Egy dolog, amit senki nem mond neked a házasság előtt! Pedig mindenkinek tudnia kellene!

Mert a házasság egy életre szól.

nagykep?cikkid=169613&kep=eskuvo1-lead

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az esküvő napja mindig nagy öröm egy pár életében. Nyugaton az emberek szabad akaratukból, szerelemből házasodnak, többnyire kapcsolatuk elején. Ez eltér a keleti szokásoktól, ahol sokszor kerülnek kényszerházasságba a fiatalok. Valószínűleg nekik mást jelent az esküvő napja.

De talán ők jobban fel vannak készítve arra, hogy a házasság nem csak hatalmas érzelmekről, az esküvőn megszokott figyelemről és rózsaszín ködről szól. A házasság tulajdonképpen egy szövetség, amit Keleten, jó esetben, idővel körbejár a szeretet és a tisztelet. Míg azok, akik érzelmeik csúcspontján házasodnak, több esetben csalódnak a házasság intézményében.

Az illúzió legyőzése

A párok nagyon sokat készülnek a nagy napra. Szervezik a helyszínt, a dekorációt, a ruhát, a nászutat, minden apró részletre gondolnak, így azonban teljesen elterelődik a figyelem arról, hogy mi lesz utána. Mert ez az, amiről nem igazán beszél senki, hogy mi történik a nászút és az esküvő után, pedig az esküvő elvileg erre készít fel. De az esküvő és a nagy nap pont az ellentéte annak, ami a való életben történik a házasság kezdetével.

Az esküvő egy fontos pillanat, amire igenis fel kell készülni, de emellett gondolni kellene az esküvő utáni időszakra is. Mert ha a pár nem látja reálisan a nagy nap utáni időszakot, nemcsak hogy hatalmasat fog csalódni, de a feleknek sok konfliktusban is részük lehet, hiszen csalódottságukat sokan a partnerükön vezetik le.

Készülj fel

Fontos lenne, hogy minden pár tisztában legyen az esküvő előtt is azzal, hogy mire vállalkoznak a jövőben. A házasság, a hétköznapok ugyanis sok mindent megváltoztatnak. Az esküvő és a nászút után elkezdődnek a valóságos hétköznapok. Kevesebb együtt töltött idő, egyre több feladat és stressz, ami a gyerekek jövetelével akár még nehezebb is lehet.

A munkahelyi gondok, az alkalmazkodás, esetleges párkapcsolati nehézségek, családi gondok, konfliktusok vagy megoldandó problémák, amikre az esküvő napján kevésbé számít az ember. A hatalmas érzelmek idővel csillapodnak, és elkezdődik egyfajta rendszer a hétköznapokban. Ami stabilitást ad ugyan, de monotonitással is jár. Amivel nem is lenne gond, ha a pár reálisan látná ezt az időszakot már az esküvő előtt is.

Tanulj meg jól együtt élni

A hétköznapok nem rosszak, csak meg kell szokni őket. Tudni kell azt, hogy milyen dolgokkal tudod feldobni a napjaidat, és az övéit is. Hogyan tudod megtartani önmagad, hogyan tudsz figyelni közben a másikra is, és hogyan tudjátok emellett összeszervezni a közös dolgaitokat. Hogyan tudjátok fenntartani a hétköznapok nyomása ellenére a szenvedélyt kettőtök között.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Az esküvő egy új élet kezdete, de fontos, hogy a pár tudjon arról, hogy az új élet másmilyen, mint amilyen a nagy nap és a nászút. Az új élet nem a folyamatos ünneplésről szól. Az új élet és a házasság inkább egy szövetség. Szövetség két ember között, hogy mostantól minden nehézségen segítenek a másiknak keresztüljutni. Szövetség, amiben megtanulnak a felek kompromisszumot kötni, türelmesnek lenni, és felelősséget vállalni önmagukért és szerelmükért egyaránt.

Ezt is szeretjük