18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Miért maszturbálnak a nők?

5 nyomós ok

Korábban feltettük a kérdést, miért maszturbálnak a férfiak. De nem csak ők végeznek önkielégítést, hanem mi, nők is. Most lássuk, miért tesszük.

hasonlóan a férfiakhoz a nők 90%-a maszturbál. Ez nem szégyen, nem titkolnivalóü. Az okai nagyon is különböznek a férfiakétól. Minden ember különböző, és ez igaz a nőkre is, így aztán nagyon sok eltérő ok miatt maszturbálnak.

Az önkielégítés okai persze sok esetben megegyeznek, de ez nincs minden esetben így, és még ugyanaz a nő is egyszer ezért, máskor meg azért maszturbál. Legtöbbször azonban nem egy, hanem több ok miatt végeznek a nők önkielégítést, melyek közül a leggyakoribbak a következők.

Az önkifejezés és kezdeményezés módja

A neveltetés, a felvilágosítás, az elnyomó kultúrában való felnövekvés szexualitással kapcsolatos félelmeket alakíthat ki a nőben. Ez nagymértékben befolyásolhatja a szexualitással kapcsolatos szemléletét, és tartózkodóvá, visszahúzódóvá válhat. Ez megakadályozhatja abban, hogy felfedezze nőisége pozitív oldalait, amit a férfi oldalán tudna kibontakoztaná. Mivel vágyik arra, hogy felfedezze testét, a legérzékenyebb pontokat, a szexuális izgalmat, az élvezet fő forrásait, a nő a maszturbációhoz fordul, hogy könnyen, hatékonyan és autonóm módon találjon választ a kérdéseire, melyek közül néhányat nem is tud megosztani másokkal. A tinilányok így tanulják meg, hogyan tudnak élvezetet okozni maguknak, ami a későbbi kapcsolatokban nagy segítség lehet, mivel a nők orgazmusa nem törvényszerű. A férfiaknál ez együtt jár a magömléssel, nem kell tanulni. A nőknek viszont igen.

Mert ez természetes dolog

Mint mindenki másnak, a nőnek is rá kell jönnie, hogy mi jó neki, azáltal, hogy felfedezi testét, a benne rejlő lehetőségeket és tartalékokat, testének érzékeny területeit, valamint azt, hogy mi az, ami beindítja.
A női ciklus a szexuális vágyat is befolyásolja. Termékeny napokon sok nő érzi magát szexibbnek, mint egyébként. Ilyenkor a szexuális vágy is fokozódhat. A ciklus közepén a nők általában többet maszturbálnak.

Nem nagy titok, hogy a férfiak is maszturbálnak. De ők miért teszik? Olvasd el cikkünket! »

Fantázia

Maszturbálás közben a gondolatok szabadon áramolnak, és olyan vágyak is előtörhetnek, amikről korábban nem tudtál. Nem szabad megijedni ezektől. Inkább vizsgáld meg őket, és ha úgy érzed megvalósítható, akkor partnereddel ki is próbálhatjátok. De meg is tarthatod magadnak a titkot. Ne ess pánikba, ha épp nem a párod jár az eszedben, hanem egyik kollégád vagy ismerősöd. Ez teljesen normális. Egyedülállóaknak pedig igazán szabad a pálya.

Feszültség-levezetés

A nők különösen érzékenyek, és könnyen kerülhetnek feszült helyzetbe. A közvetlen környezet – család, munka, tanulmányok, partner –, a ciklusos nemi működés jó táptalaj az aggodalmak, stressz és feszültség kifejlődéséhez. A maszturbáció gyakran hatékonyan vezeti le a feszültséget, mert gyors, megnyugtató, és gyönyört ad. Így a nők fizikai és lelki energiáik visszanyerése érdekében is maszturbálnak. Ilyenkor nem a szexualitás a legfontosabb.

A meghittség és különvonultság állapota

Sok nő a maszturbáció során egy önmaga által létrehozott, védelmező, melegséggel és gyengédséggel körbevevő mikrokörnyezetben éli meg magát. Csak egy helyre van szüksége, ahol egyedül lehet, és saját belső világában tetszése szerint teljes szabadságot élhet át.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Itt nem kell megfelelnie elvárásoknak, nem kell görcsölnie azon, hogyan néz ki, hogy tetszik-e partnerének. Ha ismeri a testét, akár percek alatt is elérheti az orgazmust, ami nem biztos, hogy partnerrel sikerülne.

Intim kapcsolat hiánya

A nőnek, különösen emocionális életének bizonyos szakaszaiban, sok szeretetre és gyengédségre van szüksége ahhoz, hogy kielégítse érzelmi igényeit, hogy megküzdjön szorongásaival, és védelmezettnek, kívántnak és szeretettnek érezze magát. Ha nincsen barátja, partnere, akivel szerelmeskedhet, vagy partnere nem elégíti ki, az életéből hiányzó melegséget a maszturbáción keresztül próbálhatja meg pótolni.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük