Jó viszony az anyóssal: 6 hatékony módszer, ami megalapozza - Egyszerűek, de tényleg beválnak
Ha beveted ezeket az egyszerű trükköket, gyorsan megkedvelnek majd a párod szülei.

anyos cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy párkapcsolatban mindkét fél számára az az ideális, ha partnerét megkedvelik a szülei, jól kijönnek egymással, és nem okoz gondot, ha az ünnepek vagy a nyaralás alatt több időt kell együtt tölteniük a családdal.

A legjobb már az első találkozások során megalapozni a pozitív viszonyt és figyelni arra, hogy jó benyomás alakuljon ki rólad a szülőkben. Természetesen nem arról van szó, hogy ne a valódi énedet mutasd, csupán érdemes alkalmazni néhány módszert, melyek szimpatikussá tesznek, és megalapozzák a kapcsolatot. A következők nagyon egyszerűek, de tényleg működnek.

Ajánld fel a segítségedet!

Ha a férfi szülei áthívnak magukhoz, mindig légy figyelmes, és ajánld fel a segítségedet, amikor csak tudod. Legyen szó terítésről, elpakolásról, mosogatásról vagy bármi másról, nagyon megkedvel majd a leendő anyós, ha te is igyekszel kivenni a részedet a teendőkből, hogy megkönnyítsd a dolgát. Akár engedi, hogy besegíts, akár nem, magával a gesztussal nemcsak kedvesnek, hanem gondoskodónak is tűnsz majd a szemében.

A kérdések közelebb visznek egymáshoz

Bizonyos kérdések képesek közelebb vinni egymáshoz az embereket, és kiépíteni köztük a kölcsönös szimpátiát. Ha van rá lehetőséged, érdeklődj minél többet a férfi édesanyjánál. Idézz fel benne szép emlékeket a fiáról, faggasd arról, hogy milyen volt a párod kicsi korában, de szintén jó ötlet, ha a szülők megismerkedésének történetét hozod szóba. A pozitív sztorik hasonló érzéseket generálnak, amelyeket részben hozzád is társít majd. Ráadásul az ilyen viselkedés érdeklődő, kedves és törődő személyiséget feltételez.

Dicséretek és kedvesség

Régi és olcsó trükknek hangzik, de a dicséret az, ami szinte mindig segít, hogy belopd magad valaki szívébe. Akár a lakás berendezésére, akár az ételre van néhány jó szavad, ne tartsd magadban, mert nemcsak beszélgetést kezdeményezhetsz a hasonló megjegyzésekkel, de oldhatod velük a kezdeti feszültséget, és elnyerheted az anyós szimpátiáját.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kérj tanácsot!

Ha tanácsot kérsz valakitől, az azt jelenti, hogy adsz a véleményére, és ezzel az iránta érzett tiszteletedet és megbecsülésedet is kimutathatod. Nem kell nagy témákra gondolnod, elég, ha megkérdezed, hogyan készített ennyire finomra egy-egy fogást, elkéred a süti receptjét, vagy a véleményéről érdeklődsz bármilyen más ügyben, ami szóba kerül. Egy anyós számára mindig öröm, ha tudja, hogy a fia párja ad a szavaira, és tényleg kíváncsi arra, hogy mit gondol.

Beszélj, mesélj kedvesen a fiáról!

Az első találkozás okozta zavartság vagy kényelmetlen helyzet miatt az ember sokszor nem tudja, hogy viselkedjen. Akármilyen kellemetlenül is érzed magad, ne tarts túlzott távolságot a párodtól a szülei előtt. Persze nem kell túlzásba vinni, de a kezének megfogása és egy-egy érintés belefér, hiszen ezek megmutatják, hogy valóban szeretitek egymást. Az is nagyon szimpatikus lesz az anyósjelölt, illetve az apósjelölt számára, ha kedves történeteket mesélsz a fiukról. Ha eszedbe jut néhány, nyugodtan hozd szóba: ha látják, milyen szeretettel beszélsz róla, sokkal könnyebben és gyorsabban megkedvelnek majd.

Kezdeményezz közös programokat!

Minden szülőben pozitív benyomást kelt, ha érzik, hogy gyermekük párja nem ódzkodik a velük való találkozástól, hanem szívesen szervez közös programokat. Éppen ezért, ha szóba jön a beszélgetés során egy kiruccanás, ne utasítsd vissza, hanem légy lelkes az ötletet illetően. Ha pedig úgy érzed, valóban szívesen töltetnél velük időt, kezdeményezz bátran, és hívd át őket például egy vacsorára. Értékelni fogják a gesztust.

Okok a mérgező anyós viselkedése mögött

Elképzelhető lenne, hogy vannak olyan anyósok, akik tényleg nem szeretik a menyüket? Ha igen, miért? A tudat alatti okokról Madeleine A. Fugére professzor, szociálpszichológus írt a Psychology Todaynek. Természetesen egyik sem lehet alapja áskálódásnak, folyamatos kritizálásnak, és nem árt azt sem az anyós tudtára adni, hogy fia felnőtt, és saját döntéseket hoz, amikkel ő nem feltétlen ért egyet, de ettől még el kell fogadnia. Különösen igaz ez a házastárs megválasztására.

Ezt is szeretjük