Ha igennel felelsz ezekre a kérdésekre, ideje felmondanod - Jelzik, hogy rossz hatással van rád a munkahelyed

A mérgező munkahelyi környezet és a kiégés a mentális, illetve a fizikai egészségre is káros hatással bír. Ha igennel felelsz ezekre a kérdésekre, ideje váltanod.

munkahely

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb munkahelyen vannak jobb és rosszabb, nyugodtabb és stresszesebb időszakok. Néha belefér, ha a húzósabb napok után úgy érzed, kicsit besokalltál, és pihenésre van szükséged. De ha ez az érzés állandósul, és a szabadságok sem hozzák meg a várt feltöltődést, akkor érdemes elgondolkodni a váltáson.

Ha mindig rosszul érzed magad a munkahelyeden, és állandóan ideges vagy, az hosszú távon a mentális és fizikai egészségedre is negatív hatással lesz - ezért is kell időben lépni. Ha igennel felelsz a következő kérdésekre, jobb, ha átgondolod a váltást: jelzik, hogy itt az ideje felmondanod.

Kérdések, amik jelzik, hogy ideje felmondanod

Úgy érzed, elfáradtál és kiégtél?

Időnként mindenki elfárad, de ha ez az érzés állandóvá válik, és elhatalmasodik rajtad, akkor nem szabad sokáig várni a váltással. Amikor úgy érzed, egyáltalán nincs energiád sem a munkában, sem a magánéletedben, a munkahelyi feladatok folyamatosan csak stresszelnek, állandóan kedvetlen vagy, és nem látod értelmét a munkanapoknak, akkor mihamarabb nézz új állás után.

Mérgező a munkahelyi környezeted?

Állandóan csak lehúzó kritikákat kapsz, elmaradnak az elismerések és a dicséretek, esetleg a felettesed vagy a munkatársaid mindig csak keresztbe tesznek neked, és sajátjuknak állítják be a sikereidet? A mérgező munkahelyi környezet hosszú távon borzasztóan káros, ezért ha úgy érzed, toxikus helyen, toxikus emberek közt dolgozol, szintén megfontolandó a váltás.

Folyton elmaradnak az elismerések?

Az építő kritikák hasznosak és természetesek, és az is, ha jelzik, ha probléma van valaki munkájával. Az viszont hosszú távon nem egészséges, ha mindig csak negatív visszajelzést kapsz, pozitívat viszont soha. Egy jó főnök tudja, hogy a dicséret milyen motiváló a munkavállalók számára, ezért nem hagyják figyelmen kívül, ha valamiben tényleg kiemelkedő munkát végeztek. Ha soha nem értékelik az eredményeidet, és soha egy dicsérő szót sem kapsz a jól végzett feladataidra, az egy idő után motiválatlanságoz, kiégéshez vezet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Úgy érzed, nem tisztelnek?

A kölcsönös tisztelet az egészséges munkakörnyezet alapja. Ha sosem fogadják el a véleményedet, sosem hallgatnak meg, esetleg úgy érzed, nem vesznek komolyan, akkor biztos, hogy nem egy olyan helyen dolgozol, ahol professzionális a kollégák és a felettesek hozzáállása.

Felborult a munka és a magánélet egyensúlya?

A munka és a magánélet egyensúlya fontos a mentális egészség megőrzése érdekében. Ha folyamatosan túlóráznod kell, és a felettesed rendszeresen keres munkaidő után is, és persze el is várja, hogy mindig reagálj az üzenetekre, felvedd a telefont, az biztos, hogy egy idő után nagyon rossz hatással lesz rád. Ha nem tisztelik a határokat, folyamatosan elérhetőnek kell lenned, az a magánéleted kárára megy majd.

Megbízhatatlannak találod a főnöködet?

Nem kell baráti kapcsolatba kerülnöd a főnököddel ahhoz, hogy jól tudjatok együtt dolgozni. De az kell az egészséges munkakörnyezethez, hogy tudd: profi a hozzáállása, problémák esetén keresheted, és megbízhatsz benne. Ha nincs meg ez a bizalom, és úgy érzed, bármivel keresed, csak agresszív válaszokat, hibáztatást kapsz, akkor hosszú távon nem fog működni köztetek a munkakapcsolat.

Olvass tovább! Mérgező személyiségek a munkahelyen

A cégvezető elárulta, milyen mérgező személyiségtípusokkal találkozott a leggyakrabban karrierje során. Tanácsokat adott, hogyan érdemes kezelni őket.

Ezt is szeretjük