialakítani. És hogy milyen embereket kerülj? Azokat, akikre ezek ellentétei jellemzőek, például: negatív jövőkép, áldozatszerep megjátszása, mások hibáztatása.

A szakértő úgy véli, ha tudatosan odafigyelsz ezekre a tulajdonságokra, akkor képes leszel megválasztani azokat az embereket, akik tényleg jó hatással lesznek rád, és nemcsak a mentális egészséged megőrzéséhez, de a céljaid eléréséhez is hozzásegítenek majd. Az ilyen emberekkel való beszélgetés növeli az önbizalmadat, a lelkesedésedet, motivál, és olyan kapukat nyithat ki, amelyekre másképp nem lenne lehetőség.

Persze, a milliomosok mögött rengeteg kitartó, kemény munka és elhivatottság is áll, így természetesen ez csak egy apró, mégis lényeges szelete a sikeressé válás folyamatának.

A világ legsikeresebb transznemű modelljei

Nagyjából tíz évvel ezelőtt Isis King volt az első transznemű hölgy, aki jelentkezett az America's Next Top Model című valóságshow-ba, és ezzel történelmet írt a műsorban. Megjelenése hatalmas mérföldkőnek számított, és megnyitotta vele az utat utódjai számára. Azóta a világhírű modellek listájára több transz férfi és nő is felkerült. Sokan közülük rengeteg nehézséggel megküzdöttek, mire rátaláltak valódi önmagukra, és családjuk, ismerőseik elfogadták őket, azonban semmi sem állhatott sikerük útjába.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük