18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Egyik napról a másikra centikkel rövidülhet a pénisz: egy gyakori baleset eredménye
Nem játék, ha egy óvatlan pillanatban bekövetkezik a baj.

nagykep?cikkid=162483&kep=pasi-fajdalom1-lead

Hogyan tud valami eltörni, ha nincs benne csont? - kérdezik sokan értetlenkedve, amikor a pénisztörésről először hallanak, pedig a baleset csont hiányában is megtörténhet, ráadásul maradandó következményekkel járhat.

Mi a pénisztörés?

Pénisztörés során voltaképpen a pénisz barlangos szerkezetét körülvevő, kollagénben gazdag szövet sérül. Előfordul, hogy a húgycső és a pénisz idegei, erezete is sérül. Első tünete egy jellegzetes hang, amely roppanásra, pattanásra emlékeztet. A hangot fájdalom követi, a pénisz elernyed, és véraláfutás keletkezik.

Mikor következik be pénisztörés?

Pénisztörés akkor következik be, ha túl heves a szexuális együttlét, vagy ha a férfi túlzott intenzitással szerez örömet saját magának. Ilyenkor egy óvatlan mozdulat, és máris megtörtént a baj. Bizonyos szexpózok is emelik a pénisztörés kockázatát. A legveszélyesebb póz a pénisztörés szempontjából a lovagló póz, vagyis az, amikor a nő ül felül, a férfi pedig fekszik. Ilyenkor egy rossz szögben történő behatolás, illetve nem elég mély behatolás hozhat bajt.

Mit kell tenni pénisztörés esetén?

A pénisztörést nem szabad félvállról venni. Orvosi beavatkozást igényel, ellenkező esetben szövődmények alakulhatnak ki, mint például görbe pénisz, vagy akár merevedési zavarok. Amilyen gyorsan csak lehet, orvoshoz kell fordulni.

A pénisztörést műtéti úton gyógyítják, a korrekció azonban súlyosabb esetekben a pénisz egy-két centis rövidülésével járhat, mely veszteséget hosszú távon mégis jobb döntés elfogadni, mint a pénisztörés szövődményeivel együtt élni. A legjobb, mint mindig, ebben az esetben is az elővigyázatosság: kerülni kell a túl vad, meggondolatlan, erőteljes mozdulatokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük