5 dolog, amit mindenképpen kérdezz meg a nagymamádtól, amíg lehet! Örökre emlékezni fogsz rá
A legfontosabb tudást kaphatod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legszerencsésebbek sok olyan csodás emléket őriznek gyermekkorukból, amit a nagyszüleikkel éltek át. Míg a szülők javarészt az életre nevelnek, addig a nagymamák és nagypapák játékosak, na meg persze engedékenyek, ez pedig igazán jó alapja a meghitt nagyszülő-unoka kapcsolatnak.

Ahogyan a szülőktől kapott útravaló, úgy a nagyszülőknél töltött hétvégék és szünetek varázsa is gyakran csak a felnőttkor küszöbén válik valódi értékké. Akkor ébrednek rá sokan, hogy az, ami gyermekként került a tarisznyájukba, egy életen át elkíséri őket, és soha többé nem lesz részük hasonlóban.

Ahogyan az anyja-lánya viszony, úgy a nagymama-unoka viszony is olyan csodálatos kapcsolat, amely ha kiteljesedik, a világ egyik legszebb érzelmi köteléke lehet. Így azok, akik élvezik ennek a kapcsolatnak a csodáját, jól tudják, mennyire fontos, hogy a hétköznapi örömökön túl az élet nagy dolgait is megbeszéljék együtt.

Most olyan fontos kérdéseket hoztunk, amelyeket a lányunokáknak érdemes feltenniük a nagymamáknak. Hiszen minden nőnek tudnia kell, milyen családi örökséget hordoz, és jól jön egy bölcs, tapasztalt nő véleménye az életről - még akkor is, ha a szavai csak évek múlva érnek célt.

Amiket feltétlenül kérdezz meg a nagymamádtól, amíg még lehet:

Hogyan telt a gyermekkorod?

Lehet, hogy olyan meglepő dolgokat is megtudsz róla, amelyeket soha nem gondoltál. Ha a bizalmába fogad, tovább mélyülhet a kapcsolatotok. Ráadásul abban a korban, amikor ő volt gyerek, egészen másképpen működtek a dolgok, így biztosan nagyon érdekes történeteket mesél majd.

Mi a hosszú, boldog kapcsolat titka?

Jó esetben tudja erre a választ a nagyi. Mivel korábban nem voltak olyan gyakoriak a válások, mint manapság, biztosan több bevált praktikát mesél majd, mint amennyivel a barátnőid szolgálhatnak.

Mi az életben a legfontosabb öt dolog?

Ahogyan az ember személyisége alakul, érik, úgy változik az értékrendje is. Akik sokat megéltek már, tudják, hogy vannak dolgok, amik csak a pillanat hevében tűnnek értékesnek, és akadnak olyanok is, amelyek mindennél fontosabbak. A nagymamád elmondja majd neked ezeket.

Együtt a bánat és a feldolgozás útján a februári Femina Klubban!

Szily Nóra vendége ezúttal Singer Magdolna gyásztanácsadó lesz, akivel azokra a nehéz kérdésekre keresik a válaszokat, melyek a gyászolót és a távozót egyaránt segítik abban, hogy békére leljenek. Hogyan birkózhat meg az itt maradó a hiányérzettel, a bűntudattal és a fájdalommal? Fel lehet-e készülni szeretteink halálára? Meddig tart a gyász? Többek között ezekre is választ kapunk majd.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, kattints ide a vásárlásért!

Időpont: 2022. február 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Mi adott erőt a nehéz helyzetekben?

Az erre a kérdésre kapott válasz nem biztos, hogy azonnal érthető lesz. De ez nem is baj. Ha a szeretetet említi majd, hallgasd figyelmesen, és évek múlva, amikor szükséged lesz az erőre, csak gondolj arra, milyen átéléssel tanított ekkor a nagyanyád.

Mit szeretnél átélni az elkövetkező egy évben?

Ezt azért kérdezd meg, mert viszonozhatod a törődését. Tedd boldoggá őt, add vissza, amit te kaptál tőle gyermekkorodban. Teljesítsd egy vágyát, és ez óriási, életre szóló élmény lesz mindkettőtöknek.

Ezt is szeretjük