18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Amikor a férfi állandóan kívánja a szexet, de a nő csak ritkán – Így oldható meg a libidókülönbség a szakértők szerint

A szexterapeuták elárulták, mik azok a módszerek, amelyek segíthetnek a nagy libidókülönbséggel élő pároknak.

problema agyban

A szexuális vágy mértékét rengeteg minden befolyásolhatja, többek között a stressz, bizonyos betegségek és gyógyszerek, az érzelmi problémák, de személyenként is jócskán eltérhet a szex iránti igény.

A pároknál súlyos konfliktusokat okozhat az, ha az egyik fél több szeretkezésre vágyik, mint partnere. A libidókülönbség számos probléma forrása lehet a kapcsolatokban, ezért fontos nagy figyelmet fordítani rá. De nem a szakítás a legjobb megoldás ilyenkor: a szakértők elárulták leghasznosabb tippjeiket, melyekkel megoldható vagy enyhíthető a helyzet.

A legfontosabb: beszélni kell róla

Ha a férfi többször kívánja a szexet, mint a nő, vagy épp fordítva, és a másik fél rendszeresen visszautasítja a kezdeményezését, az komoly gondokat szülhet. Ilyenkor ugyanis a legtöbben azt hiszik, párjuk már nem találja őket vonzónak, vagy nem élvezi velük a szexet. Douglas C. Brooks szexterapeuta szerint ezért is fontos beszélni arról, ha valaki ritkábban igényli a szeretkezéseket. El kell mondani, hogy nem a partnerével van a probléma, és őszintén meg kell nyílnia mindkét félnek, mert ha nem teszik meg ezt, az könnyen szétrombolhatja a kapcsolatot. Ez az első és legfontosabb lépés a nehézség megoldásához vezető úton.

Lényeges az időzítés

Janet Brito szexterapeuta minden hasonló gonddal küzdőnek azt tanácsolja, hogy keressék meg azt az időszakot a napban, amikor a kisebb libidóval rendelkező fél a lehető legenergikusabb, és ekkorra iktassák be a szeretkezéseket, ha van rá lehetőségük. Ez a módszer nemcsak azt eredményezi, hogy a másiknak nagyobb kedve lesz a szexhez, hanem azt is, hogy megnövekszik az együttlétek száma.

Mindent a hangulatért

A kisebb libidóval rendelkező embereknek gyakran szükségük van arra, hogy meglegyen a hangulat a szeretkezésekhez. Érdemes ilyenkor bevetni pár vágyfokozó, kedvcsináló trükköt: néhány gyertyát, egy forró fürdőt, egy szexi lejátszási listát vagy akár egy masszázst. Sablonosnak tűnhetnek ezek a tanácsok, de Janet Brito szerint rengeteget számítanak, ugyanis úgy hozzák meg a vágyat, hogy közben a szerelmesek viszonyát is szorosabbra fűzik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Rendszeres kényeztetés – akár szex nélkül

Ilyen problémák esetén nemcsak a szexre kell fókuszálni, hanem arra is, hogy még erősebb legyen a felek között az intimitás – mert sokszor, ha ez fejlődik, akkor ezzel párhuzamosan az együttlétek száma is növekszik. Ezért ahelyett, hogy rögtön a dolgok közepébe vágnának a felek, javasolt inkább szeretkezés nélkül közelebb kerülni egymáshoz, és kényeztetni a másikat. Shannon Chavez szexterapeuta azt javasolja, hogy rendszeresen legyenek olyan órák, amikor csak az érintésekre, a csókokra, vagy éppen az előjátékhoz hasonló örömszerzésre fókuszálnak a felek. Ezek felerősítik a kötődést, és gyakran meghozzák a szerelmesek kedvét a szexhez.

Örömszerzés egyedül

A maszturbálás nemcsak abból a szempontból lehet hasznos, hogy mindenkinek segít megismerni a testét, és megtudni azt, mi okozza számára a legintenzívebb orgazmust, hanem Gila Shapiro szexterapeuta szerint azért is, mert a rendszeres önkielégítés fokozhatja a vágyat, és növelheti a szex iránti igényt. Persze, csak akkor, ha nem megy a szeretkezések rovására. De a szakértő szerint az is javíthat a helyzeten, ha a felek egymás előtt szereznek örömöt maguknak.

Ha azonban semmi sem segít, akkor mindenképpen érdemes felkeresni egy szexterapeutát vagy egy pszichológust, aki személyre szabottan találhat megoldást a pár problémájára.

Vágyfokozó ételek

A fenti tippek mellett néhány erőteljes hatással rendelkező, vágyserkentő ételt is be lehet vetni néha-néha azért, hogy a másiknak könnyebben megjöjjön a kedve a szexhez. A következőkkel biztosan eléred majd a várt eredményt.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük