Rámehet az állásod, ha bevállalod: a munkahelyi viszony veszélyei

Ha nagy is a kísértés, pár dolgot mindenképpen gondolj át, mielőtt viszonyt kezdesz kollégáddal.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Praktikus, ha egy kollégából társ is lesz, ám az ilyen kapcsolat az első pillanattól kezdve veszélyeket rejt. És nem csupán azért, mert nap mint nap látni fogod őt akkor is, ha kettőtök között érzelmileg már mindennek vége.

Négy olyan szempont, amit mindenképpen mérlegelj, mielőtt randevúznál egy munkatársaddal.

A karrierépítés mellékhatása

Talán a munkahely az ismerkedések leggyakoribb terepe, így manapság a legtöbb szerelem munka közben szövődik. Kézenfekvő, hiszen aki például még csak keresi a helyét az életében, szinte minden energiáját a szakmai előmenetelébe fekteti, másra alig jut ideje.

Ha tehát szereted a foglalkozásodat, a valódi vonzalmat nagyon könnyen összekeverheted azzal a kellemes érzéssel, ami egy közös feladat sikeres végrehajtása miatt köt össze egy kollégáddal. Azt kell legelőször is felmérned, hogy a kibontakozó kapcsolat nem a jobb híján kategóriába sorolható-e.

Vajon egy másik helyzetben, azaz magánemberként is ennyire tetszik neked ez a férfi? Ismered-e őt valójában? Mi van, ha előbb összegabalyodtok, és csak később derül ki, hogy nem is akarsz semmi komolyat tőle? Lehet, hogy így szereztél magadnak egy sértődött ellenfelelet.

Néha hátrány, hogy te is emberből vagy

Nem mindegy, hogy milyen benyomás alakul ki rólad a munkatársaidban és a főnökeidben. Bizony, még a szakmaiságodat is megkérdőjelezhetik - noha a kettőnek valójában nincs köze egymáshoz -, ha magánemberként esendőnek tűnsz. A mások megítélése szerinti megbízhatóságod a tét tehát, amikor kapcsolatba lépsz egy kollégáddal. Gondold végig, hogy a többiek mennyire nyitottak a magánügyeidet illetően. Kellően empatikus az a hely, ahol dolgozol? Nem lépsz át határokat? Nem sérül-e vajon az a kép, amit magadról eddig munkavállalóként, szakemberként kialakítottál?

Mindenki szereti a pletykát

Hiába hiszel abban, hogy titkolózhatsz, a többiek szinte azonnal leveszik majd, hogy megváltozott valami kettőtök között. Elindul a pusmogás, a találgatás, a faggatózás. Egy ilyen talányos ügy lehet a gyenge pontod, sebezhetővé, kiszolgáltatottá válsz. És ha vannak ellenlábasaid vagy olyanok, akik felismerik a helyzet adta lehetőségeket, hogy téged megkérdőjelezve előnyhöz juthatnak, ne remélj kíméletet.

Elég persze a puszta irigység mint motiváció. Egy a lényeg, támadási felületet adsz. Ha nem vallod be, mi történik a háttérben, azt terjesztenek majd rólad, amit csak akarnak. Ha pedig bevállalod a viszonyodat, az előbbi blokk lesz érvényes, másként néznek majd rád a munkatársaid.

Örökre együtt, bármi áron?

És itt vagyunk a legbiztosabb buktatónál. Tételezzük fel, hogy vége a szerelemnek. Neked másnap is be kell menned a munkahelyedre, ahol nem csupán őt kerülgetheted, a többiek önkéntelenül is kinyilvánítják a szimpátiájukat. De korántsem biztos, hogy veled éreznek majd együtt. Akár két pártra is szakadhat a munkahelyed, ami bizony a feladatok elvégzésének rovására mehet. Biztos vagy benne, nem az lesz a munkaadód megoldása, hogy elkülönít benneteket?

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Amennyiben ez csakis felmondással oldható meg, bevállalod ezért a szerelemért cserébe még azt is, hogy menned kell? Mielőtt azonban az előbbiek miatt megfutamodnál, hozzáteszem azt is: lehet, hogy amit most érzel a munkatársad iránt, az valóban valami nagyon különleges. Ne szalaszd el tehát, csak legyél körültekintő. Tudd, hogy mit kockáztatsz, és ha úgy adódik, vállalj - bizonyos szempontból már előre - felelősséget a tetteidért. Még az is lehet, hogy megéri.

Ezt is szeretjük