Így tarthat örökké egy barátság - Heti 30 perc kell csak hozzá

Heti fél óra és a következő technikák elegendőek ahhoz, hogy sose távolodjatok el egymástól a legjobb barátnőddel.

Trükkök az örökké tartó barátságért
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A barátságokat felnőttként nem könnyű ápolni, életben tartani, hiszen a sok elfoglaltság mellett gyakran szinte lehetetlen összehozni a hosszabb találkozókat. Így viszont gyakran eltávolodnak egymástól a felek, és kihűlhet a köztük lévő, addig szoros viszony.

Számos dolgot bevethetsz annak érdekében, hogy megőrizd a barátságot, a pszichológusok pedig elárulták a leghatásosabb trükkjeiket is. Mindössze 30 perc elég ahhoz, hogy örökké tartson kettőtök kapcsolata, ha beveted a következő technikákat: nem kell mindig, mindegyiket alkalmaznod, a lényeg csak az, hogy hetente összesen tegyenek ki körülbelül fél órát, akár vegyesen, akár külön-külön alkalmazva.

Ne töltsd haszontalanul az utazást!

Marie Land pszichológus szerint a legtöbben legalább 30 percet utaznak a munkahelyükre, ez az idő pedig sokszor haszontalanul telik. Arra ugyanis kevesen gondolnak, hogy, ha tömegközlekedést használnak, akkor ez idő alatt akár a barátjukkal is beszélgethetnek, mivel napközben a munkájuk során erre úgysem igazán lesz lehetőségük. Hívd fel, vagy írj neki nyugodtan, hiszen ez tökéletes idő arra, hogy megvitassátok az előző nap történéseit, és megkérdezd, hogy van, mi újság vele.

A legfontosabb részletek

Arra valószínűleg senkinek nincs ideje, hogy az élete minden eseményét elújságolja a barátjának, de, ha azt szeretnéd, hogy szoros maradjon a kapcsolatotok, akkor minden lényeges, vicces vagy meglepő dolgot, ami veled történt, ossz meg vele minél hamarabb, akár üzenetben, akár telefonban. Becky Whetstone házasság- és családterapeuta szerint ezzel megakadályozhatod az eltávolodást.

Elevenítsd fel az emlékeket!

Andrea Bonior pszichológus szerint szintén érdemes bevetni rendszeresen azt a taktikát, hogy néha-néha üzenetben felelevenítesz egy közös, vicces emléket, és megkérdezed, ő is emlékszik-e rá, majd erről beszélgettek picit. A szakértő hangsúlyozta, ez megszilárdítja a felek közös múltját, és szorosabbra fűzi kettejük kapcsolatát.

Mutasd meg a sebezhetőségedet!

Bár sokan igyekeznek erősnek, sérthetetlennek láttatni magukat, ez nem mindig jó taktika. A szoros emberi kapcsolatok kulcsa, így a barátságoké is az, hogy a felek megmutassák a gyengébb, érzékenyebb, sebezhetőbb oldalukat is. Ha bánt, zavar vagy elgondolkodtat valami, mindig oszd meg a másikkal, és beszélgessetek róla őszintén. Nyílj meg, és fordított esetben hallgasd őt is végig: ha ezt a kis rituálét rendszeressé teszitek, az erősíti majd a bizalmat és az érzelmi intimitást közöttetek.

Ne csak üzenetben beszéljetek!

A pszichológusok szerint fontos, hogy, ha sokáig nem tudtok összefutni, ne csak üzenetváltásokon keresztül tartsátok egymással a kapcsolatot, hanem videotelefonáljatok vagy skype-oljatok is. Hetente egyszer beszéljetek így: akár ez is kiteheti az ajánlott fél órát, de közben a fenti módszerek közül is bevethetsz jó néhányat. Persze, a személyes találkozással nem ér fel - ami legalább háromhavonta javasolt -, de, ha arra nincs lehetőség, ez is hozzásegíthet titeket ahhoz, hogy örökké tartson a barátságotok. 

Kutya-baba barátság

Nemcsak két ember, hanem ember és állat között is születhetnek szoros, örökre szóló barátságok: ez a hatalmas kutyus például annyira szereti a kisbabát, hogy folyton őrzi, és mindent megtesz érte. Képeken a gyönyörű kapcsolatuk.

Képeken az aprócska baba és az óriási kutya csodálatos barátsága: akkor is ő nyugtatja meg, ha sír

Az egész internet elolvad a bullmasztiff és a kisfiú képeitől.

Elolvasom
Ezt is szeretjük