18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Nem élvezed a szexet?

Rejtett, lelki okok a háttérben

Nehezen engeded el magad az intim pillanatokban? Tudd meg, mi lehet mindennek a hátterében.

Trükközöl, csak hogy ne kelljen megfelelned a társad testi vágyainak? Netán valamilyen nőgyógyászati betegség akadályoz meg abban, hogy élvezd az együttléteiteket? Tudd meg, mi lehet mindennek a hátterében, mielőtt rámenne a párkapcsolatod.

Lehet, hogy mást is belelátsz a szerelembe, mint amiről valójában szól. Ha a gyerekkorodban nem kaptad meg, amire vágytál, mondjuk az apád nem úgy szeretett, ahogy te azt elképzelted, még mindig dolgozhat ez a hiányérzet a lelked legmélyén.

Végre megtaláltam az apámat

Ilyenkor bizony vagy az apád mását, vagy épp az ellentétét igyekszel bevonzani magad mellé. Az vezet ugyanis a tudattalanodban: majd valaki mástól megszerzem, ami ahhoz kell, hogy valóban boldog lehessek.

A baj csak az, hogy az ilyen elvárásokra mindössze két választ kaphatsz. Jön valaki, aki megpróbálja megadni neked mindezt, cserébe viszont netán elvárja, hogy az anyját pótold neki.

Egy ilyen lelki üzlet mindenképpen a házaséletetek rovására megy. Hiszen a projekció - kivetítés, rávetítés - azt eredményezi, hogy érzelmileg kárpótlódsz ugyan, ám cserébe az apád képével kellene ágyba bújnod, ami meglehetősen bénító hatású. Ráadásul ugyanez igaz a párodra is, aki az anyját látja benned.

A másik esetben gyorsabban végződik be minden. Ha egy valódi, felnőtt férfitól várod el az apai érzelmi pótlást, ő bizony gyorsan lelép ez elől, hiszen ösztönösen érzi, hogy a feladat lehetetlen és teljesíthetetlen.      

Anyám kislánya vagyok

Előfordulhat az is, hogy valami miatt félted az anyádat, ezért megpróbálsz gyereknek, az ő gyerekének megmaradni a lelked legmélyén. Vagy attól tartasz, hogy egy veszteség - halva született gyerek, rokon halála - miatt van halálvágya, és megkísérled visszatartani. Ha azt érzed, hogy nem képes felnőtt nőként működni, inkább az anyaszerepben érzi jól magát, talán önként belemész a játékba, hogy a kislánya maradj, azért, hogy megmentsd.

A családállítás módszere azt ismerte fel, hogy ha egy ilyen vállalás miatt a lelkedben megmaradsz gyereknek, nem igazán tudsz felnőtt nőként helytállni a párkapcsolatodban. Nem véletlen, hogy taszítani fog minden olyan elvárás, ami egy felnőtt férfi részéről, mondhatni, fontos és természetes.     

A férfiak árthatnak a nőknek

Olykor bizony egy nehéz családi történet is megakadályozhat téged abban, hogy testileg is felszabadult, boldog nő lehess. Még az sem kell, hogy téged bántson egy férfi ahhoz, hogy tartani kezdjél az erősebbiknek tartott nem képviselőitől. Ha ugyanis valamelyik női felmenődnek ártott valaki, netán megerőszakolta, a családi emlékezet hitmondatot formálhat a történtekből. Vigyázz, mert a férfierő veszélyes lehet, gyanakodj, óvakodj - és így tovább. Máris ugyanott tartunk, mint az előző esetekben. Minden egyes alkalommal, amikor egy férfi testileg közelít hozzád, megszólal a lelki vészcsengőd.

Nem akarok gyereket szülni

Igen, ez is meghúzódhat a szexuális gondjaid hátterében. Amennyiben ugyanis egy családi minta miatt - nehéz terhesség, halva született gyerek, a férfi lelép, amikor kiderül, hogy a nő gyereket vár, netán a nő belehalt a szülésbe - tartasz az áldott állapottól, mindenképpen megpróbálod elkerülni azt. És mi erre a legtutibb módszer?  Ha nincs szexuális életem, nem eshetem teherbe.

Tisztázd, menj, maradj

A családállítás módszere lehetőséget kínál a rejtett háttérfolyamatok feltérképezésére.

Ha pedig már tudod, mivel van dolgod, megtalálhatod a megoldást is. Beláthatod például, hogy ami a gyerekkorodból hiányzott, az örökre hiányozni fog, így nem pótolhatja senki más, hiszen apád csak egy lehet. Anyádnak pedig nem tudsz segíteni azzal, ha feláldozod a saját boldogságodat, csak hogy gyerek maradhass a lelkedben.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ami nem veled történt, nem a te dolgod, ezért a felmenőidet ért sérelmekért sem érdemes vezekelned. Ugyanígy a gyerekvállalás csak és kizárólag a saját döntésed, nem kell, hogy bárki, avagy bármi befolyásoljon ebben. Amikor tehát sikerül világosan látnod, valódi döntési helyzetbe kerülhetsz: épp ez a férfi kell nekem, vagy megpróbálom inkább mással?

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük