5 apró jel, hogy a férfi kontrollmániás - Sokan észre sem veszik az elején

Vannak olyan apróságok, melyek már az elején sejtetik, hogy a másik kontrollmániás. Érdemes figyelni rájuk.

Kontrollmánia jelei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az első randik során általában még a rózsaszín köd uralkodik - legalábbis, ha jól sikerülnek -, és a felek csak a másik pozitív tulajdonságait képesek igazán meglátni. Később viszont, ahogy ez felszáll, egyre inkább felszínre kerül a negatív oldal is, ami akár a kapcsolatok végét is okozhatja.

Általában a viselkedésbeli problémák és a személyiségzavarok is sokáig rejtve maradnak, pedig fontos lenne minél hamarabb felismerni őket, hogy az ezekkel küzdők ne vonhassák a befolyásuk alá a partnert. A kontrollmániát például az emberek nagy része már csak későn veszi észre, pedig már az elején vannak figyelmeztető jelei. A következő dolgok előre sejtethetik, hogy a férfi ezzel a problémával küzd.

Mindenben befolyásol

A legszembetűnőbb jel már az első randik alatt megmutatkozhat. A kontrollmániás pasik szeretik megmondani a másiknak, hogy mit csináljon: legyen szó az étel- vagy italrendelésről, a programokról vagy bármilyen más apróságról. Mindig javaslatokat tesznek, de, ha a nő nem hajlik ezekre, akkor egyre erőteljesebben kezdik győzködni, és érvelnek amellett, amit ők kitaláltak. Az akaratukat általában javaslatokként vetik fel, de addig-addig beszélnek róla, és erősködnek, hogy a partnernek nem lesz választása.

Bókokba burkolt kritika

Az egyik jól bevált módszerük, hogy úgy próbálják befolyásolni a másikat, hogy bókba burkolják a kritikát. Nagyon szexi ez a szoknya, de nem gondolod, hogy túl rövid? Jól áll ez a piros rúzs, de kicsit kihívó? Tényleg izgalmasan hangzik ez a program, de szerinted nem lenne jobb inkább ide menni? Az ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel könnyedén elbizonytalanítják a partnert, és akár percek alatt képesek elérni, hogy teljesüljön az akaratuk. Ráadásul úgy, hogy a másiknak nem esik rosszul, nem sértődik meg, sőt, sokszor észre sem veszi.

Keresztbe tesz az egyéni programoknak

A kontrollmániás férfiak elvárják, hogy a párjuk úgy alakítsa az életét, ahogyan azt ők akarják. Gyakran rosszalló megjegyzéseket tesznek, ha a nő találkozni akar a családjával, a barátaival, és különböző taktikákat vetnek be ahhoz, hogy ezt megakadályozzák. Mondjuk, hogy ők már pont addigra szerveztek le egy romantikus programot, vagy azon panaszkodnak, hogy mennyire hiányzik nekik a másik, és akkor pont tudnának találkozni. Szép lassan ezzel az a céljuk, hogy elszigeteljék a partnerüket a családjától és az ismerőseitől, hogy teljes befolyásuk alá keríthessék.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Túlzott aggódás

Naponta többször hívogatják a nőt, hogy minden rendben van-e, nem történt-e semmi baj. Ez kezdetben még kedves aggódásnak tűnhet, ám valójában azért teszik, hogy megtudják, hol van, vagy mit csinál éppen a másik. Egy idő után nem hagynak neki egy csepp szabadságot sem, hanem beszámolót várnak tőle minden percéről. Néha-néha egy-egy hasonló üzenet valóban a törődést jelenti, de a napi többszöri kérdés már problémákra utalhat.

Állandó bizonytalanság

A kontrollmánia sokszor gyermekkori gondokból, nehézségekből és mély bizonytalanságból ered, ami gyakran meg is mutatkozik. Az ilyen férfiak állandóan aggódnak azon, hogy hogy néznek ki, de akár azon is, hogy a partnerük külseje milyen, vagy, hogy mit gondolnak róluk mások. Mindent igyekeznek úgy alakítani, hogy számukra és a külvilág számára is tökéletesnek tűnjön, mert akkor érzik magukat igazán jól, ha megkapják mások elismerését. Ezért pedig bármit képesek megtenni.

A hazugság jelei

Néhány apróságra figyelve az is könnyedén felismerhető, ha a férfi hazudik a nőnek. A következő jelek egyértelműen arra utalnak, hogy a pasi nem mond igazat.

A hazugság 12 leggyakoribb jele

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük