6 nő őszinte vallomása: ilyen lett a kapcsolatuk az anyósukkal a baba születése után
Hogyan változik meg az anyós és a menye kapcsolata, ha megszületik a baba? Erre a kérdésre válaszoltak a nők, és mesélték el saját történeteiket.

anyos es par
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők és az anyósuk közötti kapcsolat igen változó tud lenni. Vannak, akik szoros kapcsolatot ápolnak a párjuk édesanyjával, és úgy érzik, mindenben számíthatnak rá, de olyanok is, akik szerint megkeseríti az életüket a minden lében kanál családtag.

Akárhogy is van, az biztos, hogy a gyermek megszületésével ez a viszony a legtöbbször teljesen megváltozik. A nő anyukává, az anyós nagymamává válik, éppen ezért félnek sokan attól, hogy mi történik majd az életükben, hogyan fog viselkedni az újdonsült nagyi az unokájával és a menyével. Néhány nő őszintén osztotta meg a saját történetét erről a témáról az interneten.

Így változik az anyós az unoka megszületése után

- A gyerekek előtt is jó volt a kapcsolatunk. Két éve voltunk együtt a férjemmel az első baba megszületése előtt, szóval az anyósomnak és az apósomnak is volt ideje megismerni engem. Amikor az első lányunk világra jött, hihetetlenül boldog volt, és örült az unokájának. Azóta valahogy még jobban értékel és tisztel engem - mesélte egy Allie nevű nő.

- Szerintem az egész a tiszteleten múlik. Az esküvőszervezés során volt köztünk feszültség bőven, de, mióta megszületett a kisfiunk, mást sem csinál az anyósom, csak támogat minket, és segít nekünk mindenben, amiben csak tud. Ha bármi nézeteltérés lenne, igyekszünk higgadtan és gyorsan megoldani, hogy később ne legyen belőle nagyobb probléma - árulta el Liz.

- Sokkal jobban kijövök a férjem édesanyjával, mióta megszülettek a fiaink. Gyakran felhív az apósommal együtt, és elmondják, milyen jól nevelem a gyerekeket, sőt, még nyaralni is elvitték őket, hogy kettesben lehessünk a párommal - mondta egy másik nő.

- Borzasztóan rossz volt a kapcsolatom az anyósommal. Együtt élt velünk, és emiatt igen nehéz volt a helyzet. De, miután világra jött a kisfiam, olyan, mintha kicserélték volna. Mindenben segít, vigyáz rá, ha kell, és szerintem jobban szereti, mint bárki mást a világon. Tökéletes nagymama. Most már hálás vagyok, hogy egy házban lakik velünk - vallotta be egy Amy nevű anyuka.

A cikk az ajánló után folytatódik

Akadhatnak problémák is

Sajnos persze előfordul, hogy nem pozitív irányba alakul át az anyósok viselkedése, de a nők azt is elmesélték, hogy ezt nem szabad annyiban hagyni. Mindenképpen igyekezni kell megoldani a felmerülő gondokat, méghozzá úgy, hogy utána mindenki érdekében a lehető legjobbá válhasson a kapcsolat. Az őszinte beszélgetés és a problémák elmondása, majd pedig a kedves kérés ilyenkor sokat segíthet.

- Közel álltunk egymáshoz a párom anyukájával, de, miután megszületett a lányom, egyre nagyobb gondjaink lettek. Mindenbe bele próbált szólni, majd pedig, mivel többször nem hallgattam rá, igyekezett ellenem fordítani a férjemet. El is költöztünk egy időre, de aztán visszabútoroztunk, és leültem vele átbeszélni a szabályokat és a határokat. Azóta újra baráti a viszonyunk - mesélte egy Annalise nevű nő.

- Az első babánk megszületése után kicsit elmérgesedett a kapcsolatunk. Mindig kéretlen tanácsokkal bombázott, és sok konfliktusunk adódott emiatt. Évekkel később azonban jobban megismertük egymást, és már tudom, hogy csak segíteni akart. Átbeszéltük és tisztáztuk a dolgokat, és a második gyerekkel már teljesen más volt a helyzet. Ő is változott, én is magabiztosabb lettem a gyereknevelés kapcsán, és jobban tudjuk kezelni egymást - vallotta be Kristy.

Ezt is szeretjük