3 ok, amiért nem találsz párt

Nem sikerül rendes párkapcsolatot kialakítanod? Talán nem a megfelelő embert szemelted ki, vagy nem mered vállalni magad a másik előtt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a legtöbb férfi nem győzi levenni rólad a tekintetét, ellenben éppen aktuális szíved választottjáról mindig kiderül valami csalfa titok, ami miatt újra szingliként vetheted bele magad a párkeresés útvesztőjébe, ideje tükörbe nézned.

A hibát azonban ne öltözékeden és kiállásodon keresd: a nagy pasifogó divatleckék helyett ezúttal jobb, ha mélyen magadba nézel, és utánajársz, miért csak rövidtávon bomlanak utánad a pasik, ráadásul akkor is csak másodhegedűsként tekintve rád.

A külső nem minden

Habár a legtöbben életük párját keresik, furcsamód külső jegyek alapján kezdenek neki a kutakodásnak. Ha tudod, hogy hosszútávon nem éred be a külsőségekkel, gondolj arra, hogy egy sármos arcél mellett más tulajdonságok is számítanak, többek között az, hogy kiszemelted facér legyen. Ha egyéb értékrend alapján válogatsz a férfiak között, mint ami alapján később párodat megítéled, gyakran kell majd csalódnod, hiszen, ha ezeket a fontos dolgokat nem találod meg benne, az előbb vagy utóbb szakításhoz vezet.

Mindenki elképzeli magának a tökéletes férfit, aki többnyire vonzó, jóképű és lovagias, ha azonban valós elvárásaid helyett ez az álom lesz az, amit keresel, valószínűleg a nagy találkozás helyett inkább kiábrándító randikra számíthatsz.

Gondold végig, milyen belső értékek fontosak a számodra leendő partneredben, és mindezt hasonlítsd össze azokkal a férfiakkal, akikkel eddig rövid távú és kevéssé sikeres kapcsolatot ápoltál. Ha rendszerint abba a hibába esel, hogy a külsőségek ejtenek legelőször rabul, és áldozatául esel a foglalt pasik ravasz csábító mondatainak, nem árt, ha megtanulsz olvasni a jelekből. Aki szeretőre vadászik, az őszinteség helyett átlátszó bókokat vet be.

Könnyen lehet az is, hogy nem jó emberekre veted ki a hálódat. Ha az igazit keresed, ne ess áldozatául az első embernek, akinek a szeme megvillan a dekoltázsodon. Az újabb csalódást csak türelemmel kerülheted el, hiszen, ha majd felbukkan az, aki a külső mellett belső elvárásaidnak is megfelel, és bájaid mellett a jellemedet is elbűvölőnek tartja, azzal hosszútávon is működhet a vonzalom.

Álruhás randi

Nincs kellemetlenebb, mint amikor egyetlen rossz mondat miatt hoppon maradsz. Egyetlen találkozás sem ér azonban annyit, hogy teljesen más arcodat mutasd csak azért, hogy megfelelj a pasinak. Egy egész kapcsolaton keresztül ugyanis képtelenség megjátszani magad, ha pedig kiderül, hogy alapvető dolgokban nem egyezik a véleményetek, lehetetlen lesz minden egyes alkalommal elsimítani az ellentéteket.

Érdemes azt is fontolóra venned, hogy milyen férfiért érdemes áldozatot hoznod, ha ugyanis eleinte csak szerető vagy, valószínűleg később sem remélhetsz változást ezen a téren.

Arról nem is beszélve, hogy, ha a férfi rájön, hogy csak a kezdetekben voltál egyetértő szerető, aki elfogadja, hogy a röpke légyott után haza kell sietnie, valószínűleg nem késlekedik majd, hogy továbbálljon.

Ne próbálj csak azért megfelelni az igényeknek, hogy ne kelljen egyedül maradnod: inkább fedezd fel a szinglilét előnyeit! Ha jól érzed magad a bőrödben magányosan is, és minden helyzetben a valódi arcodat mutatod, több esélyed van arra, hogy végül őszinte, hosszú távú kapcsolatra alkalmas partnerre bukkanj. Bár mindenki igyekszik megtalálni a párját, ne feledd, hogy egy felemás kapcsolatban, szeretőként nem vagy teljesen szabad. Gondolkozz el azon, megéri-e a kompromisszum, hiszen szingliként senki nem szól bele, hogy mennyi időt töltesz a fürdőszobában vagy a tükör előtt. Ha nem egy boldog párkapcsolatért teszed, ne hozz fölösleges áldozatokat, inkább élvezd ki függetlenségedet!

A szex köteléke

Ha valóban komolyak a szándékaid, akkor nem elég csupán a vágyaidat követned: más szempontok szerint is el kell bírálnod partnered. A testiség az első pillanatban ellenállhatatlan kötelék lehet két ember között, azonban amellett, hogy a szenvedélyes éjszakákat kár lenne kihagyni, a párkapcsolat szempontjából sok más fontos dolog is van.

Ne feledd, hogy a testiség nem a párkeresésben segít, hanem a párkapcsolat megerősítésében. Nagy hiba, ha leendő párodat aszerint ítéled meg, hogy mennyire jó az ágyban, vagy milyen eszközökkel ébreszti fel benned a szenvedélyt, adott esetben ugyanis akkor is kialakulhat benned ragaszkodás, ha emberileg nem illetek össze.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Tény, hogy az együttlét a kapcsolat legerősebb mágnese, hiszen az orgazmus során felszabaduló nemi hormon az, ami még szorosabbra fűzi az érzelmi szálakat. Ha azonban csak ez a kötelék van meg, az a kapcsolatra nézve előbb vagy utóbb végzetes lehet.

Cikkünk Pierre Franckh A boldog szerelem aranyszabályai című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük