5 ok a férfi sorozatos hűtlensége mögött: 30 évig vizsgálta a szakértő, itt a válasz
A szakértő három évtizeden keresztül vizsgálta a sorozatos hűtlenséggel küzdő párok problémáit. Meghatározta a jelenség öt legfőbb okát.

par problema
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A megcsalás talán az egyik leggyakoribb kapcsolatromboló tényező, ami a legtöbb szerelemnek azonnal véget vet. Ha viszont mégis úgy dönt a másik fél, hogy megpróbál megbocsátani a párjának, és együtt igyekeznek helyrehozni a dolgokat, gyakran évek múltán is ott húzódnak a háttérben a kétségek és a bizalmatlanság. Sajnos előfordul, hogy nem alaptalanul.

Borzasztó nehéz talpra állítani egy kapcsolatot a félrelépés után, sokan szakértő segítségét kérik hozzá. Lori Beth Bisbey pszichológus és párterapeuta is számtalan hasonló esettel találkozott már a praxisa során. Harminc év alatt rengeteg tapasztalatot szerzett, és sokáig vizsgálta a jelenséget, míg sikerült meghatároznia az öt legfőbb okot amiért bizonyos férfiak állandóan hűtlenkednek.

Konfliktuskerülés

A szakértő szerint jó néhányszor a konfliktuskerülés miatt lépnek félre. Vannak, akik egyáltalán nem bírják a nézeteltéréseket, a vitákat nehezen kezelik, ezért mindent megtesznek, hogy kibújjanak bizonyos témák megbeszélése alól, melyekről tudják, hogy problémásak. Úgy érzik, hogy a másik nem hajlandó elfogadni a véleményüket, nem kíváncsi rájuk, és ezt a lehető legrosszabb módon akarják kompenzálni: titkos viszonyba vagy egyéjszakás kalandba kezdenek.

Ez főleg abban az esetben fordul elő, ha a férfi egészen más életmódra, például több szórakozásra vágyik, mint a nő, de úgy gondolja, esély sincs arra, hogy ezt meg tudják beszélni. A pszichológus szerint úgy tartják: egyszerűbb bocsánatért esedezni, ha kiderül a hűtlenség, mint megvitatni a nehézségeket, vágyakat.

Szakítani akarnak

Sokak férfi nehezen tudja kimondani, ha véget akar vetni egy kapcsolatnak. És, bár szokatlanul hangozhat, előfordul, hogy ilyenkor el akarják érni, hogy a másik tegyen pontot a dolog végére. Többször is félrelépnek, majd azt várják, hogy a nő megelégelje a hűtlenséget, és elhagyja őket. Megesik persze az is, hogy ennyire nem tudatos a félrelépés, és csak a párterápia során jönnek rá, hogy valójában nem akarják már folytatni a kapcsolatot, ezért tettek mindent.

A cikk az ajánló után folytatódik

A velünk élő nárcizmus - Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Unalom és bosszú

Az unalmas párkapcsolat és szexuális élet is szerepel a szakértő által meghatározott okok között. Ha úgy érzik, teljesen ellaposodott a viszony és a szex, és nem tudnak, vagy már nem akarnak változtatni rajta, gyakran más nők ágyában keresik a vágyott izgalmat. De az is megesik, hogy a másik félrelépésére reflektálva, bosszúból csalják meg a párjukat, mert úgy gondolják, csak így egyenlíthető ki a helyzet, csak így oldható meg a probléma. Persze, ez egyáltalán nem igaz, sőt, a szakértő szerint ez az egyik legrosszabb megoldás, mert csak még inkább szétrombolja a kapcsolatot.

Meggondolatlanság - legalábbis annak tűnik

Van, hogy egyszerűen a felkínálkozó lehetőségeket nem tudják visszautasítani. Nem gondolják át a helyzetet, és - főleg alkoholos behatás alatt - nem képesek nemet mondani, ha esélyük adódik egy egyéjszakás kalandra. A forrófejűség és a meggondolatlanság néha valóban csak egyéb okok nélkül történik, de a párterapeuta szerint a legtöbbször mélyebb, komolyabb problémák húzódnak a döntés mögött.

Ezt is szeretjük