A világ leghíresebb transznemű modelljei: semmi sem állhatott a sikerük útjába

Inspirálóak és elképesztően sikeresek. A következő transznemű modellekért az egész divatvilág rajong.

transznemu modellek cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerencsére a divatvilág egyre nyitottabbá és befogadóbbá válik. A modelleknek korábban rendkívül szigorú szabályoknak, kikötéseknek kellett megfelelniük, és szó sem lehetett arról, hogy ne csak egyenarcú, fiatal, csontsovány lányok vagy fiatal fiúk sétáljanak a kifutón.

Ma azonban már számos márka harcol azért, hogy a világ még elfogadóbb legyen, és senki ne kerüljön hátrányba azért, mert valamiben más, mint a többség. A pozitív és nagyon is követendő kezdeményezésnek köszönhetően pedig egyre gyakrabban vonulnak molett, hetven év feletti vagy éppen transznemű manökenek a bemutatókon.

A leghíresebb transznemű modellek

Nagyjából tíz évvel ezelőtt Isis King volt az első transznemű hölgy, aki jelentkezett az America's Next Top Model című valóságshow-ba, és ezzel történelmet írt a műsorban. Megjelenése hatalmas mérföldkőnek számított, és megnyitotta vele az utat utódjai számára. Azóta a világhírű modellek listájára több transz férfi és nő is felkerült. Sokan közülük rengeteg nehézséggel megküzdöttek, mire rátaláltak valódi önmagukra, és családjuk, ismerőseik elfogadták őket, azonban semmi sem állhatott sikerük útjába: ma már hatalmas elismerésnek örvendenek, és másoknak is inspirációt nyújtanak.

Képek: Instagram.

Ezt is szeretjük