Amikor a férfi állandóan kívánja a szexet, de a nő csak ritkán – Így oldható meg a libidókülönbség a szakértők szerint
A szexterapeuták elárulták, mik azok a módszerek, amelyek segíthetnek a nagy libidókülönbséggel élő pároknak.

problema agyban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szexuális vágy mértékét rengeteg minden befolyásolhatja, többek között a stressz, bizonyos betegségek és gyógyszerek, az érzelmi problémák, de személyenként is jócskán eltérhet a szex iránti igény.

A pároknál súlyos konfliktusokat okozhat az, ha az egyik fél több szeretkezésre vágyik, mint partnere. A libidókülönbség számos probléma forrása lehet a kapcsolatokban, ezért fontos nagy figyelmet fordítani rá. De nem a szakítás a legjobb megoldás ilyenkor: a szakértők elárulták leghasznosabb tippjeiket, melyekkel megoldható vagy enyhíthető a helyzet.

A legfontosabb: beszélni kell róla

Ha a férfi többször kívánja a szexet, mint a nő, vagy épp fordítva, és a másik fél rendszeresen visszautasítja a kezdeményezését, az komoly gondokat szülhet. Ilyenkor ugyanis a legtöbben azt hiszik, párjuk már nem találja őket vonzónak, vagy nem élvezi velük a szexet. Douglas C. Brooks szexterapeuta szerint ezért is fontos beszélni arról, ha valaki ritkábban igényli a szeretkezéseket. El kell mondani, hogy nem a partnerével van a probléma, és őszintén meg kell nyílnia mindkét félnek, mert ha nem teszik meg ezt, az könnyen szétrombolhatja a kapcsolatot. Ez az első és legfontosabb lépés a nehézség megoldásához vezető úton.

Lényeges az időzítés

Janet Brito szexterapeuta minden hasonló gonddal küzdőnek azt tanácsolja, hogy keressék meg azt az időszakot a napban, amikor a kisebb libidóval rendelkező fél a lehető legenergikusabb, és ekkorra iktassák be a szeretkezéseket, ha van rá lehetőségük. Ez a módszer nemcsak azt eredményezi, hogy a másiknak nagyobb kedve lesz a szexhez, hanem azt is, hogy megnövekszik az együttlétek száma.

Mindent a hangulatért

A kisebb libidóval rendelkező embereknek gyakran szükségük van arra, hogy meglegyen a hangulat a szeretkezésekhez. Érdemes ilyenkor bevetni pár vágyfokozó, kedvcsináló trükköt: néhány gyertyát, egy forró fürdőt, egy szexi lejátszási listát vagy akár egy masszázst. Sablonosnak tűnhetnek ezek a tanácsok, de Janet Brito szerint rengeteget számítanak, ugyanis úgy hozzák meg a vágyat, hogy közben a szerelmesek viszonyát is szorosabbra fűzik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Rendszeres kényeztetés – akár szex nélkül

Ilyen problémák esetén nemcsak a szexre kell fókuszálni, hanem arra is, hogy még erősebb legyen a felek között az intimitás – mert sokszor, ha ez fejlődik, akkor ezzel párhuzamosan az együttlétek száma is növekszik. Ezért ahelyett, hogy rögtön a dolgok közepébe vágnának a felek, javasolt inkább szeretkezés nélkül közelebb kerülni egymáshoz, és kényeztetni a másikat. Shannon Chavez szexterapeuta azt javasolja, hogy rendszeresen legyenek olyan órák, amikor csak az érintésekre, a csókokra, vagy éppen az előjátékhoz hasonló örömszerzésre fókuszálnak a felek. Ezek felerősítik a kötődést, és gyakran meghozzák a szerelmesek kedvét a szexhez.

Örömszerzés egyedül

A maszturbálás nemcsak abból a szempontból lehet hasznos, hogy mindenkinek segít megismerni a testét, és megtudni azt, mi okozza számára a legintenzívebb orgazmust, hanem Gila Shapiro szexterapeuta szerint azért is, mert a rendszeres önkielégítés fokozhatja a vágyat, és növelheti a szex iránti igényt. Persze, csak akkor, ha nem megy a szeretkezések rovására. De a szakértő szerint az is javíthat a helyzeten, ha a felek egymás előtt szereznek örömöt maguknak.

Ha azonban semmi sem segít, akkor mindenképpen érdemes felkeresni egy szexterapeutát vagy egy pszichológust, aki személyre szabottan találhat megoldást a pár problémájára.

Vágyfokozó ételek

A fenti tippek mellett néhány erőteljes hatással rendelkező, vágyserkentő ételt is be lehet vetni néha-néha azért, hogy a másiknak könnyebben megjöjjön a kedve a szexhez. A következőkkel biztosan eléred majd a várt eredményt.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük