A magyar emberek száz legfontosabb problémája

Ha van ország és nép, amelyik a saját bőrén tapasztalta, hogy milyen az, amikor egy kormány politikai kommunikációs okokból mint kisebbségi csoportot kiszemelte, akkor az épp a magyar.

GettyImages-1190386302
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez egy véleménycikk, tartalma a szerző véleményét tükrözi!

A parlament kedden elfogadott, a pedofiliát és mások szexuális és nemi identitását összemosó törvénye épp  a z, mint Szlovákiában volt a nyelvtörvény vagy a nemzeti jelképek kitiltása a meccsekről. 2021-ben ennek sem értelme, sem helye nincs, és nem lenne szabad, hogy bárkit is érdekeljen.

2019-ben a szlovák parlament történetének egyik legértelmetlenebb pillanata volt, amikor az Andrej Danko vezette Szlovák Nemzeti Párt kormánytagként beterjesztett egy, az állami jelképekről szóló törvényhez írt módosító javaslatot, mely megtiltotta volna a magyar himnusz éneklését Szlovákiában. Az ügy előzménye - hogy enyhe kapcsolódás is legyen a most zajló foci-Eb-hez -, hogy a dunaszerdahelyi DAC focimeccsein hagyomány a magyar himnusz éneklése. A többi kormánypárt és a magyar-szlovák hibridpárt, a Most-Híd több képviselője is megszavazta azt. 

Hogy miért volt éppen fontos 2019-ben dönteni egy újabb magyarellenes törvényről, annak az előzménye, hogy a szlovákiai korrupciós botrányok addigra odáig vezettek, hogy Robert Fico miniszterelnöknek le kellett mondania, a Kuciak-ügy mellett elindult párhuzamos nyomozások pedig a kormány egyre magasabb szintjéig értek. A magyar himnusz betiltását Andrej Kiska elnök vissza is dobta, értelme sem lett volna, de figyelemelterelésnek kiváló volt, az SNS pedig reménykedhetett benne, hogy a 2020-as választáson majd bejuthat a parlamentbe. Végül nem így lett, a DAC hazai meccsein pedig továbbra is szól a Himnusz.

A magyarellenes politikai figyelemeltereléseknek a környező országokban komoly hagyománya van az elmúlt harminc, keleti blokk utáni évekből. Produkált ilyet Szerbia, Románia és Ukrajna is nyelvtörvények, oktatási szabályozások formájában. Hol célzottan a magyarokra rámenve, hol csak járulékos veszteségnek hagyva a határon túliakat. Közös vonása ezeknek, hogy idővel mindegyik elkopott, eltörölték, vagy betartatlanság lett és lesz a jussa.

Hogy 2021-re miért pont ezt sikerült a környező országoktól eltanulni, nem tudjuk, de annyi támogatható kezdeményezés mellett mégis ezt sikerült. Erre a legjobb példa, hogy 2021. június 15-én a Fidesz-KDNP-koalíció egy pedofilellenes törvénnyel fogadott el egy olyan javaslatot, amelyik összemossa emberek szexuális életét, nemi identitását egy, a legszigorúbban üldözendő bűncselekménnyel.

A jogszabály egy része lehet hasznos, a pedofil bűncselekmények visszaszorításában értelmes és hatékony eszköz, ezt eldönti majd a gyakorlat. Lehetett volna hasznosabb: ha a jogalkotók több eszközt adnak a hatóságoknak a felderítésre, pénzt költenek tájékoztató kampányokra, az iskolai nevelés része lesz, hogy a gyerekeket - akikre már az internet is egyre veszélyesebb - érdemben felkészítsék, miként kezeljék, ha egy felnőtt szexuális célzattal keresi velük a kapcsolatot. 

Ami miatt viszont ez a jogszabály a fenti magyarellenes törvényekhez hasonlatos, az az, hogy

egy politikai lufi.

Itt érdemes felidézni, hogy Novák Katalin családokért felelős miniszter mit is mondott, amikor az örökbefogadás szabályait módosította a kormánykoalíció tavaly ősszel:

A homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között.

A tárcavezetőnek igaza volt akkor is, ha tartja magát állításához igaza van most is: akkor a világjárvány egyre több áldozata, a válságba került vállalkozások, a kormányzat fellépésének kérdése volt a magyar emberek legnagyobb problémája. Most a keleti vakcinás védettségi igazolványos utazás, a gazdasági válság megmaradt részei vagy éppen más politikai kérdések lehetnek számukra érdekesek és fontosak. Hogy mik, elég csak elolvasni a múlt heti vezető híreket.

Bármilyen nemi identitás, bármilyen szexuális orientáció nem tartozik a magyarok legfontosabb problémái közé. Bár csak önbevallásos kutatások készültek a témában, de Magyarországon - higgyünk a népnek - a lakosság nagyobb hányada (34,6 százaléka) hetente 2-3 alkalommal szeretkezik, közel 20 százalék csak heti egyszer, míg a maradék majdnem 5 százalék pedig hetente akár mindennap megkívánja a másikat. Ha az együttlétek átlagos idejét (15-20 perc) is figyelembe vesszük, a szexuálisan aktív 

lakosság átlagosan évi 10-13 órát tölt szeretkezéssel, vagyis a 8670 óra 0,015 százalékát.

Ennél több időt vesz el az életből, ha valaki az Európa-bajnokság meccseinek a felét megnézi, de évente több időt tölt mosogatással, főzéssel, kutyasétáltatással, munkahelyi ebédszünettel. Aki szerint számít, hogy életének ezen kis szeletében ki hogyan és mit csinál, az nem akar fontos vagy hasznos dolgokkal foglalkozni, mint a mosogatás, a főzés, a kutyasétáltatás.

Még egy dolog van, amivel Magyarországon több időt töltöttek, mint szeretkezéssel - legyen a partner bárki, bármilyen nemű nagykorú -, és ez a pornó. A világ legnagyobb oldalának statisztikái szerint a legtöbbet leszbikus pornót néztek, az átlagos pornófogyasztás napi 12 perc. Naponta, nem csak heti egy-két alkalommal.

Szóval a magyarok száz legfontosabb problémájával is foglalkozhatott volna a kormány, vagy a pedofília ellen is felvehette volna a kesztyűt.

Ez egy véleménycikk, tartalma a szerző véleményét tükrözi!

Az egyedülálló meleg férfi sosem hitte, hogy valaha apává válhat

Az argentin férfi sokáig úgy gondolta, sosem válhat apává, de hosszú évek után végül beadta a papírokat, és megváltoztatta egy beteg kislány életét.

(Borító-, és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük