18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mi történik valójában, amikor egy nő ejakulál? Sokan nem hiszik el, hogy van ilyen

A legtöbb ember furcsán néz, ha erről hall, pedig létezik.

nagykep?cikkid=162155&kep=hullamos-haju-no-agy1-lead

Mindenekelőtt érdemes igazat adni mindazoknak, akiknek az első reakciója a női ejakuláció hallatán, hogy ejakulációja csak a férfiaknak lehet. Valóban, amit a szó szoros értelmében véve ejakulációnak nevezünk, annak során ivarsejtek távoznak a szervezetből, a női ejakuláció esetében azonban ez nem áll fenn, csupán a férfi ejakulációnál.

Az, hogy mégis ejakulációnak hívják, a férfi- és női folyamat szemre rokon természete miatt van: mind a férfi-, mind a női ejakuláció során az orgazmust kíséri a folyamat, amelynek során folyadék távozik.

Mi a női ejakuláció?

Joggal merül fel a kérdés, ha nem bír azonos szereppel, mint a férfiak esetében, mi végre intézhette úgy a természet, hogy a nők is ejakuláljanak. A jelenség sok-sok kutatót lát el munkával, ám szerepéről mindeddig nem sokat tudni. Ha a miért még nem is kapott választ, annyi már kiderült, hogy mi történik ilyenkor.

A tudomány jelen álláspontja szerint a G-pont stimulálásának hatására következik be a női ejakuláció, a nedv pedig, ami ilyenkor távozik, a húgycső mentén található, fátyolszövetből álló Bartholin-mirigyekből származik. A folyadék állaga változó lehet, mennyisége pedig csekély.

Nem mindenki tapasztalja meg

A női ejakulációt nem minden nő tapasztalja meg, sőt, relatíve ritka a jelenség. Tény azonban, hogy sokak esetében annyira minimális a távozó nedv mennyisége, hogy észre sem veszik. A női ejakuláció hiánya nem egészségügyi probléma, ahogyan megléte sem rendellenes: ha nem jelentkezik, vagy éppen ha jelentkezik, az is teljesen normális.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük