Miért váltanak gyakran munkahelyet a sikeres emberek? Nem felelőtlenségből

Magabiztosabbak, kreatívabbak, és sokkal jobban értékelik önmagukat emiatt.

sikeres-emberek-cel-teljesitmeny

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rengeteg ember fél attól, hogy ha az önéletrajzában több rövid távú munkahely szerepel, attól megbízhatatlannak tűnik majd. Emiatt inkább hosszú távon belekényszerítik magukat egy olyan állásba, amit netán még utálnak is. 

Ezzel a gyakorlattal az a baj, hogy azok a munkáltatók, akik a leghatékonyabban tudnák fellobbantani a karriered iránt érzett szenvedélyedet, akiknél a legjobb tanulási lehetőségeket és tapasztalatokat szerezheted, ők lesznek azok, akik egyáltalán nem a régimódi stabilitás és biztonság elvét vallják.

Ezek a munkáltatók a sok, de rövid ideig tartó munkáidban lehetőséget fognak látni, és jobban értékelik az elért eredményeidet, mint azt, hogy több tíz éven keresztül maradsz-e náluk ugyanabban a munkakörben. Tehát minél inkább értékeli egy munkáltató a rövid távú, ám vaskos munkatapasztalatokat, annál többet tud tenni érted a további karriered és sikereid szempontjából.

Gyors vs. lassú cég

Az üzleti életben kétféle vállalatot különböztetnek meg: a lassút és a gyorsat. Ha csak belépsz egy épületbe, meg lehet mondani, hogy gyors vagy lassú gőzzel működik-e. Aki lépést akar tartani a 21. századi üzlet folytonos változásaival, és gyarapítani szeretné a tudását, annak bizony fel kell zárkóznia a gyors cégek tempójához. 

A lassú működésű cégeket arról ismerheted fel, hogy 40 éves üzletpolitikával rendelkeznek, érezhető rajtuk a bürokrácia szelleme, és sok szabályuknak egyszerűen nincs értelme se. Az egyetlen, amit egy lassú munkahely tehet érted, hogy addig fizet, amíg nem találsz új munkát. A gyors működésű vállalatok azonban hagyják, hogy szabadon végezd a munkád, megvalósítsd saját ötleteidet, és saját módszerekkel oldd meg a feladatokat. Aki sikeres karrierről álmodik, annak gyorsütemű cégnél van a helye. 

Fel kell venni a 21. század tempóját, hogy sikeres lehess
Fel kell venni a 21. század tempóját, hogy sikeres lehess

Ahol az egyén és a csapat fontos

A gyorsütemű vállalatok megértik, hogy az alkalmazottak belső energiája működteti a gépezetet. Értik, hogy minden egyes ötlet és megoldás a csapatszellemből jön, és így tudják beteljesíteni üzleti küldetésüket. Ezzel ellentétben a lassú cégek úgy tesznek, mintha a csapatszellem nem lenne valós tényező a siker elérésében. Egy ilyen vállalat nem fog előrébb vinni a karrieredben, ezért ha sikereket szeretnél elérni, mindenképp válts!

Az állás biztonsága csak a régi időkben volt kiemelten fontos, amikor a korszellem még a stabilitást követte, amikor még sokan azt hitték, a biztonság a boldog élethez vezető kulcs. Az emberek diplomaszerzés után csak bele akartak olvadni egy nagyvállalat mókuskerekébe, hogy onnan mehessenek majd nyugdíjba. Ennek az ideának azonban már rég befellegzett, ugyanis senki nem tudja garantálni, hogy életed végéig alkalmazni fog.

Megvalósítanád az álmodat, de nem tudod, hogyan? Átadjuk a megoldás kulcsát!

A Femina Klub októberi estjén két sokszorosan sikeres váltó osztja meg az eredményes váltáshoz szükséges lelki és gyakorlati lépéseket, útmutatókat.

Szily Nóra coach, pszichológus a váltás gyakorlati útmutatóját adja át, míg Singer Magdolna, aki bőven 50 felett vágott bele álmai megvalósításába, és vált kirakatrendezőből mentálhigiénés szakemberré, sikeres íróvá, a lelki lépésekhez és az önmagadba vetett hit megtalálásához ad segítséget.

Jegyek limitált számban kaphatók 2990 forintért!

Promóció

Az állásod biztonsága csakis a te kezedben van, ez többé már nem olyasmi, ami felett a munkáltatónak hatalma van. Egyedül te vagy felelős a saját eladhatóságodért, értékedért, a képességeidért, a tapasztalataidért, amiket magaddal viszel, ha úgy döntesz, máshová mész. És ha még mindig győződtél meg arról, hogy munkahelyet váltani igenis jó ötlet, adunk rá még tíz okot.

  1. Ha évtizedekig egy állásban maradsz, beszűkül a látóköröd, a cég szemével kezded látni a világot. A lehetőségeid is szegényesek lesznek, előbb-utóbb megrekedsz az előrejutásban. 
  2. Nem szerzel új tapasztalatokat, és nincsenek többé új kihívások, így egyre közelebb jutsz a kiégéshez.
  3. Az ember akkor tanulja a legtöbbet, amikor minden ismeretlen körülötte. Ha már kívül-belül ismered a munkád, az agy már nem dolgozik, minden automatikus. Ám ha gyakran váltasz munkahelyet, akkor nyitott és kíváncsi maradsz, gyorsabban fogsz új dolgokat megtanulni. 
  4. Akárhányszor állást váltasz, újraértékelheted önmagad. Ha ezernyi dolgot megtanultál a korábbi állásodnak köszönhetően, és készen álltál az előléptetésre, de nem volt rá lehetőség, egy másik cégnél simán megkaphatod a magasabb pozíciót - ami nemcsak nagyobb kihívás, de valószínűleg jobban is fizet. 
  5. Minél gyakrabban váltasz, annál magabiztosabb és felkészültebb leszel az interjúkon. Nem félni fogsz a személyes elbeszélgetéstől, hanem kényelmesen veszed majd ezt az apró akadályt. Plusz magabiztosabban kéred majd azt a fizetést, ami a tapasztalataid alapján megillet. 
  6. A gyakori munkahelyváltással megtanulod értékelni a kollégáidat, és ők is téged. Nem akarsz többé olyan embernek dolgozni, aki nem hagyja, hogy kibontakozz. Olyan vezetőt fogsz választani, akinek van perspektívája és bátorsága.
  7. Ha sokáig maradsz egy munkahelyen, egy idő után robotként végzed a feladataidat. Lassan elapad a kreativitásod, az energiád, nem lesznek új ötleteid. Az embernek mindig új szemüvegre van szüksége ahhoz, hogy nyitott maradjon a világra, az újdonságokra vagy bármire, ahonnan az ötletei jönnek.
  8. Minél több cégnél dolgozol, annál nagyobb hírnévre tehetsz szert, és annál szélesebb lesz a kapcsolati hálód.
  9. Vannak cégek, amelyek nem vesznek fel rövid távú munkatapasztalattal rendelkezőket. Ám ha emiatt nem kapsz meg egy állást, akkor még légy is hálás, hiszen egy ilyen vállalatnál nem tudnál sem ragyogni, sem fejlődni. Menj tovább felemelt fejjel, és légy büszke, amiért nem alkuszol meg olyasmivel, amit nem neked szántak.
  10. Minél gyakrabban váltasz, annál többször lépsz ki a komfortzónádból, és annál tágasabb is lesz az a zóna. Aki nem lép ki a komfortzónájából, az önmaga legnagyobb ellensége, mert így sosem veszi észre, milyen hatalmas lehetőségek rejlenek a személyiségében, és mekkora dolgokat tud véghezvinni.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük