Sikeres visszatérés a munkába gyerekvállalás után, 40 felett is - Elmondjuk, hogyan csináld!
Olyan nők osztják meg veled a sikeres visszatérés és váltás kulcsát, akik már többször megtették a nagy lépést.

sikeres-no-gyozelem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egy nő gyerekvállalás után szeretne visszatérni a munkaerőpiacra, le kell, hogy győzzön jó néhány akadályt. Sajnos sok munkahely szívesebben alkalmazza a fiatalabb generáció jövevényeit, de ha tudod, milyen lépéseket kell megtenned, mire kell figyelned a lelki útmutatót és a gyakorlati lépéseket illetően, egyszerűen nem lehet, hogy nem fog sikerülni a pályára állás. 

A komolyabb váltásra mindig 40 felett érik meg az idő, amikor az ember már tisztában van önmagával - a gyengeségeivel és erősségeivel -, amikor tudja, mit szeretne elérni. 40 felett pedig az önéletrajzot is érdemes másképp összeállítani, amivel elérhető, hogy az interjúztató számára egyértelmű legyen: nem vagyunk kiöregedettek. És milyen előnyöket érdemes kiemelni, hangsúlyozni a felvételi elbeszélgetésen, és hogyan? 

A társadalom akarva-akaratlanul is elültette azt a nem túl motiváló - és nagyon nem igaz - gondolatot az emberek fejében, hogy fiataloknak áll a világ. Ha szétnézel a világban, nagyon sok példát lehet találni arra, hogy 30, 40 vagy 50 felett is beindulhat valakinek a karrierje. Sikeres 40 feletti nőket pedig Magyarországon is bőven látunk. Lentebb mi is bemutatunk kettőt, akik többször váltottak az életük során, ráadásul sikeresen, és akik azt is elmondják, mik a gyakorlati lépések ahhoz, hogy ha elhatároztad magad a nagy lépésre, hatalmas sikereket érj el abban, amit szenvedéllyel csinálsz. 

A kiégés határán

Ha csak egy érzés motoszkál is benned az újrakezdéssel kapcsolatban, nagyon nem tanácsos figyelmen kívül hagyni azt. Ez az érzés ugyanis a motiváció, az a belső láng, ami nem aludhat ki, különben belefásulunk az életbe. Persze, már ez sem egyszerű feladat, hiszen az emberi természet alapvetően ragaszkodik a megszokott, biztos dolgokhoz. Ám, ha valaki sok éven keresztül végzi ugyanazt a munkát, és eléri a tetőpontot, már nem lát benne kihívást, a lélekre és az egészségre nézve veszélyesebb maradni, mint lépni egyet a komfortzónán kívülre.

fáradt-nő (2)

Hogy csinálta, akinek sikerült?

Talán nincs is olyan ember, aki ne álmodozott volna valaha a saját kis biznisze megnyitásáról, legyen az egy aranyos kis kávézó vagy egy jól menő PR ügynökség. Aki képes otthagyni a biztos jövedelmet hozó alkalmazotti munkakört, és felelősséget vállalva saját lábra állni, annak elképesztő tapasztalatokban lesz része. Persze, mondani könnyű, meglépni már nehezebb.

Szerencsére azok a nők, akik példaként állnak előttünk, fontosnak tartják, hogy megosszák tapasztalataikat. Olyan sok újrakezdés, saját vállalkozás fullad kudarcba, és sokszor nem derül ki, hogy miért. Szily Nóra és Singer Magdolna olyan 50 feletti nők, akik életük során többször is pályát váltottak, méghozzá sikeresen. 

Megvalósítanád az álmodat, de nem tudod, hogyan? Átadjuk a megoldás kulcsát!

A Femina Klub októberi estjén két sokszorosan sikeres váltó osztja meg az eredményes váltáshoz szükséges lelki és gyakorlati lépéseket, útmutatókat.

Szily Nóra coach, pszichológus a váltás gyakorlati útmutatóját adja át, míg Singer Magdolna, aki bőven 50 felett vágott bele álmai megvalósításába, és vált kirakatrendezőből mentálhigiénés szakemberré, sikeres íróvá, a lelki lépésekhez és az önmagadba vetett hit megtalálásához ad segítséget.

Jegyek limitált számban kaphatók 2990 forintért!

Promóció

A két nagy váltó sikertörténeteiben a szenvedély és a bátorság az a két szó, ami szüntelenül felbukkan. Tagadhatatlan, hogy e két dolog - na meg az elhatározás - kulcsfontosságú a sikeres váltáshoz. De, hogyan lehet ezt konkretizálni, és mennyire biztos, hogy meghozza a gyümölcsét? A bátorság, a szenvedély egyértelműen a lelki oldal megerősítésével függ össze, amihez Singer Magdolna ad gyakorlati tanácsokat.

feminaklub-oktober-fekvo

A mára már sikeres író bőven 50 felett váltott, és vált kirakatrendezőből mentálhigiénés szakemberré. Szenvedélye vezérelte abban, hogy megvalósítsa álmait. Ez a folyamatot azonban elkezdeni is igen nehéz, de Singer Magdolna az önmagunkba vetett hit megtalálásához, a bátorság eszközeinek okos használatához is segítséget ad. 

Singer Magdolna író, tréner, hospice- és gyásztanácsadó, négy gyermek édesanyja. Rendszeresen publikál és tart előadásokat az újrakezdés, válás és váltás kapcsán, hitelessége megkérdőjelezhetetlen, hiszen ő maga is többször építette újra az életét. Kétgyermekes családanyaként hozta meg a nagy döntést, és pályát váltott. Így lett belőle önkéntes segítő, majd író és gyásztanácsadó. Első könyvét 40 éves korában adták ki, jelenleg a tizenhetediket írja. Az élethosszig tartó tanulás elkötelezett híve.

Ha pedig nem tudod, konkrétan mit tegyél, merre menj, ha nem ott tartasz az életedben, ahol szeretnél, Szily Nóra osztja meg veled gyakorlati útmutatóját. Az újságíró-riporterből lett coach, pszichológus azt mondja el, milyen lépéseket kell megtenni a gyakorlatban, ha saját vállalkozást indítanál, vagy egyszerűen csak munkahelyet váltanál. 

Szily Nóra pszichológus, coach, aki pályája során rengeteg különböző pozícióban állta meg a helyét, és váltott sikeresen. A pszichológusi diploma megszerzése után riporterként, majd műsorvezetőként tevékenykedett, volt egyetemi óraadó tanár, mindeközben a magyar újságírás egyik meghatározó személyiségévé vált. Megszámlálhatatlan interjúval a háta mögött váltott nagyot, és tért vissza a pszichológiához és coachinghoz. Az írás mellett előadásokat és workshopokat tart, valamint személyiség- és kommunikációfejlesztéssel foglalkozik. 

Miért válts 40 felett? 

Milyen előnyei vannak annak, ha az ember 40 éves kor felett vált pályát? E kérdésre nagyon sokféle válasz adható: rendkívül pozitív példaként állsz a gyerek előtt, a váltás újraépíti az önbizalmat, újra hinni fogsz magadban. A saját válaszodat érdemes magadban keresni, mert segít rájönni arra, milyen emberré szeretnél válni. Hogy látod magad 10, 20, 30 év múlva? Hogyan szeretnéd, hogy emlékezzenek rád a szeretteid?

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha nem abba az irányba haladsz, amit elképzeltél, miután feltetted magadnak az előbbi kérdéseket, állj meg egy pillanatra. Tégy egy lépést hátra, és vizsgáld meg, elégedett vagy-e maradéktalanul a jelenlegi élethelyzeteddel. A váltás hihetetlen módon erősíti és formálja személyiséget, hiszen ha azt látod, hogy folyamatosan megküzdesz akadályokkal, és ezt sikerként könyveled el - mert az is -, akkor nemcsak az önbizalmad és az önmagadba vetett hit növekszik folyamatosan, de mások csodálatát és tiszteletét is kivívod vele.

Ezt is szeretjük