4 jel, hogy a pasi sosem hagyja el a feleségét

És csak szeretőnek akar

Házas embert meghódítani könnyebb, mint megszerezni. Tudd kell feladnod a szélmalomharcot.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A szerelem a legtöbb nő szívébe hófehér ruhás képekkel, gyűrűvel és az örökkön-örökké meghatóan elrebegett ígéretével köszönt be. A happy end alatt elmorzsolgatott dobozos zsepi azonban olykor fájdalom, de száraz marad, mert a kiszemelt ujján már ott díszeleg egy felelőtlenül odaajándékozott gyűrű, amit a saját oltárjeleneted előtt még valahogy le kellene varázsolni a kezéről.

Ez a bravúr azonban valljuk be, csak igen ritkán jön össze, mert a férfi sokszor marad, és nemhogy házasodni nem kíván még egyszer, de még a válási papírok kusza rengetegéig sem jut el.

Családban marad

A díszes templomi álomesküvők ideje leáldozott, ha azonban egyszer a férfi házasságra adja a fejét, akkor az többnyire nem csak egy felelőtlenül odavetett igenből és a közösen meggyújtott gyertyából áll. A közös fészket, a meghitt otthont a legfelkavaróbb érzésekért cserébe is nehéz feladni, mert a pasi nem álmodozik minden nővel fátyolról és közösen megélt öregkorról. Ha azonban egyszer sikerül egy nőnek megszelídítenie a kis herceg rókáját, az nehezen tér vissza újra a vadászmezőkre, vállalva a biztos kapcsolat helyett a kalandos szerelem esetleges kudarcát.

Ha tehát nős pasi a szeretőd, nem árt felfigyelned azokra az árulkodó jelekre, amelyekből kiderülhet: esze ágában sincs veled komolyabbra fordítani a dolgot. Lehet a szerelem akármilyen heves, szeretkezéseitek pedig ágyrengetően szenvedélyesek, ha az amúgy köztudottan feledékeny férfi minden évfordulót kínos odafigyeléssel megünnepel párjával, karácsonykor pedig legfeljebb egy Jézuskás SMS-t látsz belőle, akkor nem sok esély van rá, hogy állítólagosan zátonyra futott házasságát feladja érted.

Fantomszerető, gondos férj

A házas férfival közös programot sem egyszerű szervezni. Ha időrendje remekbe szabottan igazodik a feleség terveihez, a hétvégéket pedig szófogadóan otthon tölti azzal a kifogással, nehogy gyanússá váljon, hogy viszonya van, az bizony nem a legjobb jel. Ha a pasi nem vállalja fel komolynak ígérkező viszonyotokat, mert a neje éppen munkanélküli, vagy sok gonddal küzd, vagy megnézte előző nap a Truman show-t, és ettől kikészült, akkor csak kifogásokat keres, abból pedig mindig lesz elég.

Egy ideig várhatsz arra, hogy majd elvisz a kedvenc helyére vacsorázni, vagy bemutat a barátainak, ha viszont hónapok múltán is rendre lakásod négy fala közé zárkózva töltitek szenvedélyes légyottjaitokat, az árulkodó lehet. Ha esze ágában sincs bevonni téged a magánéletébe, de még csak arra sem hajlandó, hogy egy hosszúra nyúlt éjszaka után nálad aludjon, akkor a legelkeseredettebb küzdelem árán sem fogod magad felküzdeni szeretőből barátnővé, mert a feleség marad, és biztos lehetsz benne, hogy a baráti összejöveteleken ott mosolyog szerelmed oldalán.

A bürokrácia szorításában

Ha a pasi nem idegenkedik az együtt töltött éjszakáktól és a közös programoktól, akkor abban legalább biztos lehetsz, hogy olyan érzelmi kötelék van köztetek, ami a feleségével már nincs. A vibráló elektromos feszültségen túl azonban ott vannak az anyagi világ makacs kötelékei is, melyek mögé előszeretettel menekül a pasi, ha kalandot igen, de új kapcsolatot már inkább nem akar. A közös ház, a hitel, a családi kassza mindig jó indok lehet, ami miatt még nem lehet beindítani a válást, ami miatt még hónapokat kell várni, aztán az újabb és újabb bonyodalmas papírmunka miatt a hónapok lassan évekké nyúlnak. Ha pedig házas szeretőd egy éven belül nem jut döntésre, akkor szinte biztos, hogy soha nem fogja otthagyni érted a feleségét, úgyhogy jobban teszed, ha odébbállsz.

Mesék borogatás közben

A helyzet még bonyolultabb, ha a képet közös gyerek is tarkítja. Ha a pasi a legdíszesebb szóvirágokkal vall neked szerelmet, bókokkal és ígéretekkel halmoz el, meggyőző lehet. Ha viszont csörren a telefon, hogy a lázas gyereket orvoshoz kell vinni, és ő azonnal pattan a gyertyafényesre terített asztal mellől sofőrszolgálatot nyújtani, akkor egyértelmű, hogy nem te vagy neki az első, ami valljuk be érthető. Te sem akarnál olyan társat, akinek a gyerek nem szempont.

A gyerek tehát fontos, arról megfeledkezni nem lehet, ha azonban a legunalmasabb szülői értekezletet sem lehet soha kihagyni egy közös romantikus program rovására, akkor egyértelmű, hogy nem csak apai kötelességek húzzák a családjához, hanem eszébe sem jut változtatni ezen a felálláson.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

A családapa helyzete nem egyszerű. Az ő ujját már nem csak a gyűrű köti, de a gyerkőcök is, ebből a bonyolult és felelősségteljes felállásból pedig igen kevés férfi lép ki a szerelemért cserébe. A döntés pedig a te kezedben van, hogy megelégszel-e a hosszú távú szerető státuszával, akinek a család rovására nem lehetnek elvárásai, vagy keresel egy olyan embert, akitől lelkiismeret-furdalás nélkül elvárhatod, hogy időnként előbbre helyezzen egy szerelmes éjszakát, mint a mindennapi kötelességeket.

Ezt is szeretjük