Így indítják a napjukat a milliárdosok: 7 fontos reggeli szokás, amit nem hagynak ki

Ezt teszik a milliárdosok minden reggel, hogy energikusan indítsák a napjukat, és produktívak legyenek.

uzletember

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A milliárdosok néhány dolgot másképp csinálnak az átlagemberekhez képest. A mindennapi szokások hozzájárulnak a kiegyensúlyozottsághoz, a produktivitáshoz és a boldogsághoz, valamint a sikerhez is.

Bár minden ember más és más, így nehéz lenne egyetlen tökéletes receptet leírni, egy blogger összegezte, általánosságban milyen minták figyelhetők meg sok sikeres, gazdag embernél. Van, amihez ragaszkodnak ezek az emberek a hétköznapi rutinjuk során, és amik bár apróságnak tűnnek, nagy szerepet játszanak abban, hogy minden napjukból kihozzák a maximumot. A következő szokásokat érdemes lehet elsajátítani.

A milliárdosok reggeli szokásai

Korán kelnek

A sikeres emberek szinte mindig korán, általában hajnali 5 óra körül kelnek. Gondoskodnak arról, hogy ha tehetik, eleget aludjanak, de azt is tudják, hogy ha időben ébrednek, akkor mindent elintézhetnek, amit csak akarnak, nem kell sietniük, és nem is indul majd rohanással a napjuk. Ez bárkinek segíthet rendszerezettebbé tenni az életét.

Vizet isznak és nyújtanak

Aki szeretne sikeresebbé válni, annak érdemes odafigyelnie arra, hogy megadja a szervezetének azt, ami a napindításhoz kell. Sokan ezért egy pohár sima vagy citromos vízzel nyitják a reggelt ébredés után, majd pedig elvégeznek pár egyszerű nyújtást vagy tornagyakorlatot. Így felkészítik testüket a napra, beindítják az anyagcserét, és megmozgatják izmaikat. Ez a korai teljesítmény kulcsa is lehet.

Reggeliznek

A reggelizést illetően is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás, ám sok sikeres, tehetős embernél megfigyelhető a blogger szerint, hogy szinte sosem hagyják el az otthonukat reggeli nélkül. Ha az ember a jó példát ellesve zabpelyhet fogyaszt gyümölccsel, joghurttal, vagy tojást eszik, egészséges étellel indítja a napját, így sokkal energikusabb, produktívabb lesz a délelőtt során.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Legalább 30 percet olvasnak

A félórás olvasás is sok sikeres személy rutinjához tartozik, de általában nem könyvet vesznek ilyenkor a kezükbe. Ekkor futják át a híreket, az újságokat, a fontos leveleket, így nyugalomban felzárkózhatnak a történésekkel, és felkészülten indíthatják a munkanapot.

Edzenek

A sikeres emberek életének szerves része a mozgás. A legtöbben a munka előtti órákra időzítik a sportot, ami lehet futás, úszás vagy kerékpározás is. Ez nemcsak az egészségük, fittségük megőrzésében segít, hanem energiát is ad nekik a nap hátralévő részére. Körülbelül 45 percet érdemes szánni erre mindennap.

Meditálnak

A gazdag és sikeres emberekre szintén gyakran jellemző, hogy meditálnak, mielőtt belekezdenének a napi munkába. Így kitisztítják az elméjüket, önmagukra koncentrálnak egy kicsit, és kipihentebbnek, felkészültebbnek, fókuszáltabbnak érzik magukat, amikor belekezdenek a feladatokba. Nem mellesleg ezzel a stresszt is csökkentik.

A magas érzelmi intelligenciájú emberek szokásai

Az érzelmi intelligencia segít megbirkózni az élet nehézségeivel, lehetővé teszi, hogy valaki könnyebben legyőzze a félelmeit, hozzájárul a sikerekhez és az emberi kapcsolatok kialakításához is. Van, akinek már gyermekkorában is magas az EQ-ja, de ez a tulajdonság, képesség később is fejleszthető. A magas érzelmi intelligenciájú személyek sok szempontból mások, mint azok, akiknél ez a szint alacsonyabb. A következő szokások például leginkább rájuk jellemzőek, számukra természetesek.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük