Mi az, amit semmiképpen ne tegyél, ha először találkozol a férfi szüleivel? Antipatikusnak tűnsz, ha így viselkedsz
Szakértők mondták el, mi az, amit tilos tenned, ha be akarsz vágódni a szülőknél.

vacsora anyossal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szülők megismerése mindig nagy mérföldkő a párkapcsolatokban, hiszen általában azt jelzi, hogy a másik hosszú távra tervez, és érzi annyira jónak, biztosnak a kapcsolatot, hogy a családtagokkal is megismertesse szerelmét.

Sokaknál a karácsonyi időszakban vagy a két ünnep között érkezik el ez a nagy pillanat, amire nem árt felkészülni. Természetes, hogy mindenki azt szeretné, hogy megkedvelje a leendő anyósa és apósa, ezért érdemes odafigyelni néhány apróságra, mert az első benyomás az egyik legfontosabb két ember kapcsolatában. A következő dolgokat a szakértők szerint mindenképpen kerülni kell, mert antipatikusnak mutatják az embert párja szüleinek szemében.

Tartogassátok későbbre a romantikázást!

Egy-egy simogatás, egy ölelés vagy néhány puszi természetes és aranyos a felek között, de a családtagok előtt nem szabad túlzásba vinni a romantikázást. Jamie Goldstein pszichológus szerint ezt gyakran tiszteletlenségnek és illetlenségnek veszik a szülők, illetve vannak, akik magánügynek tartják a hasonlókat. Ezért fontos, hogy figyeljetek oda erre, ha azt szeretnéd, hogy szimpatikus legyél számukra.

Problémás témák

Gina Delucca pszichológus szerint az első találkozás alkalmával tilos felhozni olyan kényes témákat, mint a vallási, politikai beállítottság vagy az egyéb, ezekhez hasonló, vitaindító ügyek. Ezek rögtön nézeteltéréseket, konfliktusokat okozhatnak, és azt eredményezik, hogy a szülők nem a személyiség, hanem a nézetek alapján ítélnek majd meg. Szintén nem ajánlott szexről, egyéb intim dolgokról szóba elegyedni.

Hazugság - bármilyen formában

Kurt Smith párterapeuta elmondta, a legapróbb füllentések is nagy galibát okozhatnak később, illetve, ha a partner tudja az igazságot, hatalmasat csalódhat ilyenkor a szerelmében. Érdemes mindenről a teljes igazságot mondani, ha pedig valamire nem szeretnél felelni, akkor füllentés helyett finom elhárítani a kérdést.

A cikk az ajánló után folytatódik

Magadról beszélni, vagy végig hallgatni

Gina Delucca azt is kiemelte, sokan beleesnek abba a hibába, hogy az első találkozás során csakis önmagukról beszélnek. Persze, meg kell ismerniük, így meg is kell osztanod jó néhány információt magadról, és felelned a kérdéseikre, de sose feledkezz meg visszakérdezni. Próbáld egyensúlyba hozni az arányt, és mutass érdeklődést.

De arra is ügyelj, hogy ne ülj végig csendben, mert ezzel érdektelennek, antipatikusnak tűnhetsz majd a szülők számára.

Az elpakolás kényes ügy

Sosem tudhatod, milyenek a szülők, mit várnak el, ezért vacsora után ne ülj tétlenül, nyugodtan ajánld fel, hogy elpakolsz, vagy előtte, hogy segítesz teríteni, tálalni. Nem baj, ha nem engedik, a szándék a fontos. Ha viszont a párod nem veszi ki a részét a vacsora előkészítéséből, illetve eltakarításából, neked sem kell.

par szulokkel

Állandó telefonozás

Ma már sokan megszokták, hogy folyamatosan ellenőrzik az üzeneteket, a céges e-maileket és a híreket, de ezt felejtsd el, ha a párod szüleihez mentek. A legjobb, ha ki sem veszed a táskádból a telefont, csak akkor, ha tényleg nagyon muszáj. Ne nyomkodd, ne tedd az asztalra, és ne bújd állandóan, mert ez borzasztóan neveletlen.

Ezt tedd, ha be akarsz vágódni a párod szüleinél

Van néhány jól bevált praktika, amivel gyorsan jó viszonyba kerülhetsz az anyósoddal. Ha a következőket beveted, biztosan kedvelni fogjátok egymást.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük