Ma gazdagok és sikeresek: 3 nő, aki felmondott, és a nulláról kezdte

Azt csinálták, amit imádnak, és elképesztően sikeresek - és boldogok - lettek ezek a nők!

Álmok megvalósítása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenkinek van egy álma – kinek titkos, kinek már beteljesült. Ha azt fontolgatod, hogy megnyitod a saját kis kávézódat, amiről mindig is álmodtál, vagy elindítasz egy vállalkozást, amiért a szíved úgy igazán doboghat, akkor tudnod kell, hogy nem érdemes várni a sült galambra. Soha nem lesz tökéletes alkalom arra, hogy megtégy egy ilyen lépést, ezért ne halogasd.

Ha még nem tartasz a konkrét tervezésnél sem, bizonyára félbeszakítják az álmodozásaidat olyan kérdések, mint a meg tudom csinálni? Mégis mennyi időmbe fog telni, mire sikeres leszek benne? Megéri egyáltalán megpróbálni? Hoztunk most néhány történetet, amelyekből látni fogod, hogy igenis megéri nagyban gondolkodni, és a szenvedélyedet követni.

3 nő, 3 sikeres történet

Valóban sok újonnan indult üzlet bezár, még mielőtt elérnék az 5. születésnapjukat. Egy amerikai kutatás szerint tízből kilenc vállalkozás elbukikDe mi van akkor, ha a tiéd lesz az az egy a tízből, amelyik elképesztő sikereket ér el? Azokról az önmegvalósításokról éri meg beszélni, amelyek vállalkozás formájában igenis talpon maradtak évtizedeken keresztül, mert megálmodóik nem adták fel a buktatóknál.

Három olyan sikeres nő igaz történetét olvashatod most, akik otthagyták az állásukat azért, hogy kövessék az álmaikat. Így váltak alkalmazottakból magánvállalkozókká, akik ha nem is lettek milliárdosok, teljesítették legnagyobb vágyaikat, és a saját kezükben tartják az életüket. És szerintük ez világ legcsodálatosabb érzése, ami olyan boldogságot ad, amilyet korábban még soha nem tapasztaltak.

boldog-lany

Pszichológusból író

Kristen R. Edens pszichológusi állását hagyta ott 2008-ban, hogy kövesse az álmait, és szabadúszó íróvá váljon. Szerette a munkáját, viszont nem bírta a vállalati politikát. Az állandó ingázás, a fizetés, a beütemezett fogadóórák és a rengeteg beérkező számla miatt több kiadása volt, mint amennyi munkanélküliként lett volna. Ami pedig még rosszabb, nem érezte kihívásnak a munkáját.

Kristen épp válófélben volt, amikor váltott, és a gazdasági válságra akkor még nem is gondolt. Nehéz időszak volt ez a számára, de annál inkább motiválták a problémái arra, hogy minden figyelmét az új vállalkozására fordítsa. Így sikerült megalapítania, és sikeres vállalkozássá formálnia a KristheScribbler.com-ot, ami tartalmat és blogot gyárt 40 feletti üzletemberek vállalkozásához. 

- A nulláról kezdtem, és építettem fel az álmomat. Minden egyes nappal látható, ahogy növekszik a vállalkozásom, és rendszeresen élek meg sikereket. Ugyan sokféleképpen lehet definiálni, de az én meglátásom szerint a siker az, amikor a szenvedélyedet követed, és megugrasz olyan akadályokat, amiktől mások megrettennének, és visszafordulnának.

Megvalósítanád az álmaidat, de nem tudod, hogy kezdj neki?
Átadjuk a megoldás kulcsát!

A Femina Klub októberi estjén két sokszorosan sikeres váltó osztja meg az eredményes váltáshoz szükséges lelki és gyakorlati lépéseket, útmutatókat.

Szily Nóra coach, pszichológus a váltás gyakorlati oldalát mutatja be, és konkrét tanácsokkal szolgál, míg Singer Magdolna, aki bőven 50 felett vágott bele álmai megvalósításába, és vált kirakatrendezőből mentálhigiénés szakemberré és sikeres íróvá, a lelki lépésekhez és az önmagunkba vetett hit megtalálásához ad útmutatót.

Jegyek limitált számban kaphatók 2990 forintért!

Promóció

A hivatásos pártaláló

April Davis mindig keményen dolgozott, és alkalmazottként is egyre feljebb haladt a ranglétrán. Egyvalamit azonban mindig is jobban tudott bármi másnál: azt, hogyan segítsen szerelmet találni az embereknek. Éveken keresztül ő volt a baráti körének Cupidója, csak nem tudatosította magában, hogy mennyire jól teljesíti ezt a szerepkört. 

- Mindig is csodálkoztam azon, miért szingli olyan sok barátnőm, amikor hihetetlenül intelligensek, céltudatosak, és kívül-belül gyönyörűek. Próbáltam mindig minőségi találkozót összehozni az ismerőseimnek, és egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy mekkora szükség is van erre. Egyszer csak tudatosítottam, hogy nem pusztán hobbiból kellene ezt csinálnom, de egy valós karriert lehet rá építeni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

April létrehozta saját, párkereső szolgáltatást nyújtó vállalkozását, aminek az elmúlt évben már több mint egymillió dollár volt az értéke. A céget bővíteni kezdte, és az USA-ban már több mint 20 helyszínen elérhető a LUMA társkereső szolgáltatás.

Sajád divatmárkát alapított

Mielőtt Lisa Chu elindította volna saját kis üzletét, értékesítési ügynökként dolgozott egy ruházati cégnél. Bár a munka néha kielégítő volt a számára, nem volt semmilyen lehetősége arra, hogy többé váljon egy értékesítőnél. Szenvedélye volt a divat, és szerette volna megosztani az ötleteit a munkahelyén, feljebb lépni a ranglétrán. Amikor rájött, hogy ez lehetetlen küldetés, azonnal felmondott. 

- Az, hogy majdnem 10 évig dolgoztam a divatiparban, viszonylag sima utat biztosított ahhoz, hogy megalkossam, és meg is alapozzam a saját kis divatmárkámat. Tudtam használni a kiépített kapcsolati hálómat ahhoz, hogy rendkívül jó minőségű ruházati cikkeket hozzak létre alacsony költségvetésből, megfizethető áron.

Gyakorlati tanácsok vállalkozás indításához

Az álmok nem egy nap alatt valósulnak meg, de neked is sikerülhet! Diana Rodriguez-Zaba mondja el, hogyan indította útjára férjével közös cégét, és gyakorlati tanácsokkal is ellát!

Hogyan mondtam fel, és kezdtem saját, sikeres vállalkozást?

Egy negyvenes nő személyes története, aki a férjével közösen megvalósította az álmát.

Elolvasom

Két évbe telt, hogy Lisa megalapozza márkájának hitelességét, és hogy a vállalkozása profitot is termeljen. A sikert elérnie nem volt könnyű, elmondása szerint a szenvedély volt az egyetlen dolog, ami miatt nem állt le az álma megvalósításával. Az viszont nagy húzóerőnek számított. 

- Mára a munkanapjaimnak minden egyes másodpercét élvezem, mert azt csinálhatom, amit imádok. Önmagam kifejezése a divatmárkámon keresztül a valaha volt legkielégítőbb és legfelszabadítóbb boldogságot adta a számomra. Az pedig, hogy látom a vevőimen, mennyire szeretik, amit én alkottam meg, már csak hab a világ legédesebb tortáján.

Ezt is szeretjük