Elsőként egy ötéves kislánnyal végzett a magyar sorozatgyilkos nő - Holhos Jánosnét 26 évesen végezték ki

Holhos Jánosné folyékony nikotinnal mérgezte meg áldozatait az 1900-as években.

bilincs

A magyar történelemben viszonylag kevés sorozatgyilkosról születtek feljegyzések. Az egyik közülük Holhos Jánosné, aki négy emberrel végzett.

A fiatal nő folyékony nikotinnal ölte meg áldozatait, köztük egy ötéves kislányt, valamint saját férjét és nővérét is.

Folyékony nikotinnal gyilkolt Holhos Jánosné

1935-ben született Penészleken Papp Erzsébet néven Papp János és Krivács Julianna lányaként. Fiatalkoráról nem sokat tudni, csupán csak annyit, hogy a pereihez kapcsolódó adatok alapján intelligenciája magas volt, erkölcsi érzéke viszont fejletlen. 22 évesen ment férjhez Rostár Istvánhoz, aki szinte folyamatosan ivott, és részeg volt, valószínűleg bántalmazta is feleségét. A pár az esküvő után Perecesre költözött.

Holhos Jánosné (Papp Erzsébet) nevét olvasva és a képét nézve nekem mindig egy idősebb asszony jut eszembe, pedig a...

Közzétette: Élet elleni bűncselekmények – 2019. február 20., szerda

A fiatal nőnek elege lett a férfi viselkedéséből, és úgy döntött, végez vele. Korábban dohánytermesztéssel foglalkozott, innen tudta, hogy a dohánylevélből előállított nikotin nagy dózisban mérgező, ezért elhatározta, hogy folyékony nikotinnal öli meg férjét. A szert testvérétől szerezte be, aki gyümölcstermesztéssel foglalkozott, ezért jogosult volt a vásárlására. Neki azt hazudta, hogy patkányok ellen akarja használni. 

Nem volt azonban biztos abban, hogy a kétdecis pálinkásüvegbe töltött szer elég erős, elég hatásos-e, így először kutyáján kísérletezett vele, majd pedig a szomszédban lakó, ötéves kislányon, Tarnóczi Ilonán próbálta ki a mérget. Megitatta vele, majd amikor elkezdett rosszul lenni, kikísérte a kertjéből, hogy elterelje a gyanút. Ilona összeesett az utcán, és meghalt, az esetet viszont természetes halálnak nyilvánította a rendőrség.

Férjét és nővérét is megölte

Később ugyanezzel a módszerrel gyilkolta meg egyik ismerősét, Fürtös Józsefnét is. Az asszonnyal azért végzett, mert megsértette őt, és rosszindulatú pletykákat terjesztett róla. A boncolás után kiderült, hogy öthónapos terhes volt, amikor megölték. 1957-ben pedig megölte férjét is - szintén ugyanígy. Rostár István halálát alkoholmérgezésnek, Fürtösnéét pedig öngyilkosságnak minősítették a hatóságok.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A gyilkosságokat követően Penészlekre költözött, és 1959-ben újra férjhez ment Holhos Jánoshoz, akivel a kapcsolatuk hamar megromlott, állítólag a fiatalasszony őt is megpróbálta megmérgezni. Holhos János elköltözött feleségétől, az asszony pedig ezután sem állt le a gyilkosságokkal: következő áldozata saját testvére, Juhos Ferencné volt, akivel többször összeszólalkoztak. 

26 évesen végezték ki

Őt is megmérgezte, és a rendőrség továbbra sem gyanakodott, de itt elkövetett egy hatalmas hibát: visszaváltotta a pálinkásüveget, amiben a folyékony nikotint tárolta. Később úgy hozták újra forgalomba, hogy nem tisztították ki alaposan, és két ember mérgezést kapott tőle. Ekkor vizsgálta meg a hatóság, és ekkor jöttek rá, hogy halálos nikotint tartalmaz. Kiderítették, hogy ki váltotta vissza, így jutottak el végül Holhos Jánosnéhoz, és ekkor kötötték össze a körülötte történt gyilkosságok szálait. 

Nyomozást indítottak ellene, és 1959 szeptemberében őrizetbe is vették. Sokáig tagadott, de végül bevallotta a gyilkosságokat. 1961-ben, 26 éves korában halálra ítélték, és felakasztották.

Ő volt Magyarország egyik legbrutálisabb sorozatgyilkosa

Sok rémtörténet kering a nagyvilágban, amiket számos horrorfilmben is feldolgoztak. Azonban az egyik legbrutálisabb ügyhöz nem kell messze mennünk, hiszen Magyarországon történt. Jancsó Ladányi Piroska élete és gyilkosságai évtizedek távlatából is felkavaróak. A sorozatgyilkos öt fiatal lánnyal végzett kegyetlen módon, és a rendőrség sokáig nem is gyanakodott arra, hogy milyen szörnyűségek zajlanak a törökszentmiklósi házban. 

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük