Pajzsmirigy- és szívproblémákat is jelezhet az alacsony libidó: a vágy csökkenésének leggyakoribb okai
Nemcsak lelki és párkapcsolati gondok okozhatják azt, ha valaki nem kívánja a szexet. Betegségek is állhatnak a háttérben.

par problema cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szexuális vágy mértékét rengeteg külső és belső tényező befolyásolhatja. A libidó csökkenését a legtöbben a stressznek, a magánéleti vagy párkapcsolati problémáknak tudják be. Azonban gyakran előfordul az is, hogy teljesen máshol keresendők a változás okai.

Van, hogy egészségügyi gondok húzódnak meg mögötte, melyekre érdemes lenne odafigyelni. A szakértők szerint a következők állhatnak a vágy elhalványulásának a hátterében akkor, ha a felek viszonyában minden a legnagyobb rendben van, és nem a viták, a megszokás, az unalom vagy az eltávolodás eredményezik az együttlétek iránti igény csökkenését.

Hormonproblémák az alacsony libidó mögött

Az egyik leggyakoribb probléma Michael Eisenberg szerint a pajzsmirigy rendellenes működése. Leginkább az alulműködés esetén jellemző, hogy, mivel túl kevés pajzsmirigyhormont termel a szervezet, felborul a hormonháztartás, ez pedig nemcsak állandó fáradtságot, kimerültséget és gyengeséget okoz, hanem a libidó csökkenését is. 

A magas prolaktinszint is okozhat ilyen panaszokat, ehhez általában menstruációs zavarok és hüvelyszárazság is társul. Ezenkívül az alacsony ösztrogén- és tesztoszteronszint produkál még hasonló tüneteket, melyek, mivel nemi hormonok, erőteljesen befolyásolják a vágyat. A nőknél pedig az is gyakori, hogy PCOS, azaz policisztás ovárium szindróma okozza a változást. Ezért is ajánlott vérvétellel kideríteni azt, hogy mi lehet a valódi gond, ezután a hormonegyensúly bizonyos gyógyszerekkel visszaállítható, ami valószínűleg megoldja majd a szexuális problémákat is. 

A vitaminhiány is lehet a ludas

A rohanó hétköznapokban nem mindenki figyel oda az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra, így sokaknál alakulhat ki vitaminhiány - ez pedig az együttlétekre is hatással van. Kimberly Langdon orvosi tanácsadó szerint, ha nem megfelelő mennyiséget kap a szervezet a vasból, a folsavból, a cinkből vagy a jódból, az az ágyban is megmutatkozhat: csökken a szeretkezések iránti vágy, ráadásul olyan tünetek is jelentkezhetnek, mint a szédülés, a kimerültség vagy a rendszertelen menstruáció.

A cikk az ajánló után folytatódik

10 perc alatt eredmény

A pajzsmirigy alulműködés gyorsteszt teszt előnye az egyszerű használat: kényelmesen, otthon bárki el tudja végezni, csupán egyetlen vércseppre van szükség hozzá.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A szívbetegségek és a szexuális vágy

Columbus Batiste kardiológus szerint kutatások rámutattak, hogy a szívproblémákkal küzdők 60-87%-a számolt be szexuális zavarokról is, melyek közt az egyik leggyakoribb az alacsony libidó volt. A szakértő szerint ezért sem szabad elhanyagolni, ha valaki azt veszi észre, hogy a megszokotthoz képest drasztikusan lecsökkent a vágya, ugyanis komolyabb rendellenességekre is felhívhatja a figyelmet.

Egyéb betegségek a háttérben

Mindezeken kívül depresszió, cukorbetegség, tüdő- vagy mellékvese-problémák és autoimmun betegségek is rejtőzhetnek a változás mögött. Ezért és a párkapcsolat érdekében is fontos orvoshoz fordulni, és alapos vizsgálatot kérni, hogy felderíthetőek legyenek a háttérben húzódó okok, és mihamarabb lehetőség legyen a megfelelő kezelésre. 

Vágyfokozó finomságok

Néhány étel képes megnövelni a szexuális vágyat, így fogyasztásuk még forróbbá teheti az estét. Mutatjuk a legerősebbeket, melyek hatásában biztosan nem fogsz csalódni.

Ezt is szeretjük