Hány órát alszol? Pontosan ennyit kell, hogy jó legyen a szex
A megfelelő alvásmennyiség nemcsak az energikus napokhoz, de a jó szexhez is szükséges.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megfelelő mennyiségű alvás nélkül az ember közérzete, egészsége romolhat, koncentrálóképessége, hatékonysága csökkenhet, de nemcsak emiatt érdemes eleget aludnod: kutatók megállapították, hogy minél többet alszik egy nő, annál többször szexel, ráadásul annál jobbak is lehetnek számára az együttlétek.

A University of Michigan kutatói 171 fiatal nő beszámolói alapján végezték a vizsgálatokat. Két héten át tartott a kutatómunka, az eredmények pedig azok számára, akik az alváson spórolnak időt, tanulságosak lehetnek.

Ennyit kell aludni

Kis kitérőként a michigani kutatás eredményeinek részletezése előtt nézzük meg, mennyi egy ember alvásigénye. Az alvásszükséglet sok mindentől, kortól, életviteltől és egyéb tényezőktől függ, tehát egyénenként változhat. A Nemzeti Alvás Alapítvány adatai szerint egy átlag felnőtt napi alvásigénye hét-kilenc óra.

Mennyi alvás kell a jó szexhez?

Ami azonban a szexet illeti, a michigani kutatók a vizsgálatok eredményei alapján megállapították, hogy ha a nők egy hosszabb perióduson - ez esetben két héten - át napi átlag 7 óra és 22 percet alszanak, akkor nő bennük a szexuális étvágy, így az együttlétek is élvezetesebbek számukra. Emellett minden egyes plusz óra, ami ehhez a 7 óra 22 perces minimum időtartamhoz járul, plusz 14%-kal növeli a másnapi szex esélyét.

"Ha van valami, amit a nők és partnereik tehetnek azért, hogy a másik jobban aludjon, legyen az akár a ház körüli segítség, akár a munkahelyi stressz oldása, akár az ellazító romantikázás vagy akár csak az alvással töltött órák megnövelése, tegyék meg, hiszen mindez jó eséllyel segíthet abban, hogy elkerüljék a szexuális problémákat" - tanácsolta a pároknak David Kalmbach, a kutatás vezetője.

A legforróbb férfifantáziák

Képgalériánkban megnézheted, mi ébreszti fel a pasikban az alvó oroszlánt.

Ezt is szeretjük