Tényleg a magasabb férfiakhoz vonzódnak a nők? 4 ok, amiért jobb alacsonyabb partnerrel élni
A legtöbb párkapcsolatban a nő alacsonyabb, mint a férfi, pedig a fordítottjának is vannak előnyei.

GettyImages-106451396
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy 2012-es angol felmérés szerint a női-férfi párkapcsolatok 92,5%-ában a férfiak magasabbak a partnerüknél, átlagosan 13 centiméterrel. 

Arra is fény derült, hogy a legtöbb férfi és nő számára fontos, hogy a férfi legyen a magasabb - ahogy azt az általános „elvárás” diktálja. Pedig nincs abban semmi rossz vagy furcsa, ha a nő a magasabb a felek közül, sőt. Bizonyos szempontokból kifejezetten jobb is.

Rendben van az önbecsülésük, és jobban támogatnak

Sok férfinál a magasság büszkeség kérdése. Azok, akik ki vannak békülve azzal, hogy alacsonyabbak, mint a barátnőjük vagy feleségük, egészséges önbecsüléssel rendelkeznek. Az ő közérzetük nem függ a társadalmi nyomástól.

A sztárvilágban is van rá példa: Tina Fay és Jeff Richmond
A sztárvilágban is van rá példa: Tina Fay és Jeff Richmond
Fotó: Bruce Glikas / Getty Images Hungary

Emiatt az sem zavarja őket, ha a nő magasabb náluk, ambiciózusabb vagy például többet keres, mert egyszerűen nem érzik fenyegetve magukat a nemi sztereotípiáktól.

Sokkal könnyebb párt találni

Sok nő párválasztásnál külön figyel arra, hogy a jövőbeni partner magasabb legyen nála, és bele sem gondolnak, hogy ezzel mennyire leszűkítik a potenciális jelöltek körét. Lehet, hogy már van is a környezetükben olyan kiszemelt, aki minden egyéb igényüknek tökéletesen megfelelne, de a magasságprobléma miatt nem megy át a szűrőn.

GettyImages-90290079
Fotó: Juice Images / Getty Images Hungary

Sokkal nagyobb a „választék” azon nők számára, akik nem zárják ki a náluk alacsonyabb férfiak közeledését. Hiszen egy kapcsolat boldogsága talán csak nem pár centiméteren fog múlni?

A nő önbizalmára is jó hatással lehet

Vannak nők, akik attól félnek, hogy nem tűnnek eléggé nőiesnek, ha a párjuk fölé magasodnak. Azonban a 21. században már aligha számítanak az ilyen, hagyományos nemi szerepekben gyökerező megítélések: egy nő magasan is lehet nőies, a férfi pedig alacsonyan is lehet férfias.

A cikk az ajánló után folytatódik

Azok a nők, akik boldog párkapcsolatban élnek egy alacsony férfival, a saját önbizalmukat is építhetik, mert tapasztalják, hogy a külvilág véleményétől függetlenül jól tudják érezni magukat a bőrükben. Ez nagy felszabadultsággal jár. Így magas sarkút is bátran felvehetnek, nem kell méregetni, hogy hány centi az, amennyivel még nem fog a párja fölé tornyosulni: egyszerűen nem számítanak az ilyen külsőségek.

Több házimunkát végeznek

Furcsán hangzik, de kutatás állítja, hogy azok a férfiak, akik alacsonyabbak a párjuknál, több házimunkát végeznek. A 170 centi alatti férfiak a teljes házimunka 28%-át végezték el egy adott héten, míg a magas kategóriába sorolt 187 centi fölöttiek csak 24%-át.

GettyImages-723510717
Fotó: Gpointstudio / Getty Images Hungary

Sőt, ugyanez a kutatás azt is megállapította, hogy az alacsonyabb férfiaknál kisebb a válási ráta, viszont magasabb a jövedelmük. Hogy ez mennyire reprezentatív Amerikán kívül, kérdéses, mindenesetre jól mutatja, hogy csak azért, mert egy férfi magas, még nem jelenti azt, hogy sikeresebb is az élet minden területén.

Nőies ruhák, amik magasabbnak láttatnak

Számos előnye van annak, ha egy nő alacsony, de néha mindenki szeretne picit magasabbnak tűnni. Ezek a csinos darabok optikailag nyújtják az alakot.

(Képek forrása: Getty Images)

Ezt is szeretjük