18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A női orgazmus elmaradásának leggyakoribb oka: a 7000 fős kutatás kiderítette

Az orgazmus számos ok miatt maradhat el a nőknél, egy kutatás azonban most rávilágított egy problémára, ami az adatok szerint sokaknál előfordul.

Kutatás az orgazmus elmaradásának okairól

A nőknek gyakran nehezebb az orgazmus elérése, mint a férfiaknak. A felmérések szerint a hölgyeknek csupán 25%-a éli át rendszeresen a gyönyört szex közben, ennek a hátterében pedig számos különböző ok állhat.

Egy új kutatás azt próbálta kideríteni, hogy milyen tényezők gátolják a leggyakrabban a csúcsra jutást. Az eredmény egy olyan dologra világított rá, amire valószínűleg a legtöbben nem gondolnának.

A női orgazmus elmaradásának okai

A The Society for the Scientific Study of Sexuality nevű szervezet azt vizsgálta, hogy a nők miért élveznek el sokkal ritkábban, mint a férfiak. Ehhez 7000 hölgy alanyt és 1000 férfi alanyt kérdeztek különböző, a szexualitással és az orgazmussal kapcsolatos témákról, saját tapasztalataikról, problémáikról és nehézségeikről.

Az eredmények során egyértelműen kiderült a kutatócsoport számára, hogy a legfőbb, orgazmust gátló tényező egyértelműen az, hogy a nők nem tudják lecsillapítani az elméjüket, nem képesek ellazulni, önmagukra és a másikra koncentrálni, és egyszerűen csak élvezni az együttlétet. A második leggyakoribb ok a csikló izgatásának hiánya volt, a harmadik pedig az, hogy úgy érezték, egyszerűen nem passzoltak össze a partnerükkel az ágyban.

A szexterapeuta szerint van megoldás

Mivel az agynak kulcsszerepe van az orgazmusban, könnyen elmaradhat a gyönyör, ha az illető nem tudja elhessegetni a mindennapi gondjait, nem tud teljes mértékben odafigyelni az érintésekre, az érzésekre és magára a szexre. Vanessa Marin szexterapeuta szerint azonban van megoldás a problémára. Ő azt tanácsolja erre az esetre a nőknek, hogy szánjanak egy kis időt szeretkezés előtt önmagukra, és arra, hogy lecsendesítsék az elméjüket. Lehet ez egy lefekvés előtti forró fürdő, egy pár perces meditáció, esetleg összebújás vagy beszélgetés a partnerrel - persze, a munkatéma szigorúan tiltott ilyenkor.

no agyban 2
Fotó: YakobchukOlena / Getty Images Hungary

Az együttlét alatt pedig mindenképpen javasolja a telefonok, a tévé kikapcsolását, nehogy eltereljék a figyelmet az aktusról. Sőt, a villany leoltása is jó ötlet lehet, az ember ugyanis sötétben sokkal jobban képes befelé figyelni, illetve erőteljesebben át tudja élni az érzéseket, érintéseket. Fontos ilyenkor, hogy a felek ügyeljenek arra, hogy ne kalandozzanak el a gondolataik, de ha mégis megtörténne, akkor tudatosan tereljék vissza a figyelmüket a szeretkezésre. A légzés figyelése, az arra való koncentrálás is sokat segíthet ilyenkor.

De nem csupán a szex előtt vagy alatt alkalmazott módszerek segíthetnek. A mindfullness gyakorlása, a rendszeres jóga vagy meditáció is nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy sikerüljön leküzdeni ezt a problémát, feloldani az orgazmust akadályozó gátakat. 

Egyszerű dolgok, amiktől jobb lesz a szex

A jó szex is lehet még jobb, ám nem kell semmi bonyolultra gondolni, ha valaki arra próbál választ keresni, miként tegye még izgalmasabbá, még élvezetesebbé és színesebbé szexuális életét. Egy-egy új póz, egy kis pajzán újítás vagy akár néhány hétköznapi dolog is sokat jelenthet. Képgalériánkban tízet gyűjtöttünk össze az utóbbiakból.

10 hétköznapi dolog, amitől jobb lesz a szex: nem is gondolnál rá

A jó szexet is lehet még jobbá tenni, ahogy a nehézségeket is elűzheti akár egyetlen apróság.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük